Klan

1997 -
2,8 36 tys. ocen
2,8 10 1 35796
1,9 8 krytyków
Klan
powrót do forum serialu Klan

Będzie kolejna awantura?

ocenił(a) serial na 4
elfijka

Jeden z niewielu który ma w sobie jakieś życie,

ocenił(a) serial na 8
Bogdan4674

Będzie. Ale tak naprawdę największą winę ponosi Olka. Co ona sobie wyobraża, że będzie tworzyć równolegle dwa związki z mężczyznami?

użytkownik usunięty
laleczka874

Racja - powinna sobie poszukac jeszcze trzeciego, tak dla rownowagi :)

ocenił(a) serial na 3

Lubicze NIGDY nie szukają partnerów. To oni ZAWSZE są intensywnie podrywani przez osoby z otoczenia ;)

ocenił(a) serial na 10
Awdar

Tak, i nawet nie ma przerwy między jednym a drugim. Jak Olki chłopak przedawkował (słynny poeta Adaś), zaraz koło niej kręcił się jego kumpel.

ocenił(a) serial na 2
elfijka

To samo przecież jest z Agnieszką

ocenił(a) serial na 3
elfijka

...grany przez syna Stockingera ;)

Awdar

o racja, przez chwilę pojawiał się. też był chyba rudy jak Ola. on jakimś jej koleżką ze studiów był o ile mi świta dobrze?

ocenił(a) serial na 3
Repulsion

Nie. Był jego (Adama) kolegą z kołka poetyckiego, i, co ciekawe, to on podrzucał mu narkotyki. Nawet była scena, jak spotkali się przypadkiem na ulicy i Adaś przez moment usiłował się bronić, ale bez przekonania. Czy Robert Stockinger jest blondynem czy rudym, to już chyba może być przedmiotem dyskusji, wrzuć go w images googel i oceń ;)

Awdar

zdjęcie nr 3 w google obrazy z olą szwed! :) to taki rudo-ciemny blond. :) czy dodatkowo indycze jajo to ciężko stwierdzić bo kiepskiej jakości zdjęcia i nie widać z bliska twarzy. :D mógł się przyciemnić, albo z wiekiem mogły mu ściemnieć włosy, no bo tutaj to niezbity dowód rudych genów ;) - http://www.fakt.pl/m/Repozytorium.Obiekt.aspx/-650/-550/faktonline/1237466431745 .jpg

ocenił(a) serial na 3
Repulsion

Z Olą Szwed byli długo parą. Poznali się na planie "Jak oni śpiewają?", talent -show dla gwiazdek, gdzie występował wtedy stary Stockinger, Szwed (może była prowadzącą, nie pamiętam już) i też "Adaś". Robert S. Zawsze czekał na planie na ojca. Jak Szwed była u Majewskiego, a on (Robert) był wtedy jej facetem, to m.in. również wypłynął problem koloru jego włosów. Co do zdjęcia które dałaś, to ciekawostka, że ta starsza fota została wygrzebana z jego profilu na jednym z portali społecznościowych (ze śp. Grona) z czasów, jak jeszcze nie był znany. Był tam nie pod nazwiskiem, ale np. ja go bez problemu znalazłem i dziennikarze podobnie.

Awdar

grunt to dobrze szperać. :) a to Jak Oni Śpiewają to pamiętam że było chyba kilka edycji nawet, aczkolwiek nie oglądałam. pamiętam też niejaki Gwiezdny Cyrk gdzie Czesia dawała czadu w cekinowych wdziankach.

co do śp. Grona to tam zaczynałam klanowe dyskusje, była pewna dobra grupa pt. "Rysio Loobitch" :)

ocenił(a) serial na 10
elfijka

Wątek z Adasiem i tym jego podstarzałym tatusiem też był niezły... Ilu w ogóle 'narzeczonych' miała Ruda, ja kojarzę: 1. Deflorator (sorry za obleśną nazwę, ale on po prostu rodziewiczył Rudą w czasie matury, co spowodowało u niej silny preciążowy stres), 2. Taki blondas z wredną mordą i mieszkankiem, które zostało rudej na jakiś czas po tym kiedy ją puścił kantem, 3. Jakiś doktorek na lingwistyce, a co się z nim stało w sumie nie wiem, 4. Profesor Smosarski, z którym co prawda tylko miało coś być, ale za to zabierał ją na wernisaże, 5. Adamito-poeta, zapodał sobie 'złoty strzał', 6. Norbi szaleniec, nasz ulubieniec, 7. Goguś Rafał.

ocenił(a) serial na 10
libella

Smosarski się nie liczy, bo Agnieszka się za niego wzięło (odcinek 1645 - scena szlafrokowa ;))

ocenił(a) serial na 10
elfijka

Hehe Spaskudziła profesorka, ale on wyraźnie osaczał Olkę.

ocenił(a) serial na 10
libella

No i właśnie dlatego kolejny raz mam wrażenie, że albo co pięć odcinków jest inny scenarzysta, albo jeden i ten sam z wyraźną sklerozą. Bo takich sytuacji, gdzie nic się kupy nie trzyma jest mnóstwo.

