PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=479523}
7,7 3,0 tys. ocen
7,7 10 1 2981
Kkot-bo-da Nam-ja
powrót do forum serialu Kkot-bo-da Nam-ja

Taki czuły, słodki i delikatny! Oraz romantyczny:) Mhhhhhmmmmmmm

użytkownik usunięty
into_the_moonlight

"ale Super Junior i DBSK to Koreańskie jak najbardziej zespoły i mieszkają w korei?"
Tak, tzn z tym, że z tego co mi wiadomo DBSK jest baaaaaardzo popularne w Japonii i oni tam chyba trochę czasu spędzili....

"Japończycy mają bardziej, nie wiem jak to powiedzieć, płaskie twarze xD "
Chyba coś w tym stylu... dla mnie Koreańczycy mają bardziej wyraziste rysy, trochę inne oczy(nawet po operacjach), kolor skóry też inny... Oczywiście generalizując. No, a głównie to po stylu w ubieraniu i czesaniu można rozpoznać.

"A co do postury to ja nie wiem jak rozróżnić po niej:P"
Oczywiście subiektywne odczucie ale Koreańczcy nawet jeśli są mali i chudziutcy to wydają mi się bardziej męscy z postury. Tzn japończycy takie jakieś zapadnięte te klaty mają, są wąziutcy w raminach i biodrach, malutcy... nie wiem jak to określić:D Chudzina Taemin i chudzina Kame są inaczej chudzi:D

A no chyba to ten sam...

Mają "wysoką średnią ładność mówisz". Nie wiem, może to dlatego, że nie znam poszczególnych członków ale dla mnie średnio. Na pierwszy rzut oka są trochę nijacy. Czytaj nikt nie rzuca mi się od razu w oczy i jakoś szybko bym ich nie spamiętała. Fakt, faktem patrząc na inne zespoły to też w sumie nie ma samych "ładnych" chłopców, ale jak się z nimi zapozna to stają się atrakcyjni mimo średniego wyglądu. Hmm... ale np uważam, że chłopaki z SHINee grupowo są ładniejsi...
Ackolwiek z drugiej strony to ja mam też dzwiny gust... :D Czasem dla mnie atrakcyjniejszy jest ten postrzegany za mało atrakcyjnego ale który ma coś charakterystycznego, coś co przyciąga...
Przykład- Big Bang- jak tak czytałam to więszkości ludzi podoba się G-Dragon- dla mnie mimo, że po przyjżeniu się to i faktycznie może ładniutki jest i ma te rysy słodkie itd ale dla mnie wygląda jak szczur (wiem, mam coś z głową). I zdecydowanie od niego wolę Daesung'a bo jak się śmieje to mu te oczęta znikają i w ogóle taki charakterystyczny jest... Chyba zboczyłam z tematu...

"pedo-noona" :D:D:D:D:D omo, przeboskie określenie:D

"Ja mu mam jednak za złe że opdzszedł zz espołu, jakoś chłopaki należą do SM enternatinemnt i tylko on jeden narzekał a oni nie... :( może to głupie z mojej strony"

To znaczy moim zdaniem są dwie strony medalu. Z jednej strony jeśli chciał być sławny i zaryzykować 13 letnim kontraktem to ma co chciał i to już jego problem. W końcu to SME w niego zainwestowało, to dzięki nim ludzie go znają, to dzięki nim teraz może robić karierę w Chinach.
Natomiast z drugiej strony są też granice tego wszystkiego i jakaś "etyka". A z tego co można było zaobserować, i z tego co mówlili ci, którzy do tej pory ich pozwali to SM przesadza i to mocno. Oni nie są niewolnikami w dosłownym tego słowa znaczeniu. Nie mogą ich bić (a bili podobno członków DBSK, patrząc co menadżerowie bezkarnie robią z fanami to się nie dziwię, że może to być prawda 0:48 http://www.youtube.com/watch?v=mp81lAfDIcE ), nie mogą narażać ich zdrowia(Hangeng przez nich miał bodajże nieżyt żołądka i problemy z nerkami, a nie mógł odpocząć nawet dnia bo musiałby zapłacić wysoką grzywnę), ani wyzyskiwać ich z pieniędzy(mówiłam już, że podobno DBSK dostawało 2 centy od sprzedanej płyty?).
Nie pozwalać mu pojechać do Chin do rodziny też jest przegięciem. Był w Korei tak naprawdę sam, oni dla obcokrajowców też podobno nie zawsze są zbytnio przyjaźni i napewno gorzej go traktowano niż pozostałych członków. Reszta członków ma swoje rodziny blisko i są w "domu", a nie obcym kraju, z obcymi ludźmi i obcym językiem, a mimo to jak Taemin ryczał raz w radiu bo tęsknił(biedny dzieciaczek).
Lepiej, że złożył pozew niż by miał się zabić (mówił, że miał myśli samobójcze).

