Klan

1997 -
2,8 36 tys. ocen
2,8 10 1 35796
1,9 8 krytyków
Klan
powrót do forum serialu Klan

Będzie kolejna awantura?

libella

Monika, kiedyś czarna owca i zakała rodziny, nad którą tatuś biadolił, radzi sobie w życiu najlepiej z całego rodzeństwa. Ma świetnie prosperującą restaurację i super chatę, której nikt jej nie dał za ładne oczy. Elżunia od urodzenia siedzi w domu rodziców i ma aptekę po mamusi, czyli w swojej bierności niczego nie dorobiła się sama. Paweł też poszedł na gotowe - do domu po teściach, ale ma swoją klinikę. Ś p RRRyśku, najmniej rozgarnięty, ciężko harujący za grosze (czego efektem były problemy ze zdrowiem) miał mieszkanko w bloku, ale przynajmniej własne. Dorotka ulubienica tatusia poszła po najmniejszej linii oporu wybierając zakon.

ocenił(a) serial na 1
Repulsion

może to było też w Rosso tylko w drugiej sali :D
Zauważyliście, że Rosso ma tylko jedną, niedużą zresztą salę? :D

Fakt, ta kelnerka to już tam długo "pracuje". Pewnie jak wychodzi "do pracy" to już sama się myli, czy w zasadzie jest dorabiającą aktorką czy kelnerką, lol.

ocenił(a) serial na 7
elfijka

w klanie w ogóle fenomenem jest, że tam połowa albo wygrywa milion w lotka (patrz Grażynka) albo nabywa gigantyczny spadek (patrz Pedro). a dla naszego Jasia szczytem młodzieńczego buntu jest upieranie się co do pizzy w eleganckiej restauracji :)

Camilllla

Jasio to niezły ignorant, obraca sie w takiej elicie to by chociaż guścik sobie wyrobił.

ocenił(a) serial na 1
Camilllla

Jasio anarchista i hultaj!

ocenił(a) serial na 10
Camilllla

Te młodzieńcze bunty! :D

ocenił(a) serial na 10
Camilllla

Jasiu to tylko pizza i pizaa :) zupełnie jak za 'moich czasów', tak ze 20 lat temu, kiedy to była duuuża atrakcja :).

ocenił(a) serial na 10
libella

On tę pizzę wsuwa już od dobrych kilku lat. Wtedy, gdy Beata się miała rozwodzić z Jackiem, to Rafalski ciągle zabierał Jasia i Małgosię na pizzę i kino. Pewnie dlatego ciągle pizza i pizza. Żadne tam kfc, burgerkingi czy mcdonald's ;)

ocenił(a) serial na 4
elfijka

I nerki wysiadają.

ocenił(a) serial na 10
andre_

Namacalny dowód, że fast foody szkodzą, ale jak szybko JAsiu wrócił do formy po przeszczepie, właściwie wcale się nie oszczędza.

ocenił(a) serial na 10
libella

Pewnie niedługo otworzy własną pizzerię.

ocenił(a) serial na 10
elfijka

no, jako młody przedsiębiorca :D

ocenił(a) serial na 10
libella

I będzie się starał o dotację z Unii Europejskiej, ale jej nie dostanie i wtedy Pedro mu pożyczy trochę kasy :)

ocenił(a) serial na 10
elfijka

tak, program "przedsiębiorczość w pieluchach" ;)

ocenił(a) serial na 1
andre_

haha

ocenił(a) serial na 1
elfijka

To fakt :D straszna jest. A taka ładna kobita to kiedyś była, brrr.
Gra też strasznie i sztucznie :(

ocenił(a) serial na 1
elfijka

to chyba musiało byś jakieś stare drzewo bo od tamtego czasu już pojawiło się kilka(naście) nowych gałązek i pędów :D

ocenił(a) serial na 1
Repulsion

W tym kraju trzeba być czubkiem,by dostać stypendium za granicą:)

jacekg9

ano są te erasmusy i niby srednia jakas jest wymagana. tak przynajmniej podaje moja uczelnia na stronie :)

ocenił(a) serial na 10
Repulsion

Ale czy mu to nie zrozbi 'źle' na główkę?

ocenił(a) serial na 7
Bogdan4674

ależ się akcja szykuje.....widać było dziki szał w oczach naszego słodkiego schizolka.

