Korzystając z okazji iż w tym roku nie zobaczymy już ani jednego odcinka Klanu, postanowiłem już teraz wystartować wzorem roku poprzedniego, z drugą edycją naszego plebiscytu. Oto kategorie. Jeśli ktoś ma pomysły na nowe, może śmiało je podawać. Do niektórych kategorii pozwoliłem sobie dopisać krótkie wytłumaczenie aby dla wszystkich było jasne, czego dotyczy dana nominacja. Głosy możecie oddawać do końca kalendarzowego roku. Zaznaczam jednak iż jeśli będę widział, że wszyscy chętni oddali już głos, wtedy gala wręczenia odbędzie się szybciej. Dlatego radzę wotować od razu a nie czekać na ostatnią chwilę. Przypominam także, iż w każdej kategorii oddajemy głos na tylko jedną opcję. W przypadku gdy ktoś poda więcej, pod uwagę zostanie wzięta nominacja pierwsza z brzegu.
-Najgorsza kreacja męska
(oceniamy grę aktorską)
-Najgorsza kreacja żeńska
(oceniamy grę aktorską)
Najgorsza kreacja dziecięca
(oceniamy grę aktorską)
-Najbardziej nielubiana postać w serialu
(nie oceniamy tu gry ale po prostu nominujemy postać, którą z różnych względów najbardziej nie lubimy)
-Najgorszy debiut
-Najgorsza ekranowa para
-Najgorszy wątek
-Najgorsza scena
-Najgorsza decyzja
- Nagroda specjalna za całokształt gry w Klanie
(Kategoria specjalna gdzie oceniamy postacie nie tylko w 2014 r. ale także na przestrzeni lat)
Tradycyjnie już zacznę od siebie ;)
-Najgorsza kreacja męska - Malarz
-Najgorsza kreacja żeńska - Beata
-Najgorsza kreacja dziecięca - Pedro
-Najbardziej nielubiana postać w serialu - Halszka
-Najgorszy debiut - Leopold
-Najgorsza ekranowa para - Beata i Rafalski
-Najgorszy wątek - Romans Moniki i malarza
-Najgorsza scena - Jasiek który uprawia sex z Ramoną wyrzuca matkę z pokoju.
-Najgorsza decyzja - Praktycznie całkowity brak żałoby po Krystynie
-Nagroda specjalna za całokształt gry w Klanie - Beata
Najgorsza kreacja męska - Malarz
Najgorsza kreacja żeńska - Monika
Najgorsza kreacja dziecięca - Anulka
Najbardziej nielubiana postać - Zyta
Najgorszy debiut - Komik
Najgorsza para - Monika i Malarz
Najgorszy wątek - przepychanki Jaśka i Beaty
Najgorsza scena - flirt Moniki i Malarza przy malowaniu portretu
Najgorsza decyzja - powrót Wigi
Nagroda specjalna - Czesia
-Najgorsza kreacja żeńska - Wiga
-Najgorsza kreacja dziecięca - Pedro
-Najbardziej nielubiana postać w serialu - Halszka
-Najgorszy debiut - Malarz
-Najgorsza ekranowa para - Paweł i Wiga
-Najgorszy wątek - Romans Moniki i malarza
-Najgorsza scena - igraszki Moniki i malarza
-Najgorsza decyzja - Rozdzielenie Moniki i Feliksa
-Nagroda specjalna za całokształt gry w Klanie - Monika
-Najgorsza kreacja męska - Stockinger.
-Najgorsza kreacja żeńska - Trojanowska.
-Najgorsza kreacja dziecięca - "Anulka".
-Najbardziej nielubiana postać w serialu - Beata.
-Najgorszy debiut - Chwościk, z tym, że to nie wina Maxa, tylko tych, którzy obsadzili go totalnie wbrew warunkom.
-Najgorsza ekranowa para - Monika&Malarz.
-Najgorszy wątek - Halszka&Bolko.
-Najgorsza scena - Dowolna z cyklu "Beata opowiada, jaką była dobrą matką i jak żle jej los odpowiedział" (nawet dziś była).
-Najgorsza decyzja - Porzucenie wątku Jasia-narodowca, pomyślcie, o ile lepszy byłby dziś Klan, gdyby chłopak krzyczał o wyższości białej rasy i np. został zgarnięty przez policję, gdy brał udział w podpaleniu ośrodka chorych na AIDS. Był moment, gdy to wydawało się zmierzać w tę właśnie stronę.
- Nagroda specjalna za całokształt gry w Klanie - "Jacek".