Inni nic nie mówią bo nie mogą... Napewno nie każdy jest zadowolony z tego jak traktuje ich agencja, ale nie każdy zdecyduje się wnieść pozew bo może przegrać. A zerwać kontrakt... jeśli w ogóle byłoby ich stać to na pewno znacznie uszczupliłoby to ich kieszeń.

ocenił(a) serial na 10

O maaaatko ile postów :D bede miec czytania na cała noc :D ... hehe i dołaczam do waszego klubu wlosowo- oczkowego szczegolnie jesli dotyczy Mojego Rudego Zdzicha.... dla scislosci kocham go w kazdym kolorze i uczesaniu... mam na kazdej tapecie, telefonie , scianie i gdzie sie tylko da...
Takie osobiste zboczenie :):) rzadko wchodze na jakies polskiego tematy o Koreancach :D a tu mam tyle do nadrobienia i przeczytania ... dobrze ze swieta i wolne xD

Tak btw milo poznac :):)

ocenił(a) serial na 10
into_the_moonlight

SpruteMajty, słyszałaś to? pewnie nie bo ty w B2stach nie siedzisz:D
http://www.youtube.com/watch?v=_Gbn8lAZesI&feature=player_embedded
jak dla mnie piękne szczególnie moment 0:29-0:42, wzruszające że faceci tak mogą śpiewać i w ogóle to zakochać się w nich idzie:D i wzrusza na maksa

użytkownik usunięty
into_the_moonlight

Ojojojojoj... poryczało się biedaczysko...
Nie słyszałam (widziałam gdzieś nagłówek z tym) ale nawet fajnie brzmi... może się do nich przekonam...
Ah... i ustalili już datę co do 20 odcinka Running Man'a będzie 25 grudnia.... czyli odcinek z Heechulem na święta...

@sojekk ekhm witam w naszym klubie zboczeńców. Trochę nas poniosło z tymi postami:D Cóż zrobić- temat nie do wyczerpania. Ale wbrew pozorom nie jesteśmy jakieś nienormalne, tylko całkiem zwyczajne pedo-noony:D.
Również miło poznać ^_~

użytkownik usunięty

http://www.allkpop.com/2010/12/heechul-is-missing-the-christmas-spirit - widziałaś swojego ulubieńca?

http://www.allkpop.com/2010/12/super-juniors-donghae-transforms-into-a-magician- for-elle-girl o i Donghae... ten drugi ubiór jest... dziwny.

Dobra idę oglądać Secret Garden....:x

ocenił(a) serial na 10

"Tak, tzn z tym, że z tego co mi wiadomo DBSK jest baaaaaardzo popularne w Japonii i oni tam chyba trochę czasu spędzili...." popularne w japonii? A czemu Super junior też nie są popularni w Japonii? W czym lepsi są DBSK, ciekawe....

"dla mnie Koreańczycy mają bardziej wyraziste rysy" to trochę dziwnie zabrzmi ale jak dla mnie oni są w pewnym sensie trochę bardziej opodobni do europejczyków np. po kształcie twarzy niż japończycy:P

"Chudzina Taemin i chudzina Kame są inaczej chudzi:D" japończycy są bardziej drobnokostni?

"Na pierwszy rzut oka są trochę nijacy. " bo to na tym zdjęciu co dałaś tacy byli, obejrzyj np. Shock to tam są bardziej wyraziści:P
"ale np uważam, że chłopaki z SHINee grupowo są ładniejsi... " a ja właśhnie się nad tymz astanawiałam i sama nie wiem. Lee Gi Kwang mi się strasznie fizycznie podoba, chyba bardziej nawet (pod wzgleem samego wyglądu) od chłopców z Shinee, natomiast osobowościowo i za całość wolę Shiniaków (bo ich lepiej znam?). DongWoon też jest ładny...
"G-Dragon- dla mnie mimo, że po przyjżeniu się to i faktycznie może ładniutki jest i ma te rysy słodkie itd ale dla mnie wygląda jak szczur (wiem, mam coś z głową)." o loool
Daesung- naz djęciach jest łądny ale nie wiem czy G-dragon nie bardziej fotogeniczny ale nie znam jego osobowości (nie ogklądałam teledyskó big bang za bardzo) żeby ocenić za całość co bardzo ważne...

""pedo-noona" :D:D:D:D:D omo, przeboskie określenie:D" wymyśliło mi się na poczekaniu xD

„To znaczy moim zdaniem są dwie strony medalu. Z jednej strony jeśli chciał być sławny i zaryzykować 13 letnim kontraktem to ma co chciał i to już jego problem.” No właśnie, nikt nic nie mówi na ten temat ale przecież on sam się wpakował, mógł oczekiwać że nie będzie tak wspaniale i same plusy
„to dzięki nim teraz może robić karierę w Chinach.” No
„a bili podobno członków DBSK” … serio?