I oto w Klanie chodzi, żebyśmy obawiali się co tym razem wymyśli Norbert a nie jakieś testy miseczek dla Tropka i Dropka...swoją drogą Paweł junior znowu się popisał, niby z takiego inteligenckiego domu a taki nierozgarnięty ;-)

ocenił(a) serial na 2
Camilllla

Ja też czekam na jakiś szał Norberta :) cos w stylu Maćka rozwalającego monitor z trollem Martynki...

makagigi

byly juz fruwające kieliszki, ale to tylko ich trzaski bylo slychac :( teraz norbert wszedl w fazę opanowanego nie dajacego po sobie poznac furii psychopate - te usmieszki i wirujący wzrok! :D

ocenił(a) serial na 2
Repulsion

Ech jakby ich tak porwał i torturował

makagigi

za duze emocje, starsi widzowie mogliby tego napięcia nie przetrwać. ;d

ocenił(a) serial na 3
Repulsion

Norbi to Macierewicz Klanu :)

ocenił(a) serial na 2
giovanni50

No i Norbi narobił nadziei na jakąś akcję, a tu nic...

ocenił(a) serial na 1
makagigi

Właśnie. Mógłby przynajmniej zdemolować kawiarenkę:)

ocenił(a) serial na 2
jacekg9

Jak złamał ołówek to już liczyłam, że coś będzie... chyba że to takie stopniowanie napięcia przed wielkim finałem

ocenił(a) serial na 1
makagigi

Ja też po tym ołówku na coś liczyłem, a pan profesor niczego nie zauważył - cały czas chwali Norberta jaki to dobry asystent. Szczury w bibliotece - schizofrenik asystentem - gdzie są takie uczelnie. Norbert spokojnie, powinien coś zrobić. Jak poklepał Rafała po ramieniu, Rafał lepszy niż biblioteka. Jest świr - oni powinni ten wątek rozciągnąć. Zrobią tak, że Norbert wyjedzie na stypendium i wróci profesorem po roku.

ocenił(a) serial na 10
malok1984

"Szczury w bibliotece - schizofrenik asystentem - gdzie są takie uczelnie" :D :D :D
Życie! (jest nowelą...)

ocenił(a) serial na 10
Repulsion

Ja też już ledwo wyrabiam z tych emocji :D

ocenił(a) serial na 10
Camilllla

Z wielkim trudem, ale w końcu UDAŁO mi się obejrzeć wczorajszy odcinek (łącznie z paradującą Cindy Crawford w reklamie kurtki skórzanej) i muszę powiedzieć jedno: NORBERT JEST MOIM ULUBIEŃCEM. Ten aktor powinien Oscara dostać. Mistrz. Ta jego intonacja, ta groza w spojrzeniu :D Mega. Scenarzysta się rozkręca. Niedługo Norbert będzie musiał jechać do Ikei po darmowe ołówki jak tak będzie łamał każdy jeden, który trzyma w ręce.

ocenił(a) serial na 4
elfijka

Dzięki Norbertowi mam wreszcie tel. do Rudej - 798 799 676. Ciekawe czy jeszcze aktualny :D

ocenił(a) serial na 10
andre_

Daj znać, jak sprawdzisz :D ;)

ocenił(a) serial na 7
andre_

Kiedy będziesz do niej dzwonił, przekaż jej proszę żeby nie była taką miękką fają i odeszła od Norbiego.....może to zmotywuje go do jakiegoś szalonego i dzikiego działania, na które tak wszyscy, jak tu jesteśmy, gorąco czekamy........;-)

użytkownik usunięty
Camilllla

Norbert z zachowania zaczyna przypominac mi Nicholsona z Lsnienia.
Zamknac go w Tworkach i bedzie spokoj :)

ocenił(a) serial na 10

Taak i mały lubicz będzie pisał po ścianach willi na Truskawieckiej: redrum, redrum, a Norbi latał z siekierą i obłędem na ryju, za zastrachaną rudą...

ocenił(a) serial na 10
libella

Jeszcze się okaże, że "Klan" ma nową misję - promowanie klasyki filmowej, a my mamy rozpoznawać, do jakiego filmu nawiązuje dany odcinek ;)

ocenił(a) serial na 3
elfijka

Mały Pawełek to zazwyczaj wygląda, jakby "sees dead people" ;)

ocenił(a) serial na 10
Awdar

:D Coś w tym jest! :D

ocenił(a) serial na 1
libella

hahaha kocham to :D

ocenił(a) serial na 10
Camilllla

O, tak, czekamy i czekamy. Tylko Norbert rozkręca akcję w Klanie :D

ocenił(a) serial na 10
elfijka

W ogóle jak zabraknie Norbiego to nie będzie już to samo :( "Kochannie..."

ocenił(a) serial na 10
libella

i Oleńkooo

andre_

andre, będziesz dzwonił do Oli Lubicz?
Nie boisz się, że Ci potem Norbert dom zdemoluje? :D

ocenił(a) serial na 10
Vanessa100

Albo podpali.

ocenił(a) serial na 4
Vanessa100

No właśnie biję się z myślami.

Lubię rude, ale ten Łamacz Ołówków ... no nie wiem, strach próbować.

ocenił(a) serial na 10
andre_

A może on nie tylko ołówki łamie?

ocenił(a) serial na 10
libella

Może kręgosłupy też :D Mogliby takie rzeczy wreszcie pokazywać, bo Norbert to genialna postać, dająca ogromne pole do popisu.