-Najgorsza kreacja męska - malarz,
-Najgorsza kreacja żeńska - Beata,
Najgorsza kreacja dziecięca - Pedro,
-Najbardziej nielubiana postać w serialu - Barbara,
-Najgorszy debiut - Chwościk,
-Najgorsza ekranowa para - Monika i malarz,
-Najgorszy wątek - Monika i malarz,
-Najgorsza scena - Rozłucki, Chwościk i detektyw,
-Najgorsza decyzja - romans Moniki z malarzem,
- Nagroda specjalna za całokształt gry w Klanie - Jerzy
-Najgorsza kreacja męska - Tomasz Stockinger za brak chęci odegrania odpowiednich emocji, zwłaszcza w pierwszej połowie roku.
-Najgorsza kreacja żeńska - Magdalena Wójcik i jej manieryczna wersja Beaty
-Najgorsza kreacja dziecięca - "Małgosia" w roli powierniczki problemów Agaty
-Najbardziej nielubiana postać w serialu - Beata, za ciągłe fochy.
-Najgorszy debiut - komik - dobry aktor, słaba rola.
-Najgorsza ekranowa para - Beata#2 i Rafalski
-Najgorszy wątek - Monika- druga młodość i romans z malarzem
-Najgorsza scena - Jasiek i jego droga na szczyt
-Najgorsza decyzja - uśmiercenie Magdaleny Lubicz, córki Pawła i Jadwigi
-Nagroda specjalna za całokształt gry w Klanie - Monika
Najgorsza kreacja męska - Malarz Miklasiński
Najgorsza kreacja żeńska - Wiga
Najgorsza kreacja dziecięca - Anulka (i jej będę koteME)
Najbardziej nielubiana postać w serialu - Malarz Miklasiński
Najgorszy debiut - Malarz Miklasiński
Najgorsza ekranowa para - Paweł i Wiga
Najgorszy wątek - Romans Moniki z malarzem
Najgorsza scena - Igraszki Moniki i Miklasińskiego
Najgorsza decyzja - Ponowne połączenie Pawła z Wigą
Nagroda specjalna za całokształt gry w Klanie - Darek
Najbardziej nielubiana postać w serialu - Malarz
Najgorszy debiut - Malarz
Najgorsza scena - sceny łóżkowe z Moni i malarzem
Najgorsza decyzja - Zbyt krótki wątek z Julią i porzucenie jej postaci jak na razie
Nagroda specjalna za całokształt gry w Klanie - Paweł- za najgorszą gę aktorską szczególnie w okresie żałoby
Najbardziej nielubiana postać w serialu - Malarz
Najgorszy debiut - Malarz
Najgorsza scena - igraszki z Moni i malarzem
Najgorsza decyzja - Połączenie Olki z Rafałem
Nagroda specjalna za całokształt gry w Klanie - Czesuawa
Najgorsza kreacja męska - Miklasiński - tak złego aktora nawet w Klanie nie było, drewno na poziomie Anulki i Pedra, którym jednak można wybaczyć (dzieci bez wykształcenia i doświadczenia), jemu nie.
Najgorsza kreacja żeńska - histeryczna i zidiociała Beata. Sztuczna i egzaltowana. Ble.
Najgorsza kreacja dziecięca - Pedro. Wahałam się między nim a Anulką, ale ta druga jest chociaż miła.
Najbardziej nielubiana postać w serialu - z postaci stałych - Beata. Poza tym tragiczna Cześka i jej niemniej tragiczny mąż.
Najgorszy debiut - upierdliwa sąsiadka Janusza, chociaż w sumie nie pamiętam, kiedy miał miejsce jej debiut.
Najgorsza ekranowa para - Moni i bazgroł.
Najgorszy wątek - bezsensowne porzucenie przez Monikę Feliksa dla durnej zachcianki - beztalencia Miklasińskiego.
Najgorsza scena - Miklasiński "malujący" Moni oraz ciąg dalszy tej przygody. Żenada, że aż przykro patrzeć, nie zasłaniając oczu.
Najgorsza decyzja - Zamordowanie wątku Julii w bardzo nieelegancki sposób. Poza rankingiem (bo może jeszcze coś z tego będzie): 1. Zamordowanie wątku szefa Olki - powinni to zakończyć rozprawą w sądzie, bo teraz temat ciągnie się bezsensownie 2. Zrobienie z Jaśka-buntownika pantoflarza. Chłopak coś kombinował, ale wątek uśmiercono na rzecz słodkiego do bólu romansu. Szkoda.
Nagroda specjalna za całokształt gry w Klanie - Darek.
Ja bym dodała kategorię: Najnudniejsza postać w Klanie - i tu jak dla mnie zwycięża Janusz. Zaraz za nim Rafał i Miłosz.
"Ja bym dodała kategorię: Najnudniejsza postać w Klanie - i tu jak dla mnie zwycięża Janusz. Zaraz za nim Rafał i Miłosz"
Być może scenarzyści czytając komentarze na temat niezliczonej ilości mężczyzn postanowili w końcu ustatkować panny Lubicz i dlatego przydzielili im partnerów czystych jak łza a zarazem pozbawionych osobowości.
