PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10021998}
6,4 1,7 tys. ocen
6,4 10 1 1658
Killer Sally
powrót do forum serialu Killer Sally

Niesamowicie jest mi szkoda nie tylko dzieciaków, ale także Sally. Sama pochodzę z przemocowej rodziny i gdy zobaczyłam nagranie ze spotkania Sally z dziećmi na komendzie, stanęły mi przed oczami wszystkie wspomnienia z dzieciństwa. Dokładnie tak samo wyglądałoby moje spotkanie z mamą, gdyby to ona któregoś razu nie wytrzymała. Fakt, że na przeprosiny matki dziewczynka mówi "wszystko w porządku", a chłopiec nawet nie ma wątpliwości, że to mama była tu ofiarą i że pewnie trafi do więzienia tylko na miesiąc, bo przecież ma widoczne ślady po duszeniu - mówią same za siebie. Gdyby prawdą było, że kobieta w realnym życiu była tą Killer Sally, dzieci by się jej bały, a nie tuliły do niej i płakały, że nie chcą wychodzić.
Bardzo zabolały mnie też słowa prokuratora, że żaden człowiek, który zabił kogoś w obronie własnej, nie położyłby się spać na podłodze na komisariacie. No nie wiem, ja np. właśnie w ten sposób się uspokajam. Jak przytłaczają mnie trudne emocje, z którymi nie potrafię sobie poradzić, to najczęściej czuję właśnie ogromną potrzebę, żeby położyć się i usnąć. Po pozie Sally widać, że miała spięte mięśnie, że mocno wszystko przeżywała.
Jak zwykle najwięcej do powiedzenia o zachowaniu ofiar przemocy domowej mają ci, którzy jej nigdy nie doświadczyli.

ocenił(a) serial na 7
poulain

Widać że ten prokurator to kawał sku....a. W dupie miał dowody. Liczył się wyrok dla niego. Chciał być gwiazdą.

grego1980

dokladnie, rzucil sie na ta sprawe jak szczerbaty na zeby, bo to idealna sprawa na okladki, a babka nie miala dosc kasy na porzadnego obronce

użytkownik usunięty
poulain

prokurator kawał skuwysyna, dla niego liczyła się tylko wygrana i rozgłos.

ocenił(a) serial na 7
poulain

To straszne, że można trafić na takiego skur...syna jak ten prokurator i większość twojego życia zostaje przekreślona, a ty jako człowiek inaczej odbierany. Gościu w dupie był i g..wno widział, a zachowuje się jakby wszystkie rozumy pozjadał i jeszcze ten jego idiotyczny uśmieszek. Zdenerwowała mnie jego postać niesamowicie. Szkoda, że przysięgli nie widzieli tego nagrania z dziećmi, może coś by do nich dotarło. Kolejna wielka niesprawiedliwość, bo komuś się wydaje, że wie na czyjś temat wszystko..

ocenił(a) serial na 6
Ag__

Ten tekst „że osoba przemocowa” nie może być maltretowaną ofiarą ewidentnie potwierdził, ze prokurator to idiota. Połowa jego wypowiedzi to bzdury. Poza tym gość po prostu dobrze wykonywał swoją pracę i wygrał. Nic innego go nie interesowało.