Np. w odcinkach, które oglądam (te 1600...) była akcja, że Jacek zakochał się w Donacie, wyprowadził się z domu, oświadczył tejże Donacie i mówił, jak to ją kocha nad życie i jak nigdy nikogo. Super. Kilka odcinków później, sprawa rozwodowa - Jacek mówi NIE, nie chce się rozwodzić, bo kocha Beatę.

ocenił(a) serial na 10
elfijka

uuuu Jacek to temperamentny typ, zawsze przez baby osaczony.

ocenił(a) serial na 1
elfijka

A właśnie:
- Donata,
- Beata,
- Barbara...
jeszcze jakieś kobity mieli razem Jacek i Rafalski? Rafalski raz mu podrywał Agatę (na książkę o architekturze III rzeszy, czy coś :D) ale Jacek i tak jest do przodu, bo zalał formę córce Rafalskiego ;D

ocenił(a) serial na 10
tweety77

No można by rzec, że podzielili też córkę, na swój sposób. Taką małą, czarną, jak jej tam...

ocenił(a) serial na 1
libella

to nie był "złoty strzał". to był "złoty buch" :D
pamiętam mrożącą krew w żyłach scenę, jak Ola wraca do domu, do ich wspólnego gniazdka, a tam chmara jakichś obcych ludzi! Ich gniazdko zbeszczeszczone! Brali tam narkotyki! (co z tego, że bardziej wyglądali jak nerdy z kółka szachowego, albo ze zjazdu fanów "Gwiezdnych wojen" niż jak jacyś patologiczni imprezowicze...), jeden podbija do niej "chodź, zaraz znajdziemy ci jakąś lufkę..." - bo tam każdy palił ze swojej lufki :D ahahhaahaa

ocenił(a) serial na 10
tweety77

Tak, Adaś palił trawkę. I nagle umarł. No ja tego nie popieram, ale jednak mowy nie było o heroinie itp., więc wyszło na to, że faktycznie złoty buch :D

ocenił(a) serial na 1
elfijka

no widać jakie pojęcie o życiu mają scenarzyści ;D

albo to jakiś dziadek 66 lat siedzi i pisze, dlatego Lubiczówny wydają mu się nie lada atrakcyjne - bo nie dowidzi! haha

ocenił(a) serial na 10
tweety77

He he, no a Olka też raz coś zapodała w trakcie matur, a do Adasia to miała taaakie pretensje.

ocenił(a) serial na 1
libella

Tak??
Aaa, chodzi Ci o to co wzięła wspomaganie? :D to chyba już na studiach było. Kumple z roku przynieśli jej od razu pół kilo chyba :D Co wpadła w jakąś paranoję i zaczęła krzyczeć na panią Stenię, że nie chce kanapek :D
A potem ci jej koledzy przyszli i tłumaczyli Doktorowi Lubiczowy, że amfetamina jest spoko i wszyscy biorą :D było było.

ocenił(a) serial na 10
tweety77

o, to, to! Opierniczyła biedną, zastrachaną Panią Stenię! Jeszcze -zdaje się- na lingwistyce?

ocenił(a) serial na 10
tweety77

To pewnie pisze poprzez medium Włądysłąw Kęstowicz z z zaświatów.

ocenił(a) serial na 1
elfijka

"Złoty buch" - genialne xD

ocenił(a) serial na 10
anarchistt89

"buch" faktycznie świetny :D. Japa się cieszy.

ocenił(a) serial na 10
tweety77

http://c.wrzuta.pl/wi7466/a747b0ce0023449046eac980/01-_klan_2007

ocenił(a) serial na 1
libella

hahaha no od razu było widać, że chłopak skończy źle...
haha nie no, żeby to jeszcze jakiś jabol był, albo strzykawkę Oli podawał to by ta mina pasowała...

i Ola jeszcze wtedy nie była "laską" hahahha

ocenił(a) serial na 10
tweety77

Heh a Olka z tą miną siostry miłosierdzia, gdzie tam dawniej to rodzicom dawał popalić, a teraz? One wszystkie przechodzą taką metamorfozę najpierw Olka, potem Bożenka, tylko Agnieszka jeszcze się trzyma chociaż też coś się jej charakter stępił. No i jest jeszcze Kamilka, ona nam pokaże.