Rafała można byłoby uśmiercić z rąk Rozłuckiego na rzecz Norberta, Janusza po prostu wymienić na lepszy model a Miłoszowi wymyślić jakąś soczystą tajemnicę ( Kiedyś na jakimś forum pojawiła się propozycja by był to romans z idolem Kasi- Korbasem)
Debiut sąsiadki Janusza - Furteckiej był w 2012. Brała udział w manifestacji bodajże przeciw budowie parkingu. Janusz wtedy ściągnął telewizję i po raz pierwszy zaimponował Agnieszce.
- Najgorsza kreacja męska - Malarz,
- Najgorsza kreacja żeńska - Beata,
- Najgorsza kreacja dziecięca - Zosia,
- Najbardziej nielubiana postać w serialu - Beata
- Najgorszy debiut - Malarz
- Najgorsza ekranowa para - Agnieszka i Janusz
- Najgorszy wątek - Janusz i jego problemy z długami i komornikiem,
- Najgorsza scena - Każda, w której próbowano zakamuflować ręce malarza z przodu pod koszulą
- Najgorsza Decyzja - Porzucenie wątku Julii i Cyrkowca
- Nagroda specjalna za całokształt gry w klanie - mama Bożenki (biologiczna)
-Najgorsza kreacja męska: niezmiennie dr Lubicz;
-Najgorsza kreacja żeńska: Olka;
-Najgorsza kreacja dziecięca: Anulka;
-Najbardziej nielubiana postać w serialu: Elżunia;
-Najgorszy debiut: mimo że to drugo- albo i trzecioplanowa postać: minister - gruba beka, szef Agnieszki;
-Najgorsza ekranowa para: Ramona i Jasiek. Zastanawiałem się jeszcze nad duetem Miklasiński+Moni, ale z tych drugich przynajmniej można się od czasu di czasu pośmiać, za to Jasiu i Ramona tylko denerwują;
-Najgorszy wątek: "usamodzielnienie się" Jaśka i histeryzująca z tego powodu Beata;
-Najgorsza scena: Moni w kąpieli odbierająca telefon od malarza słowami "witam w salonie Afrodyty, Hefajstosie" (czy jakoś tak, w każdym razie prawie schowałem się pod koc ze wstydu);
-Najgorsza decyzja: zmarginalizowanie postaci Julii;
-Nagroda specjalna za całokształt gry w Klanie: biologiczna matka Bożenki.
Pamiętam, że jak kiedyś Gabi wspólnie z Moni zachwalały swojego dostawcę prądu (Eneę) to było to tak głupio przedstawione, że też z jakiegoś powodu było mi wstyd, że oglądam takie rzeczy :D
-Najgorsza kreacja męska: kuzyn Bolek, no bo bez przesady ludzie ze wsi nie są aż tacy głupi! ta scena kiedy zemdlał, a dalej strzelał oczami - o Boże dlaczego...?;
-Najgorsza kreacja żeńska: Moni, od zawsze na zawsze;
-Najgorsza kreacja dziecięca: Małgosia, zachowuje się i mówi jakby miała 5 lat, chciała wrócić do matki-wariatki Beaty, wpędza Jacka w poczucie winy. W ogóle ten Jacek jest biedny - była żona histeryczka, córka głupia, obecna konkubina ciągłe fochy;
-Najbardziej nielubiana postać w serialu: Moni, nadal czekam aż ktoś jej sprzeda zdrowego liścia na życiowe otrzeźwienie;
-Najgorszy debiut: Pani Lutka, u której co drugi dzień czesze się Surmaczowa, przez co jej łeb jest coraz bardziej pusty. dodatkowo topiący się ryj Lutki połączyli z żałosnym cyrkowcem Krzysztofem- ble! okropny pomysł na całą postać, Julia 100x lepsza;
-Najgorsza ekranowa para: Beata i ... Jasiu, niech ona już się zamknie z tym jaką ona jest dobrą matką, tylko paskudna Ramona zabrała jej kochanego syneczka;
-Najgorszy wątek: nieletniemu Jasiowi pozwalają zamieszkać z dziewczyną po miesiącu patrzenia sobie w oczy, mimo, że podejrzewali że dziewczyna jest dealerką, on ukradł pieniądze na jej skrobankę, a jej matka jest prostytutką. W ogóle ta Ramona też zero godności - Beata jedzie po niej jak po kobyle a ona tylko "Jasiu twoja mama się o Ciebie troszczy'';
-Najgorsza scena: trochę radości i łyk cierpienia, ale przede wszystkim wielka brechta, czyli atak na agenta 0,7l Bogdana, przez nieletnich hultajów;
-Najgorsza decyzja: zabicie Krysi, szkoda doktorowej Koniaczkowej, no i Feli chcący wrócić do Moni, człowieku uciekaj!;
-Nagroda specjalna za całokształt gry w Klanie: małe pytanie to jest pozytywna czy negatywna nagroda? Jeżeli negatywna to jakim cudem ktoś tu mógł wrzucić Jerzego?! Jerzy i Kamila to jedyne w miarę normalne postaci w całym Klanie. Pozytywnie nominuję Jurka, a negatywnie bezrękiego Malarza.