FILM 0:48- rany to straszen jest ja się aż przestraszyłąm, ona nie była przecież jakaś nachalna żeby ją tak bić, stałą spokojnie... A jak Key patrzył. A taemin jak wyglądał…

„nie mogą narażać ich zdrowia(Hangeng przez nich miał bodajże nieżyt żołądka i problemy z nerkami, a nie mógł odpocząć nawet dnia bo musiałby zapłacić wysoką grzywnę), ani wyzyskiwać ich z pieniędzy(mówiłam już, że podobno DBSK dostawało 2 centy od sprzedanej płyty?).” a heechul podobno wymiotował krwią z przepracowania kiedyś. PS. Nie mówiłąś

„Nie pozwalać mu pojechać do Chin do rodziny też jest przegięciem. Był w Korei tak naprawdę sam, oni dla obcokrajowców też podobno nie zawsze są zbytnio przyjaźni i napewno gorzej go traktowano niż pozostałych członków.” Rzeczywiście to musi być bardzo ciężkie dla niego, a jeżeli jeszcze naprawdę traktowano go inaczej… mam nadzieję że jednak nie

„Lepiej, że złożył pozew niż by miał się zabić (mówił, że miał myśli samobójcze).” Jej…

Ciekawa jestem czy ta firma lub osoba, manager którzy są teraz odpowiedzialniz a karierę Hangenga w Chinach są inni i nie zachowują się tak jak SM i koreańscy menadżerowie. Czy Hangeng nie musi też podobnie ciężko pracować

„Nie słyszałam (widziałam gdzieś nagłówek z tym) ale nawet fajnie brzmi... może się do nich przekonam...” spróbuj:D ja polubiłąm „Shock”
„Ah... i ustalili już datę co do 20 odcinka Running Man'a będzie 25 grudnia.... czyli odcinek z Heechulem na święta...” super:D nie mogę się doczekać, ale prezent w sam raz jak na święta:D

„http://www.allkpop.com/2010/12/heechul-is-missing-the-christ...” widziałąm to zdjęcie z miśkiem:D najlepszy był schowany „zagubiony” yesung xD A Heechul tak poważnie
„Yesung is looking a little lost and Heechul is the boss as usual.” Heechul I Boss:D
„http://www.allkpop.com/2010/12/super-juniors-donghae-transfo...” no, dziwne ma buty i nie wiem czy ta „kapota” nie za małą bo brzuch mu widać xD

„Tak btw milo poznac :):)” witaj w naszym skromnym klubie:D

„hehe i dołaczam do waszego klubu wlosowo- oczkowego szczegolnie jesli dotyczy Mojego Rudego Zdzicha....” też go najbardziej lubię w rudym :D włąśnie jak w kgaboda nmja i z fryzurą jak na początku miał (przed ścięciem)
„a tu mam tyle do nadrobienia i przeczytania ... dobrze ze swieta i wolne xD” na pewno dużo ciekawego się dowiesz:P

użytkownik usunięty
into_the_moonlight

" A czemu Super junior też nie są popularni w Japonii? W czym lepsi są DBSK, ciekawe...."
PR jak sądzę.. promowali ich w Japonii, wydawali płyty po japońsku i gotowe... Teraz znowu zaczyna się jakaś fala popularności koreańskich zespołów w Japonii... czytaj SNDS, KARA i reszta....

" ja właśhnie się nad tymz astanawiałam i sama nie wiem. Lee Gi Kwang mi się strasznie fizycznie podoba"
Też mi się podoba aczkolwiek chyba jak narazie tylko on... Także "grupowo" dla mnie są gorsi...

"Daesung- naz djęciach jest łądny ale nie wiem czy G-dragon nie bardziej fotogeniczny "
Bo Daesung nie jest jakiś ładny... Taki inny trochę jest (a propo klubu zboczeńców włosowych http://www.youtube.com/watch?v=zYuYqgcWDWY - strasznie podoba mi się Daesung w tej fryzurze... jako jedyna rzecz z tej piosenki i teledysku), G-Dragon jako tako jest ładniejszy ale Daesung podoba mi się zdecydowanie bardziej.

"FILM 0:48- rany to straszen jest ja się aż przestraszyłąm, ona nie była przecież jakaś nachalna żeby ją tak bić, stałą spokojnie..."
Żeby nie było to nie jedyny taki przypadek...

"„a bili podobno członków DBSK” … serio?"
Podobno... nawet widziałam gdzieś filmik jak był wywiad z jednym z członków za kulisami a w tle było słychać jak się drze (nie pamiętam na kogo)

"najlepszy był schowany „zagubiony” yesung xD"
Ostatnio jeszcze bardziej go lubię:D

ocenił(a) serial na 10

tylko powiedz ty mnie, który to jest Daesung, na tym teledysku xD

a drama ciekawie brzmi... i dziwnie

użytkownik usunięty
into_the_moonlight

0:31, 0:58, 1:05, itd

ocenił(a) serial na 10

no ładnie, a który to G-dragon? mnie się podoba ten 1:46

"jako jedyna rzecz z tej piosenki i teledysku" naprawdę nie podoba ci się ten teledysk? a dla mnie jest taki fajny i wszyscy są tacy łądni ... xD

użytkownik usunięty
into_the_moonlight

tzn nie że mi się teledysk nie podoba po prostu nudy jest jak dla mnie... ale piosenka zupelnie mi się nie podoba...