ocenił(a) serial na 8
Awdar

Błękitna krew jakby nie mówić ;D

ocenił(a) serial na 1
laleczka874

że co? :D chyba raczej snobizm i skutki endogamii

ja mam wrażenie, że ten nieszczęsny scenarzysta/rzyści to sobie rekompensują jakieś swoje kompleksy...
Lubiczówny nic specjalnego, zryte z charakteru, a uganiają się za nimi wszyscy faceci w pobliżu...
Co chwila ktoś coś wygrywa, dziedziczy albo otrzymuje intratną propozycję wyjazdu za granicę.
Do tego wszyscy z Rodu są taaacy szlachetni. Nie to co ten cały plebs na około, co tylko potrafi knuć za plecami i złorzeczyć naszym Bohaterom ;/

ocenił(a) serial na 10
tweety77

No, kiedyś to chociaż Monika byłą wredna i chciała wraz z wiarołomnym Jerzym oskubać z zemsty Pawełka i resztę, jeszcze na spadku po ojcu próbowała się uwłaszczyć.

ocenił(a) serial na 1
libella

O tak o? :D
Nie pamiętam tego, ale wiem, że była czarną owcą ;D aż dziw, że wyrosła na ludzi haha.

ocenił(a) serial na 10
tweety77

no chciała bardzo szybko forsy z domu, tj. 'spłaty' od 'Eli', która została na 'ojcowiźnie', co równało się praktycznie konieczności sprzedaży, ale chyba Elka kredyt wzięła czy coś.

ocenił(a) serial na 3
libella

Nie, nie było nic takiego. To Leszek chciał podważać testament, ale tylko on.

ocenił(a) serial na 10
Awdar

Kurczę, ale mi się wydawało, że było :/ poszukam w opisach aż.

ocenił(a) serial na 10
libella

MAm: http://film.wp.pl/id,84175,title,Zdrada-i-walka-o-spadek-w-nowych-odcinkach-Klan u,wiadomosc.html?ticaid=110485 !!!

ocenił(a) serial na 3
libella

Patrz, źle Cię zrozumiałem. Jak napisałaś o oskubaniu Pawełka, to uznałem, że chodziło o pozbawienie go domu w którym ten mieszka, a który chciał uzyskać Leszek. Podważając testament ojca Krystyny. Monika chciała oskubać Elę i Jurka, po śmierci Władzia. Nie podobało jej się to, że tylko tych dwoje odziedziczy dom na Sadybie po śmierci Władzia. Reszta uznała to za oczywiste rozwiązanie, ona nie.

ocenił(a) serial na 10
Awdar

Mają feromony to prawda. Nawet Krystyna raz je wypuściła na Deptułę-pierdołę, a Paweł na jedna taką -nie pamiętam z imienia- i drugą Panią doktor prześladowczynię.

ocenił(a) serial na 3
libella

W pierwszym sezonie do Krystyny dobierała się postać grana przez Rafała Królikowskiego (w cywilu szwagier Grażynki) ;)

ocenił(a) serial na 10
Awdar

Ło jej stare czasy :)

ocenił(a) serial na 3
libella

No. Chce ktoś opis, to albo do opisów, albo niech zapyta we właściwym watku ;) Tu napisze na zachętę, że dobierał się do niej w dosłownym sensie, w samochodzie ;)

ocenił(a) serial na 10
Awdar

No, no zdradzić Koniaczka ze szwagrem. Ale też Krycha na początku to była lasencja.

Bogdan4674

Szkoda, że Norbert wyjedzie.
Ola mogłaby zaproponować jemu i Rafałowi zamieszkanie we trójkę. Norbert by się ucieszył :P

ocenił(a) serial na 10
Vanessa100

Nie, Olka mu powie, że niech sobie jedzie, ale bez niej i wtedy Norbert nie przyjmie tego stypendium i będzie prześladował Rudą :D

ocenił(a) serial na 3
elfijka

Ehehehehe

ocenił(a) serial na 7
elfijka

w końcu! jest nadzieja, ze Olka rzuci Norberta Stypendystę! pomijam że próbowała juz ze sto razy ale teraz będzie DRAMATYCZNIEJ!

ocenił(a) serial na 10
Camilllla

A nie mówiłam? "Bez ciebie nie jadę, Oleńko" :D
Zauważcie, że Olka w tej niebieskiej bluzce chodzi już kilka odcinków.