7,5 6,4 tys. ocen
7,5 10 1 6436
Kamienie śmierci
powrót do forum serialu Kamienie śmierci

Kiedy chodziłam do podstawówki, francuskie miniseriale robiły furorę. Ostatnio przypomniał mi się ten tytuł i znów pooglądałam. Niezwykle trzyma w napięciu. Wszystko przeżywa się na nowo. To co we francuskich kryminałach lubię najbardziej to niebanalność i tajemniczość. Szkoda, że w polskiej telewizji jesteśmy zasypywani amerykańskimi produkcjami niczym nie różniącymi się od siebie. Ponadto w Internecie ciężko jest znaleźć seriale z krajów frankofońskich. Z tego co pamiętam Horoskop śmierci również zrobił na mnie ogromne wrażenie, ale niestety nigdzie go nie ma.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
rybcia1416

Znasz jeszcze inne seriale tego pokroju? Byłabym wdzięczna za informację :)

Carmeleka

Wiem, że w tv emitowany był Horoskop śmierci i Anioł śmierci. Oba w podobnym stylu jak Kamienie śmierci:) Ale ciężko je zdobyć, z tego co pamiętam.

rybcia1416

Tego było o wiele więcej: Błękit oceanu, Agata kontra Agata, David Nolande i wiele innych. Zresztą ktoś zrobił listę. która gdzieś tu krąży, więc dodam tylko najnowsze: Tajemnica jeziora, Zemsta o jasnych oczach i Wypadek

ocenił(a) serial na 5
Carmeleka

Może "W kręgu tajemnicy"?

ocenił(a) serial na 9
umberella

A ja jestem zawiedziony że TVP nie chcę emitować kolejnych sezonów.We Francji był już sezon 2 i 3.W tym roku ma być w czerwcu premiera 4.

rybcia1416

jest na filman.cc

rybcia1416

Freedisc.pl