G-Dragon to ten co ci się podoba...

ocenił(a) serial na 10

czyli jestem niestety chyba taka jak większość tych ludzi xD ale możliwe że po poznaniu ich osobowości mnie by się odmieniło...

w ogóle co mi przyszło do głowy, ciekawe że ta dziewczyna z teledysku nie jest azjatką tylko jest biała... azjatki są ładniejsze xD

ocenił(a) serial na 10
into_the_moonlight

mam pytanie do ciebie- co uważasz o piosenkach High High i G-market g-Dragona, a po za tym którzy to będą oni dwa w piosence "Haru Haru" (które momenty to te z nimi)

użytkownik usunięty
into_the_moonlight

Też sądzę, że azjatki są ładniejsze ale to może kwestia dlatego, że po prostu są inne...

Do High High G-Dragona i TOPa się przyzwyczajam i coraz bardziej lubię... G-market średnio...
Z piosenek G-Dragona lubię "Heartbreaker" choć oczywiście na początku mi się nie podobała:D ale niee wchodzi w głowę...
A ty?

Co do Haru Haru...
http://www.youtube.com/watch?v=MzCbEdtNbJ0
w tym teledysku to jest tak...
0:18 w czapce G-Dragon, 0:34 Daesung- ten w białej bluzce, 1:35 Daesung, 1:45- ten na fotelu GD i potem co lustro rozbija, 2:09 ten z tylu w samochodzie co później wychodzi z niego to GD, itd powinnaś dalej rozpoznać...

ocenił(a) serial na 10

to G-dragon ten blondyn w heartbraker? 8Q Piosenka jest ok, chociaż ja ogólnie nie wiem czy lubię piosenki Big banga i członków, z nimi to chyba tak że je polubuję po kilku pzresłuchaniach dopiero:P Może więc potem badrziej polubię. Bo właśnie się do G-market przyzwyczajam, oswajam

a tak mnie zastanawia- wiesz ile wzrostu jma G-dragon?

Co do Haru haru- to kim jest ten chłopak jakby główny, co jest z tą dziewczyną?

Co w ogóle uważasz o haru haru i w porównaniu do innych piosenek Big Bang? Bo mnie po iluś tam pzresłuchaniach badrzo się spodobała (a z początku byłąm wobec niej bardziej obojętna!)
Ubóstwiam moment "oh girl... I cry .cry... say godbye, bye" Strasznie wzruszający teledysk

Bo w nim chodzi o to że ten G-dragon był piewrszym chłopakuiem tej dziewczyny a ona go zostawiła dla innego i on tamtego chciał pobić bo był zazdrosny a na koniec ta dziewczyna zachorowała i umarła, co nie? I jeszzce tamten mu w szpitalu dawał pierścionek (?)

"Choć Daesung zły nie może być skoro ostatnio (kilka dni temu?) ojciec umierającej na białaczkę dziewczynki napisał na jakimś forum prośbę bo ta była jego wielką fanką i mimo tego, że był zajęty to na drugi dzień był już w szpitalu... także jak go tu nie lubić" uuu, poświęcił się...

użytkownik usunięty
into_the_moonlight

"ale możliwe że po poznaniu ich osobowości mnie by się odmieniło..."
Mnie może też bo ja ich za bardzo z osobowości nie znam:D:x
Choć Daesung zły nie może być skoro ostatnio (kilka dni temu?) ojciec umierającej na białaczkę dziewczynki napisał na jakimś forum prośbę bo ta była jego wielką fanką i mimo tego, że był zajęty to na drugi dzień był już w szpitalu... także jak go tu nie lubić

ocenił(a) serial na 10

pS. O czym ejst secret garden? warto obejrzeć?

użytkownik usunięty
into_the_moonlight

Warto, przeboska drama:D A jaki hit w Korei... wszyscy o tym mówią, wszyscy chodzą w świecących dresach a oglądalność z odcinka na odcinka rośnie...
O czym... cytuję:
"Historia o tym, do czego może doprowadzić niespodziewane uczucie spowodowane odrobinką magii...

Kim Joo Won (Hyun Bin) to arogancki właściciel dobrze prosperującego centrum handlowego. Gil Ra Im (Ha Ji Won) to kaskaderka zmagająca się z częstymi kontuzjami. Pewnego dnia drogi Joo Won i Ra Il skrzyżują się. Joo Won nigdy nie kochał żadnej kobiety, więc nie zdaje sobie sprawy z tego, jakie uczucia w nim drzemią.
W wyniku kolejnych nieporozumień dusze Ra Im i Joo Won zamieniają się ciałami. Ra Im budzi się w ciele Joo Won'a, którego dusza zajmuje ciało kobiety. Czy ten "czar" da się odkręcić? Czy nasi bohaterowie przyzwyczają się do swoich nowych ciał?

Czy kuzyn Joo Won'a, czyli podupadła "gwiazda" Oscar (Yoon Sang Hyun) coś zauważy? A może współlokatorka Ra Im, pracownica centrum należącego do Kim Joo Won, Im Ah Young (Yoo In Na) odkryje prawdę? Czy rodzącemu się uczuciu nagle nie przeszkodzi ambitna Yoon Seul (Kim Sa Rang), którą Joo Won poznaje na zaaranżowanym spotkaniu przedmałżeńskim? "

A swoją drogą to obejrzałabym sobie We Got Married ale nie wiem która para jest najśmieśniejsza...

użytkownik usunięty
into_the_moonlight

"to G-dragon ten blondyn w heartbraker? "
No blondyn...