Doprawdy jesteście ludźmi głębokiej wiary, skoro sądzicie, że przez cały rok nazbierało się wątków i bohaterów na jakikolwiek pozytywny plebiscyt! :P
Aktor - Miklasiński
Aktorka - Moni
Dziecko - Małgosia
Najbardziej denerwująca - Agata
Debiut - Miklasiński
Para - Jaś i Ramona
Wątek - Jaś i Ramona
Scena - Salon Afrodyty (Moni w wannie)
Decyzja - Bolka dot. Halszki
Całokształt - sąsiadka Janusza
Widzę już wyraźnych faworytów :D
Bożesz Ty Mój! Jak możecie krytykować Klan? Przecież ten serial nie ma wad! Jest idealny! Dobranie wątków i postaci jest perfekcyjne! Tak nie wolno!
- Najgorsza kreacja męska - Malarz - w tym roku wygrywa, choć pewnie to przejściowy wątek i w ogóle to nie mogę patrzeć na męża Bogny, wyleciało mi z głowy jak ma na imię.
- Najgorsza kreacja żeńska - na zawsze i na wieczność ostrzyknięta botoksem Barbara,
- Najgorsza kreacja dziecięca - Pedro,
- Najbardziej nielubiana postać w serialu - Barbara (nie wiem dlaczego ma tak niewiele głosów :) )
- Najgorszy debiut - Malarz,
- Najgorsza ekranowa para - Paweł i Wiga,
- Najgorszy wątek - Grażynka i jej kuriozalnie wielka kara za brak OC, na której spłatę ma pieniądze, więc wątek szybko się rozmył,
- Najgorsza scena - podłączam się pod odpowiedź użytkownika TikiTiki123: "Każda, w której próbowano zakamuflować ręce malarza z przodu pod koszulą"
- Najgorsza Decyzja - dla mnie utrata dziewictwa przez Bożenkę. Skoro się podjęła trzeba było dociągnąć do końca. Nie wiem czy to nie było rok temu, jeśli nie, to to jest moja typ, a jeśli tak, to nominuję praktycznie brak żałoby Pawła po Krystynie.
- Nagroda specjalna za całokształt gry w klanie - Ola Lubicz i jej życie miłosne :)
-Najgorsza kreacja męska - Miklasiński
-Najgorsza kreacja żeńska - Beata
-Najgorsza kreacja dziecięca - Jasiek
-Najbardziej nielubiana postać w serialu - Furtecka
-Najgorszy debiut - Miklasiński
-Najgorsza ekranowa para - Monika i Miklasiński (tuż za nimi Jasiek i Ramona)
-Najgorszy wątek - wszystkie wokół rozpieszczonego Jaśka - wyprowadzka, rzekoma dorosłość i dojrzałość. Mógłby też tu być romans Moniki z malarzem, ale Jasiek również zasługuje na docenienie w tym plebiscycie
-Najgorsza scena - igraszki Moniki z Miklasińskim
-Najgorsza decyzja - zmarginalizowanie Kamilki, taką Bożenkę oglądamy non stop, a Kama pojawia się sporadycznie, a to najnaturalniejsza postać ze wszystkich klanowych ludzi młodego pokolenia [no i zdecydowanie najładniejsza - co też nie jest bez znaczenia ;)]
- Nagroda specjalna za całokształt gry w Klanie - nie wiem, niech będzie ten głupi Darek, wielki important zdrowej żywności z Włoch sprzedający trzy pomidory dziennie, a wkrótce dodatkowo właściciel włoskiej pizzerii z węgierską flagą w logo
Generalnie wiele złego w tym roku kręciło się wokół Moniki, Miklasińskiego i Jasia, oby jak najmniej tych postaci w przyszłym roku. Swoje dokłada też rozhisteryzowana i przygłupawa Beata, a nudzi i męczy Paweł ze swoją ponurą Wigą.
Nasz Darek to przecież ogier, ale kto wie, może to właśnie celowa gra pozorów :) W końcu żyje z Czasuawą, więc jest dość prawdopodobne, że faktycznie nie taki jurny, jak się maluje.
