jeszcze się doczekamy Eli i Krysieńki- pierwsze cheerleaderki rzeczpospolitej polski
I tak swoją drogą jestem ciekawa tych wywiadów Michała z piłkarzami.Podejdzie taki Koparkowy do Ozila,albo Iniesty i się spyta jak się panu kopało...
tego nie musisz mi przypominać,kibicuję im od dziecka i to się nigdy nie zmieni :)
Kiedyś był taki serial dla dzieci "Drużyna A". A my teraz mamy "drużynę P i S"
pan Janek zawsze w opozycji, a co do Podolskiego to jest spoko, tylko niepotrzebnie marnował się w FC Koeln, dobrze, że przeszedł do Arsenalu
ale Podolski chcial grac w reprezentacji i zna dobrze jezyk, nie porownuj go do Boenisha i Polanskiego...
ale Polański i Boenisch też mówią całkiem nieźle po polsku.poza tym nie mamy dla nich lepszych alternatyw w polskiej lidze.Bo chyba nie chcesz żeby na EURO w pierwszej jedenastce na boisko wybiegł Wawrzyniak?Bo znając Kubusia,poślizgnie się w najmniej odpowiednim momencie...
ja tam do Legii nic nie mam,ale Wawrzyniaka w kadrze nie widzę.To taka tykająca bomba,nigdy nie wiadomo kiedy wybuchnie.Boenisch też nie jest idealny,ale wydaje się pewniejszy od Kuby.
Co do Legii,fajnie,że Wolski jest w kadrze na EURO i mam nadzieję,że tak szybko z polskiej ligi nie wyemigruje.
No póki co trochę Legia przesadza z ceną za Wolskiego więc może i zostanie jeszcze na sezon. Co do Wawrzyniaka to nigdy nie miałem do niego przekonania.
ps - miło że są tu kobiety które znają się na sporcie :)
jakoś tak przypadkiem obejrzałam mecz Brazylia-Szkocja na Mundialu we Francji i od tego czasu wszystko się zaczęło ;)
p.s. Liga Mistrzów znowu w tvp i ze Szpakowskim,koszmar...
jak mozna tak nisko spasc jak Szpakowski to ja nie wiem przeciez kiedys to byl najlepszy komentator a teraz takie dno
I znów będzie "Błaszczykoski, Lewandoski, Wasileski" , bo przecież nazwiska polskich piłkarzy za trudne dla niego. Ciekawe że swoje akurat prawidłowo wymawia :D
sorry, "uchowała" nie ma nic gorszego na świecie od baby, która udaje, że zna się na piłce
Jest.
Facet który udaje nie tylko że się zna, ale i że lepiej by zagrał, gdyby mu tylko dali. :D
a to baba musi udawać,że zna się na piłce?Nie może się po prostu futbolem interesować?Gdzieś jest taka ustawa,jeżeli tak to ja nic o niej nie wiem.Poza tym co to znaczy,że "ktoś udaje,że zna się na piłce"?
no ok, przeczytałem Twoje wcześniejsze wypowiedzi i doszedłem do wniosku, że raczej nie "udajesz" :) Miałem na myśli osobę, która mimo tego, że nie interesuje się piłką a nawet jej nie lubi, wciska sobie do głowy na siłę informacje i ciekawostki na temat tego sportu, żeby np. nie poczuć się gorszym w dyskusji xd
ok,rozumiem co masz na myśli.Często muszę się tłumaczyć facetom z mojej miłości do piłki i już się jakoś do tego przyzwyczaiłam :) Może faktycznie za dużo jest kobiet,zwłaszcza teraz w trakcie EURO,które jarają się piłkarzami,a nie meczem,ale ja do nich na pewno nie należę.