" tak mnie zastanawia- wiesz ile wzrostu jma G-dragon?"
Podobno 177..:D Ale jak dla mnie w życiu tylu nie ma... góra 170 bez obcasów(wkładek)

"Co do Haru haru- to kim jest ten chłopak jakby główny, co jest z tą dziewczyną?"
Ten z którym GD się bił? TOP

Co do Haru Haru to jedna z moich ulubionych piosenek Big Bangu....

Chyba mniej więcej o to chodzil w teledysku choć kto ich tam wie:D

ocenił(a) serial na 10

"No blondyn..." trochę jak nie on... wiem że ogólnie go nie trawisz aż tak ale pdooba ci się w blondzie? bo ja sięz astanawiałam w jakiej fryzurze mu najlepiej:P
"Ten z którym GD się bił? TOP" mam pytanie, czy TOP I G-DRAGON są najpopularniejszi z Big banga? ilu członków liczy Big bang?

"Co do Haru Haru to jedna z moich ulubionych piosenek Big Bangu...." no moja też
A w ogóle mam pytanie- jakie jeszcze polecasz i lubisz piosenki Big banga?

użytkownik usunięty
into_the_moonlight

Nie że go nie trawię po prostu go nie wielbię:D i troche mnie jego mimika (taką dziwną manierę ma) irytuje..
Z racji tego, że ja blondów zazwyczaj nie trwię to jednak wolę go w ciemnych...może w takich jak miał w Tell Me Goodbye(patrz niżej) choć napewno nie w takiej fryzurze jak ma teraz

Big Bang ma członków 5... TOP Daesung Taeyang G-dragon i Seungri... którzy z nich są najpopularniejsi to nie mam pojęcia... wszyscy są popularni choć zapewne TOP, GD i może Taeyang najbardziej... Ja tam najbardziej lubię Daesunga jak już wspominałam i TOP'a (przez oczy, głos i karierę aktorską).

Piosenki... hmmm lubię:(kolejność przypadkowa)
Lollipop (ten z 2NE1)
http://www.youtube.com/watch?v=zIRW_elc-rY
Haru Haru,
Tell Me Goodbye
http://www.youtube.com/watch?v=eVoVvxJpZrM
Hallelujah
http://www.youtube.com/watch?v=0hDfNcsgoTI
Lies
http://www.youtube.com/watch?v=2Cv3phvP8Ro
Top of the World
http://www.youtube.com/watch?v=ErilbZ2Q0y0

Lubię też solową piosenkę TOP'a "Turn it up"
http://www.youtube.com/watch?v=AdPnMoxKOWY

ocenił(a) serial na 10

Lollipop- fajne, takie lollipopowe:D
Hallelujah- Gangsta! a wszystko wygląda jak jakiś film sensacyjny:P
Tell Me Goodbye- dobre, lubię ten rap 2:39 kto to rapuje?
ale tu,. bo dałąś zły link : http://www.youtube.com/watch?v=GE_4RtpVVaw
lies- słyszałam, a w ogóle to nie ta sama dziewczyna co od Haru Haru? Klimatycznie tez taka podobna do haru haru./ A tu chodzi o to ze ta laska zabiłą afceta i ten chłopak (g-dragon?) wziął winę na siebie?
Top of the World- fajne
"Turn it up" takjakbym już gdzieś to słyszała

a najbardziej podobają mi się Haru Haru i Hallelujah:D

użytkownik usunięty
into_the_moonlight

"Gangsta! a wszystko wygląda jak jakiś film sensacyjny:P"
Bo to była sensacyjna drama IRIS dość spory hit... w której zresztą grał TOP a Hallelujah była w OST tej dramy...
Aj faktycznie linki mi się pomyliły
"2:39 kto to rapuje?"
TOP... uwielbiam jego głos...
" w ogóle to nie ta sama dziewczyna co od Haru Haru?"
Nie.. w Haru Haru to była chyba Park Min Young, a ta druga to nią nie jest na 100%
"A tu chodzi o to ze ta laska zabiłą afceta i ten chłopak (g-dragon?) wziął winę na siebie?"
Chyba

użytkownik usunięty
into_the_moonlight

Ah podoba mi się ta piosenka tego blondasa i tego drugiego z B2ST
http://www.allkpop.com/2010/12/b2st-units-debut-with-three-duet-songs-on-m-count down

i chyba coraz bardziej lubię występy GD i TOPa
http://www.allkpop.com/2010/12/gdtop-are-high-high-on-m-countdown

ocenił(a) serial na 10

sprutemajty, mam pytanie, czy massz może jakiś namiar na odcinke super juniors ze star kinga, szczególnie taki, gdzie

było miss pieknosci i była zawodniczka, która była jakby żeńska postarc strong men'a co brała chłopaków w krocze i przepracała na ziemie i po tym Leeteuk zadał to pytanie prowadzącemu "Czy ona pojawiła się tu tylko po to, by nas sponiewierać?". to chyba ten sam co był w nim dinozaur (znalzałam na hanakour:D)

użytkownik usunięty
into_the_moonlight

Łoo... Star King? Tego jest masa... nie wiem poszukam aczkolwiek chcesz fragment tylko z nią czy cały odcinek?

użytkownik usunięty

Ah znalazłam RAW ale ten odcinek nie jest przypadkiem w całości przetłumaczony na hanakuor?