-Najgorsza kreacja męska: Tadeusz "Teddy" Miklasiński
-Najgorsza kreacja żeńska: Pani Lutka (Beacie odpuszczę bo rodzinie lubiczowskiej się wybacza)
-Najgorsza kreacja dziecięca: Anulka
-Najbardziej nielubiana postać w serialu: Pani Lutka
-Najgorszy debiut: 1. ten adwokat od wuja Stefana (możliwe, że debiutował on już w 2013r.) 2. Tadeusz "Teddy" Miklasiński
-Najgorsza ekranowa para: Blues Brothers, wnuczki od Jerrego
-Najgorszy wątek: spotkania w salonie Pani Lutki
-Najgorsza scena: pobicie Bogdana bo tym samym prysł jego mit
-Najgorsza decyzja: za mało ukulanych pielmieni w tym roku przez ciocię
-Nagroda specjalna za całokształt gry w Klanie: Pani Lutka
Najgorsza kreacja męska - Paweł Lubicz
Najgorsza kreacja dziecięca - Małgosia
Najbardziej nielubiana postać w serialu: Wiga
Najgorszy debiut: Miklasiński
Najgorsza ekranowa para: Paweł i Wiga
Najgorszy wątek: córka Pawła i Wigi (która w łonie matki musiałaby ponad cztery lata siedzieć)
Najgorsza scena: pierwsza w sezonie rozmowa Pawła z Wigą w El-medzie (emocji ZERO)
Najgorsza decyzja: ZERO żałoby po Krystynie
Nagroda specjalna za całokształt gry w Klanie: Rozłucki.
Najgorsza kreacja męska - Malarz artysta Miklasiński
Najgorsza kreacja żeńska - Znawczyni fryzur "eL" Lutka.
Najgorsza kreacja dziecięca - Anula
Najbardziej nielubiana postać w serialu - Lutka i Malarz
Najgorszy debiut - Malarz Miklasiński
Najgorsza ekranowa para - Wnuki Jeremiaszka
Najgorszy wątek - Pawol & Wiga
Najgorsza scena - Każda w "salonie fryzur" oraz depresje Wigi
Najgorsza decyzja - Za mało KamYlki
Nagroda specjalna za całokształt gry w Klanie - Wiga
Gala wręczenia nagród planowana jest na 2.01 bądź 3.01 ;). Kilka godzin później ruszy plebiscyt na klanowe Oscary ;)
-Najgorsza kreacja żeńska - Monika
-Najgorsza kreacja dziecięca - Anulka
-Najbardziej nielubiana postać w serialu - Agata
-Najgorszy debiut - Malarz
-Najgorsza ekranowa para - Paweł &Wiga (a na drugim miejscu Moni i Malarz)
-Najgorszy wątek - wyprowadzka Jaśka
-Najgorsza scena - pobicie detektywa Bogdana
-Najgorsza decyzja - powrót Wigi
-Nagroda specjalna za całokształt gry w Klanie - Darek
-Najgorsza kreacja żeńska - Beata/Elżunia (obydwie chodzące depresje)
-Najgorsza kreacja dziecięca - Koniak Jr.
-Najbardziej nielubiana postać w serialu - Ola Lubicz
-Najgorszy debiut - Leopold i jego matka
-Najgorsza ekranowa para - Zyta i Michał
-Najgorszy wątek - Agata i jej chęć posiadania dziecka
-Najgorsza scena - depresja przy łożu Elżbiety i Beaty przed wigilią
-Najgorsza decyzja - ZA MAŁO JURKA!!!
-Nagroda specjalna za całokształt gry w Klanie - biologiczna matka Bożenki
Najgorsza kreacja męska - Rafał (totalne drewno i sztywniak bez charakteru)
-Najgorsza kreacja żeńska - Monika
-Najgorsza kreacja dziecięca - Anulka -
-Najbardziej nielubiana postać w serialu - irytująca sąsiadka Janusza
-Najgorszy debiut - Leopold i jego matka
-Najgorsza ekranowa para - Jaś i Ramona
-Najgorszy wątek - Surmaczowa i poszukiwanie domniemanego dziecka Tadeusza
-Najgorsza scena - podejrzenie Ramony o dilowanie po usłyszeniu słów w stylu: tyle nie może kosztować działka. Słabe to było
-Najgorsza decyzja - Zbyt liberalne podejście przez rodziców Jaska do seksu. Cały watek z pozwoleniem na zamieszkanie z dziewczyną. Myślałam ze inaczej to rozwiną, że pójdą w kierunku ukazania, ze dorosłe życie to nie przelewki.
-Nagroda specjalna za całokształt gry w Klanie - Tomasz Stockinger. Gdy żartuje jest cyniczny, mam wrażenie, że robi to cały czas. A gdy temat jest poważny gra bez emocji - ja tego nie kupuje
WYNIKI!!!
Przed salą w której wręczane zostaną wkrótce nagrody "Złote Pielmienie" za rok 2014 r. wielki tłok. Na dworze tłoczą się fotoreporterzy robiący zdjęcia aktorom "Klanu", którzy wysiadając z limuzyn, kroczą po bawełnianym dywanie zrobionym na drutach przez ciocię Stanisławę. Gdy wszyscy zajęli już swoje miejsca a na sali zapanowała cisza, gala oficjalnie się rozpoczęła.
Witam wszystkich aktorów najbardziej kultowego polskiego serialu w dziejach oraz wszystkich jego sympatyków tych tu na sali, tych przed telewizorami telewizyjnej "Jedynki". Pozdrawiamy także wszystkich widzów, rozsianych na całym świecie, którzy są wśród nas dzięki TVP Polonia. To dla mnie zaszczyt poprowadzić po raz drugi galę "Złotych Pielmieni". Emocje powoli sięgają zenitu, więc nie przedłużajmy. Wcześniej jednak popis niech da nasza ukochana, jedyna w swoim rodzaju Aleksandra Lubicz vel. Kaja Paschalska. Posłuchajmy!
www.youtube.com/watch?v=BmHuTxdclac
Dziękujemy Ci Kaju za porywający występ. Nie czekajmy już dłużej! Oto pierwsza kategoria!
Przed nami kategoria "Najgorsza postać męska". Proszę państwa! Dziewicza nominacja a my od razu zaczynami z dużego "C". Mamy rekord poparcia dla naszego kandydata. Jeszcze nigdy żadna nominacja nie uzyskała takiego wzięcia. Z wynikiem 73% w kategorii "Najgorsza postać męska" zwyyyyciięęęża... Tadeusz Miklasiński. Tadziu, zapraszamy!
"Dziękuję. Jestem wzruszony, że mogę być dziś z Wami. Dziękuję scenarzystom za tak piękną i ambitną rolę, którą mnie obdarzyli a dzięki której mogę odbierać dzisiaj tą przepiękną statuetkę w kształcie pieroga. Jeszcze raz dzięki i proszę o więcej".
Pierwsze podniecenia już za nami ale my wcale nie zwalniamy. Zapraszam na kategorię "Najgorsza postać żeńska". Tutaj walka była naprawdę zacięta. Faworytki były 3. Beata, Monika, Wiga i nic do ostatniego głosu nie było jasne. Rzutem na taśmę, o jedno poparcie zwyciężyła nasza kochana (nie)zastąpiona Beata z poparciem 30%!
"Chciałabym pogratulować konkurentkom, bardzo dobrego wyniku. Jestem dumna iż zostałam wybrana w tak zaszczytnym plebiscycie. Dziękuję mojemu synowi, bez niego nie byłoby mnie tutaj. Dlaczego musiał zadawać się z Ramoną? Tą dilerką... Ona ma na niego zły wpływ..."
Wybacz Beatko ale jestem zmuszony Ci przerwać gdyż każdy ma na wszelkie podziękowania tylko 1 minutę. Jak wiesz czas to pieniądz a ty pewnie abonamentu nie płacisz. Kolejna kategoria to "Najgorsza postać dziecięca". Faworytów było dwoje. Z początku bukmacherzy stawiali na Pedra jednak ten zachował się jak prawdziwy latynoski dżentelmen, czyli oddał palmę pierwszeństwa Anulce, która zwyciężyła z poparciem 45%. Aniu prosimy do nas!
"Dziękuję."
Brawo dla Anulki za tak wyczerpujące podziękowania. A my cały czas prujemy do przodu niczym Monika biegnąca za Feliksem w wigilijnym odcinku. Przed nami "Najbardziej nielubiana postać w serialu". Kategoria debiutuje w naszym plebiscycie i już da się zauważyć pewną tendencję. Do kategorii tej nominowano 12 postaci, z czego 11 to kobiety. Wniosek nasuwa się sam. Drogie panie aktorki! DO ROBOTY! Poparcie dla nominowanych rozkładało się dość równo. Jednym głosem szalę zwycięstwa na swoją stronę przesunęła Beata z poparciem 18%. Beato! Zapraszamy ponownie!
"Dziękuję! Czuję jak mnie kochacie i mogę z czystym sercem powiedzieć, że czuję w stosunku do Was to samo. Dziękuję mojej mamie ale także całej rodzinie i bliższej i dalszej ale także wszystkim sąsiadom, że zawsze mogę się im zwierzyć z tego jaka ze mnie beznadziejna matka. Jeszcze raz dziękuję!"