High, high... I'm so high<nutki> uzależniłam się od ich występów na żywo z tą piosenką:D

ocenił(a) serial na 10

WSZYTSKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI ŚWIĄT SPRUTE MAJTY!!

A w ogóle…

Hehehe wczoraj mi się alkpop nie chciał oworyc dziś zrobiłam eksperyment i się okazło że to dlatego, że miałąm 60 zakładek na mozilli ^^ A ja mam takie pytanie do ciebie- z jakiej przeglądarki korzystasz i ile masz okien/ zakładek zwykle otworzonych?
To teraz mogę skomentować piosenki:

When The Door Closes- PIĘKNE!!! Matko przekochana jak to mi się podoba!! A na traserze ten blondyn jeszcze płakał. Uwielbiam grę na pianinie + piękny męski głos

Yoseob & Junhyung – Thanks super, lubię tego kolesia szczególnie co np. 2:0 śpiewa i jego fragmenty:P

Kikwang & Hyunseung – Let It Snow- najmniej mi się podbało, jednak wciąż,m ale troszkę mniej

„Ah podoba mi się ta piosenka tego blondasa i tego drugiego z B2ST” właśnie ta mnie też najbardziej

„High, high... I'm so high<nutki> uzależniłam się od ich występów na żywo z tą piosenką:D „rzeczywiście dobre, atmosfera naprawdę gorąca, podoba mi się G-Dragon tu:D potoba mi się druga piosenka z tego filmiku i „ough yea!” tej dziewczyny (fajny ma głos). Ta druga piosenka mi się nawet bardziej podoba :D Znasz może tą dziewczyne, bóstwie jej głos wprost :P Ja się uzależniłam włąśnie od głosu btej dziewczyny xD

„Łoo... Star King? Tego jest masa... nie wiem poszukam aczkolwiek chcesz fragment tylko z nią czy cały odcinek?” całe, po kawałku to było na hanakour

RAW? Ja właściwie nie wiem co to Raw, ALE JAK COŚ MASZ O DAJ:p

ocenił(a) serial na 10
into_the_moonlight

PS. A ja mam takie czucie że teraz bardziej polubisz Bestyjki po tych nagraniach :D

użytkownik usunięty
into_the_moonlight

Nawzajem wszystkiego najlepszego:P

Ja zazwyczaj używam IE bo mi najbardziej wizualnie odpowiada(czytaj jestem przyzwyczajona), jak mnie wkurzy bo rwie albo się wyłącza albo jak oglądam np dramę on line to włączam Mozillę Firefoxa... a dzisiaj właśnie ściągnęłam jeszcze Google Chrome...
Zakładek/okienek to różnie... w zależności co robię.. teraz np mam 4 przy 60 tochę by mi rwało:D

Dziewczyna co z nimi śpiewa Oh Yeah? To Park Bom z 2NE1 (ten zespół co śpiewał z Big Bangiem "Lollipop"), teraz ostatnio miały swój comeback...

"całe, po kawałku to było na hanakour"
Jeśli chodzi ci o odcinek z tym dinozaurem to on jest przetłumaczony w całości.. przynajmniej tak mi się zdaje bo jak oglądałam RAWa(wersja bez napisów) to raczej to wszystko było na hanakuor...
Chyba, że czegoś nie zrozumiałam i chodzi ci o inny odcinek...

ocenił(a) serial na 10

na hanakour właśnie jest tylko kawałek, wiem bo ściągnęłam, jak masz lub będziesz miałą w całości to daj ale chodzi mi o ten odcinek gdzie "było miss pieknosci i była zawodniczka, która była jakby żeńska postarc strong men'a co brała chłopaków w krocze i przepracała na ziemie i po tym Leeteuk zadał to pytanie prowadzącemu "Czy ona pojawiła się tu tylko po to, by nas sponiewierać?"" ale to CHYBA (bo ktoś mi tak powiedział) był ten z Dinosaurem... na razie możesz mi dać wersję bez napisów ale jak byś mogła poszukać... ;D

ja dziś postanowiłam powyłączać okna i tylu nie otwierać ale ciężko mi przyjdzie bo jestem uzależniona od tego otwieriania wielu...

użytkownik usunięty
into_the_moonlight

Taka zapaśniczka? była też taka od tańca brzucha czy czegoś?
http://v.youku.com/v_show/id_XODU2NjgzMjA=.html - tu jest raw może później znajdę z napisami
Aczkolwiek dam sobię rękę uciąć, że ten odcinek jest w całość przetłumaczony na hanakour bo ja go oglądałam ma 100% a nigdzie idziej oprócz cutów nie oglądałam Star Kinga...
Napewno ten pierwszy odcinek to nie to?

ocenił(a) serial na 10

haha nie wiem czyz apaśniczka bo to ktoś mnie polecił:P

SpruteMajty ty zawsze wszystko wynajdziesz nie ważne czy to polska, anhgielska czy kjoreańska strona, jesteś BOSKA i masz talent, powinnaś to jakoś wykorzystać:P
"Aczkolwiek dam sobię rękę uciąć, że ten odcinek jest w całość przetłumaczony na hanakour bo ja go oglądałam ma 100% " szukałam w dziale "programy" całego i nic
"Napewno ten pierwszy odcinek to nie to?" ściągnęłam wszystkie 4 odcniki z zakładki star king i wszytskie miały po 8 minut

użytkownik usunięty
into_the_moonlight

hmm... może usuneli... poszukam ci później:P

"masz talent, powinnaś to jakoś wykorzystać"
Łoo.. co ja bym dała żeby był zawód wyszukiwacza :D

ocenił(a) serial na 10

a mam takie pytanie do ciebie, bo jak rozmawiałyśmy o tym, że ktoś napisał że BEAST to najładniejszy zespół męski pod względem ogółu chłopaków to napisałaś że są nijacy, czy jak obejrzałaś ich na tych piosenkach w stronie alkpopu co ją ostatnio podałaś to nadal tak uważasz? i czy oglądałaś "Shock" albo inne ich piosenkii i jesli ich tam widziałaś to czy nadal tak myślisz? Bo ja naprawdę mam zdanie kompletnie odwrotne, bo w tych teledyskach myślę że są świetnie i bardzo zróżnicowanie wystylizowani, mają fajne fryzury i ciuchy i ogólnie nie wyglądają nijako:P

ocenił(a) serial na 10
into_the_moonlight

przyjrzyj się im np. tu
http://www.youtube.com/watch?v=1HEjnCrYb-U&feature=related

użytkownik usunięty
into_the_moonlight

To znaczy teraz oczywiście na nich inaczej patrzę więc są dla mnie już mniej nijacy. Oni w sumie dopiero rok temu zadebiutowali...
Wcześniej... hmm.. jak by to powiedzieć... Boysbandów jest masa... co roku debiutuje kilka nowych i oczywiscie B2ST dobrze wyglądają, są wystylizowani itd ale na pierwszy rzut oka byli dla mnie po prostu jednymi z wielu... W Korei nie brakuje ładnych, dobrze tańczących chłopców.

Podaję przykład: Tegoroczni debiutanci Teen Top
http://www.youtube.com/watch?v=5esi2JdumfE też ładnie ubrani, uczesani, ładnie tańczą piosenka wpada w ucho ale jakoś strasznie strawiają wrażanie takiej niewyrośniętej wersji 2PM
http://www.youtube.com/watch?v=xPW8i_l8394
http://www.youtube.com/watch?v=7IWYamxvJqc
Przez co średnio się nimi zainteresuję bo po prostu to już było... W przyszłości może gdy obędą się na rynku, wypuszczą coś bardziej oryginalnego (w ich własnym stylu) itd się nimi zainteresuję... ale narazie mi nie śpieszno
A jeśli już debiutują, nie koniecznie jest ich pełno w programach rozrywkowych i nie znam ich bliżej to muszą się czymś wyróżniać...
W tym roku to chyba jedynie Infinite mnie zaintersowało
http://www.youtube.com/watch?v=4xOCRVS3vow bo brzmieli trochę inaczej...

"przyjrzyj się im np. tu"
faktycznie niezle tp wyglada

ocenił(a) serial na 10

"W Korei nie brakuje ładnych, dobrze tańczących chłopców.

Podaję przykład: Tegoroczni debiutanci Teen Top " no, masz rację...
"też ładnie ubrani, uczesani, ładnie tańczą piosenka wpada w ucho ale jakoś strasznie strawiają wrażanie takiej niewyrośniętej wersji 2PM" rzeczywiście

czyli B2ŚCI gdzieś daleko tam na twoim rankingu? Jak w ogóle wygląda twój top ranking Koreańskich zespołów i za co ich lubisz? Zawsze chciałam ciebie o to zapytać :)

użytkownik usunięty
into_the_moonlight

Nie daleko.. po prostu nigdy się nimi nie interesowałam bo nie przykuli mojej uwagi... Ale dzięki tobie zaczynam ich coraz bardziej lubić i może jakiś VS z nimi obejrzę...

Ranking? Ło.. nie potrafię chyba ułożyć... bo niezdecydowana jestem, nie potrafię podejmować decyzji i też nie za dużo znam...
Ale na daną chwilę w mojej czołówce koreańskich zespolów są tak: Nell, Brown Eyed Soul, Epik High, SuJu i Shinee (oczywiście), CN Blue, może wcześniej wymienieni Infinite i 2PM, 4men, Big Bang, z kobiecych to nawet lubię Miss A... właśnie się wdrażam w Leessang i coraz bardziej ich lubię... kilka zespołów indie...

ocenił(a) serial na 10

"też nie za dużo znam..." haha ja z tych znam tylko Shinee i Suju, 2 piosenki PM (te co pzred chwilą) a słyszałam o Epik high a, no i Big Bang:P Z żeńskich lubię wonder gitrls i "Hot" (słyszałaś?)