Ja także dziękuję Tobie, że szanujesz nasz czas i naszą pracę. A my zmierzamy do nagrody za najgorszy debiut w 2014 roku. Proszę Państwa. Po raz drugi dzisiejszego wieczora, poprosimy do nas pana Tadeusza Miklasińskiego. Jak wygrywać to z przytupem. Podobnie jak zmiażdżył konkurencję w pierwszej kategorii, tak i teraz nie pozostawił nikomu złudzeń. 50% poparcia i zdecydowana wiktoria!
"Wzruszenie odbiera mi głos. Zdaniem widzów wyróżniam się na tle innych aktorów i to cieszy mnie najbardziej. Ścigam się z panią Beatą kto więcej zdobędzie tych przepięknych statuetek. Ale jeśli jeszcze raz wygram to zmuszony będę wyciągnąć ręce spod koszuli bo już mi nóg brakuje, żeby to wszystko dźwigać."
Dziękujemy, za zmieszczenie się w czasie przeznaczonym na podziękowania. My także chcielibyśmy podziękować naszym sponsorom a, że czas to pieniądz, zapraszam wszystkich na reklamy!
www.youtube.com/watch?v=WfnUNJNK4ZE
Moni i Gabi robią wykład o tym, że prąd w Enei jest tańszy.
Witamy po przerwie! Ruszajmy dalej w tą podróż absurdu. Kategoria "Najgorsza para". Tutaj faworytów było dwoje. Jednak Paweł i Wiga zdeklasowali rywali w tym swoja siostrę i (bez)rękiego malarza zdobywając 32% poparcia.
"Dziękujemy wszystkim. Jesteśmy wdzięczni za wsparcie w tak trudnych dla nas chwilach. Naprawdę ciężko było mi nosić ciążę naszego wspólnego dziecka tych kilka lat. Dla Pawła także jest to ciężki okres, gdyż musi zmierzyć się z rodziną, która do końca nie popiera naszego związku."
A u nas ciąg dalszy emocji. Kategoria najgorszy wątek! Tutaj zażarta walka trwała między duetem Malarz-Moni i trio Ramona-Jasiek-Beata. Widzowie uznali jednak, że flirt podstarzałej bizneswoman z kaleką to jednak większe kuriozum, niż podboje miłosne Jaśka. Beato! Możesz odetchnąć. Zapraszamy po raz kolejny malarza oraz Monikę, którzy uzbierali 36% głosów.
"Chciałabym podziękować scenarzystom, którzy próbują na siłę mnie odmłodzić. Jak widać ich wysiłki były na tyle skuteczne, że dostrzegli to nawet nasi fani."
"Mi już brak słów. 3 wygrana kategoria w moim debiucie a przecież za rok może być jeszcze lepiej."
Moniko, Tadeuszu nie odchodźcie od nas. Nie będę was dłużej trzymał w niepewności. Wygrywacie także kolejną kategorię na najgorszą scenę, całe Wasze flirtowanie począwszy od pozowania Moniki aż do Hefajstosa i salonu Afrodyty, 36% widzów uznało za największą porażkę tego roku.
"4 wygrana. Ja mogę zapytać tylko widzów o jedno? Ile jeszcze?"
A my zmierzamy w kategorię po części skierowanej do scenarzystów "Klanu". Przed nami kategoria "Najgorsza decyzja". Jak zwykle fani "Klanu" popisali się sporą kreatywnością, czego dowodem jest aż 14 nominacji w tej kategorii. Naprawdę osoby odpowiedzialne za Klan, powinny się uczyć od swoich widzów jak tworzyć serial, by nie był on nudny. W kategorii "Najgorsza decyzja" z poparciem 18% zwyciężyło porzucenie wątku Julii.
"Dziękuję wam kochani, że pomimo iż ostatnio mnie nie ma to nadal o mnie pamiętacie. Obiecuję, że wkrótce wrócę i zemścimy się wspólnie na Chojnickich. Najpierw na Eli a potem na Michale, że skończyło się tylko na wspólnym prysznicu."
Brzmi groźnie. A przed nami ostatnia, najbardziej prestiżowa kategoria czyli "Nagroda specjalna za całokształt gry w Klanie", gdzie oceniamy nie tylko grę w ostatnim roku. Ta kategoria najbardziej pokazała jak zróżnicowane są gusta filmwebowców. Nominowano aż 15 postaci i dla mnie zwycięzcy są największą niespodzianką tej gali. Nie jest to malarz, nie jest to Moni. Także nie Paweł czy Wiga. W tej kategorii mamy dwoje zwycięzców! Są nimi Darek i biologiczna matka Bożeny. Zapraszamy.
"Dziękujemy. Nie spodziewałam się. Ja od siebie mogę powiedzieć, że to wspaniała okazja do tego by się napić na kolacji go gali."
"Ja także dziękuję widzom za dostrzeżenie mnie pomimo, że nie jestem aktorem pierwszoplanowym. Anulko, także tobie gratuluję zwycięstwa! Moja krew!"