wydaje mi się że znasz wszystkie te nakjpopularniejsze, czyli wcale nie tak mało

". Ale dzięki tobie zaczynam ich coraz bardziej lubić i może jakiś VS z nimi obejrzę..." ja właśnie przeżywam nimi głębsze zainteresowanie:P I jakoś tak bym chciała żebyś ich polubiła bo lubię ich ja (zagrażają już nawet Shiniakom w moim osobistym rankingu ^^)

ocenił(a) serial na 10
into_the_moonlight

ja jeszcze wrócę do "przyjrzyj się tu" "faktycznie niexle to wygląda"

zwróciłąś uwagę jaki sexowny był Gikwan (to ten ze zdjęcia w szarej blzuie ze "szparkami:D) 0:53 (chyba się zabujałam)
i ten połysk rzędu białych zębów- Matko co za ZĘBY !!

ocenił(a) serial na 10
into_the_moonlight

załączam fajny filmik z BEASTami, jak tańczyli ładnie do piosenki "Breath" a na końcu jeszcze się wygłupiali
http://www.youtube.com/watch?v=hi4bjNuDmVs&feature=channel
i może trochę mniej ciekawy ale z zabawną końcówką, jak tańczą do "Shock"
http://www.youtube.com/watch?v=eGmoPFtYBXE&feature=related
wydaje mi się, że dzięki takimi ujęciami z wygłupami itp. uda nam się ich troszkę bliżej poznać, dlatego m.in. je tu zamieszczam:P

użytkownik usunięty
into_the_moonlight

"wonder gitrls i "Hot" (słyszałaś?)"
Ich piosenkę "So Hot" czy zespół HOT?

"ten połysk rzędu białych zębów- Matko co za ZĘBY !!"
Jesteś zboczeńcem zębowym?:D
Ja z jakiegoś niewiadomego powodu lubię zęby Taec'a...

"załączam fajny filmik z BEASTami, jak tańczyli ładnie do piosenki "Breath" a na końcu jeszcze się wygłupiali"
Widziałam to kiedyś.. i mi się nawet podobało...
Ogólnie nie wiem czemu ale bardzo lubię oglądać filmiki różnych zespołów jak ćwiczą tańczyć... jak te powyższe.. albo taki z shinee do "lucifer"... o albo ich magic dacne(tak to się nazywało?)":D:D albo Raina albo SuJu (u nich to lubię jak tańczą i słuchać jak schynchronizowani są bo 13 chłopów wali w podłogę w tym samym momencie)

A nie znalazłaś jakiegoś programu z B2ST?

ocenił(a) serial na 10

haha, Sprute Majty, nie mogę napisać komenatraza bo wyskakuje mi "
Trochę za ostro pojechałeś/aś :|, jeśli brakuje Ci słowa polecamy synonimy.ux.p" a ja nic brzydkiego nie napisałam naprawdę, po za tym że białe i równe ząbki wyszcerzone w uśmiechu są sexy xD

ocenił(a) serial na 10
into_the_moonlight

PIOSE.NKĘ "s.O HO.T"
tak opr.ócz te.go że jeste.m zboce.

użytkownik usunięty
into_the_moonlight

"1 niejaki Ho.ngki (słyszałaś?)"
Jeśli chodzi o Hong Ki'ego (aka Jeremy:D ) z FT Island to słyszałam:D

"czke.ja, tae.c to któ.ry był i skąd?" z 2PM... ten wystrojony na odblask w linku na dole

"dziewczyna po.leciłą mi "BE.ST Alm.ighty" ale jes.zcze teg.o nie szu.kałąm,"
Zaraz poszukam tylko skończę oglądać filmiki z Onew Condition które sobie pootwierałam

(mam nadzieję że niczego nie przegapiłam...)

użytkownik usunięty
into_the_moonlight

Bo to jest zrypane:D ja kiedyś chciałam napisać Yoo Jae-Seok w innej transkrypcji Seok czytaj (S uk-bez spacji) o takie głupoty się czepiają... a tyle się głowilam o co im chodzi

a co do tego poniższego linku.... jezusie ale Taemin jest słodki.... i już wiem skąd się wzieło określenie Onew Sangtae (Onew Condition):D

użytkownik usunięty
into_the_moonlight

Ha! Znalazłam jakiś program z SHINee gdzie będą się za dziewczyny przebierać... http://www.youtube.com/watch?v=TsQKDQkPSkU

Obejrzę to a potem sobie zrobię dzień z Taec'iem:D Jakoś mnie dzisiaj na niego nadzło...:D Fashion Terrorist:D
http://www.youtube.com/watch?v=qwQ8EcVDWmI

ocenił(a) serial na 10

Oglądam, PS. A poszukasz tego BEAT Almighty? dla nas ? :P

użytkownik usunięty
into_the_moonlight

Jak ja kocham Onew sangtae:D
http://www.youtube.com/watch?v=QBtkxLW-oTg
http://www.youtube.com/watch?v=7I14o9ShA5s
http://www.youtube.com/watch?v=pTRSNySM5U8 -dwa w jednym... onew sangtae i zęby taeca(to chyba on...)

Aj mam problem z tym B2ST... dlaczego wszystkie jest z wietnamskimi napisami a po angielsku nic nie idzie znaleźć?