A my dobrnęliśmy do końca naszej gali. Mam nadzieję, że się podobało. Wy jak zwykle byliście świetni. Od razu zachęcam Was do głosowania w plebiscycie "Klucze na Sadybę 2014". Na zakończenie naszej gali zaśpiewa nam nasza droga Ola, więc pozostańmy jeszcze trochę na swoich miejscach. To tyle ode mnie. Do zobaczenia za rok.
www.youtube.com/watch?v=4-DnRJsdi1Y
Podsumowując na chłodno powiem, że niektóre zwycięstwa bardzo mnie zaskoczyły. Dla mnie największym zaskoczeniem było zwycięstwo matki Bożeny i Darka w ostatniej kategorii. W sumie zdziwiło mnie, że żadnych ról nie odegrali w tym plebiscycie Bożena czy Miłosz, którym często obrywa się na forum. To samo gwiazda zeszłorocznej gali Agnieszka, która zwyciężyła wtedy w dwóch kategoriach w tym rok przeszła niezauważona. Paweł też bez indywidualnej nagrody. Dla mnie to niespodzianka bo też dużo zarzutów pada co do jego gry. Malarz pobił wszystkich ale co pokazuje przykład Holtz to, że ktoś miał słaby sezon nie oznacza, że w kolejnym roku nadal będzie grał równie beznadziejnie.
Ta ostatnia kategoria chyba nadal nie została przez wszystkich zrozumiana. Co do Bożeny i Miłosza, myślę, że nie było ich tak dużo (szczególnie ostatnio), poza tym w mojej opinii obecnie fajnie się ich ogląda, ale to moja opinia. Paweł rzeczywiście powinien dostać przynajmniej jedną nagrodę za ten jego ptasi móżdżek. Panu Malarzowi już bym podziękował, niech szuka szczęścia gdzie indziej...
Też mi się tak wydaje, co do Bożeny i Miłosza (wreszcie coraz więcej osób mówi o niej Bożena, nie Bożenka) - wydoroślała, samodzielnie prowadzi dom i nie ma już takich wątków jak ten, kiedy Miłosz chciał ją pocałować, chyba nawet w policzek, nie w usta, a ona na to, że przecież mama jest w domu :/
Odkąd zamieszkali sami stali się fajniejszą parą do oglądania.
Lach, ze swoimi zdolnościami powinieneś wygryźć Ibisza z roli prowadzącego TzG. :) Bardzo fajnie to wymyśliłeś, tylko lepiej byłoby jakby Beata, malarz i reszta mieli pretensje do widzów i krzyczeli "To skandal!" niż dziękowali. :D
Chciałem żeby było jeszcze śmieszniej. Z resztą w Klanie mało rzeczy mnie jeszcze zdziwi :D. Beata ze swoją schizofrenią naprawdę mogłaby uznać, że została doceniona.
Dzięki za chwilę uśmiechu w obecnym czasie klanposuchy ;)
Nie mogę się doczekać właściwych klanoskarów, możesz to dorzuć kategorię Najlepsza dekoracja.
Wyszło nieźle, choć z bawełny tka się materiał, a nie robi na drutach, ale to szczegół. Dobra reklama i wstawki muzyczne.
Świetna gala, naprawdę cieszę się, że mogłem z Wami w niej uczestniczyć ;) Szczególne podziękowania dla Lacha za niezwykle sprawną i efektowną organizację (szczególne wrażenie wywarł na mnie występ pani Paschalskiej ;))! No i rzecz jasna przyłączam się do "gratulacji" dla laureatów.
Cudowny wieczór w kulturalnym gronie. Choć przyznam, że widziałem przygotowane do rzutu pomidory, sam miałem kilka włoskich EKOdarkowych miękkich pomidorów przeznaczonych tylko dla laureatów. Jednak odpuściłem, widząc jak profesjonalnie do zadania podchodzi Pan Prowadzący Lach.
Brawo dla publiczności za zimną krew!
Brawo dla Prowadzącego!
Świetne, Lach, dzięki, fantastycznie to wymyśliłeś :)
Chciałam tylko zapytać o jedno: jak Miklasiński odebrał statuetki? To znaczy czym, rękami? Bo skoro wystąpił jako Teddy, to chyba nie mógł wydobyć kończyn spod koszuli ;)
Niestety nie widziałam tej sytuacji, choć siedziałam na widowni, bo wypadło mi szkło kontaktowe. I to cztery razy :)
Nogami :D. Po odebraniu drugiej statuetki sam powiedział, że jeszcze jedna a braknie mu nóg do odbierania :D. Na szczęście pozostałe wygrał zespołowo z Moni, która oczywiście mu pomogła. Ogólnie wysportowany człowiek ;).