sorry za określenie, ale to ciekawe zjawisko :) Osobiście nie znam żadnym tego typu dziewczyn/kobiet może poza jednym ultrasem w wersji damskiej, ale to co innego. Niedawno czytałem artykuł gdzie jakaś dziennikarka w rozmowie ze Stanisławem Tymem napisała, że dla kobiety największym stopniem wtajemniczenia w piłce nożnej jest zrozumienie spalonego, teraz wiem, że to nieprawda :P
jeżeli nasi zagrają z Czechami z takim zaangażowaniem jak w drugiej połowie z Rosją to mają na prawdę duże szanse na wyjście z grupy.Jeżeli w reprezentacji Czech nie zagra Rosicky nasze szanse jeszcze bardziej idą w górę.Widziałam oba mecze Czechów na tych mistrzostwach i zauważyłam,że oni groźni są w pierwszych 20-30 min.Później jakby brakuje im pary.No i trzeba trzymać kciuki,że w sobotę zagra Milan Baros-facet jest kompletnie bez formy :)
Za to nasz sztab musi zrobić wszystko,żeby Perquis i Polański byli gotowi do gry.Zwłaszcza Damien,bo z Wasylem tworzy na prawdę solidną parę stoperów.A kogo wystawił byś na bramce?
Wydaje mi się, że najlepszą alternatywą jest Sandomierski xd Chociaż ja na miejscu Smudy powołałbym kogoś innego na miejsce bramkarza, akurat tu miał spory wybór: Kuszczak, Fabiański, no i oczywiście Boruc, który nie jest w szczytowej formie, ale jego doświadczenie i ambicja mogły by rozwiązać dylemat Franza. No, ale wiadomo jak było, teraz to bez znaczenia. Ja obu bramkarzy dobrze "znam" z meczów Premier League i Eredivise i lubię ich obu, ale dałbym jednak szansę Przemkowi
Boruca w kadrze nie zobaczymy,dopóki trenerem będzie Smuda :)
Też jestem za Tytoniem,gra pewnie i jest w gazie.Ale Szczęsny też zna swój fach,więc koga by nie postawił to i tak wygramy :)
o tak,powinien dać szansę Grosikowi,tym bardziej,że z Czechami musimy zaatakować,więc ktoś szybki na skrzydle nam się przyda.No,ale trzeba zaufać Smudzie,mam nadzieję,że wie co robi i wybierze najlepszy wariant dla naszej kadry.
Niech w bramce staną obaj - Szczęsny i Tytoń.
Przecież bramka jest wystarczająco szeroka
Panie znawco ;) Fabiański przecież był w tej kadrze, tyle że złapał kontuzję tuż przed EURO i za niego pojawił się Sandomierski. To tak na marginesie :D
Wiem, że miał kontuzję barku i żal mi go, nie dość, że w Arsenalu grzeje ławę to jeszcze to, ja po prostu nie muszę się wymądrzać przy każdej wypowiedzi tak jak Ty, no, ale przecież masz wiedze większą niż Szpakowski i pewnie wszyscy analitycy razem wzięci
i nie mam pretensji do Smudy, tylko do permanentnego pecha, który towarzyszy naszej reprezentacji a Ty to pewnie jakiś sezonowiec, zgadłem ?
a zapomniałbym, napisałem przecież "wiadomo jak było" chociaż przyznaję, że w drugim zdaniu popełniłem błąd, chodziło mi o to, że mamy świetnych bramkarzy i oni zawsze byli naszą mocniejszą stroną. Ty pewnie nawet nie wiesz kto to był Józef Młynarczyk :) A tak poza tym na filmwebie trzeba uważać jak się piszę, bo zawsze jakiś idiota, będzie się dowartościowywał przez czepianie się najdrobniejszych błędów xd
Odniosłem się do tego zdania: "(...)Wydaje mi się, że najlepszą alternatywą jest Sandomierski xd Chociaż ja na miejscu Smudy powołałbym kogoś innego na miejsce bramkarza, akurat tu miał spory wybór: Kuszczak, Fabiański... (...)" - i nic więcej, panie nerwowy. Może więc jednak nie szastaj tekstami typu "jakiś idiota", bo to obniża poziom, tak samo jak wcześniejsze wyjeżdżanie do dziewczyny że jest "babą która udaje że zna się na piłce".
I tyle :) więcej luzu polecam, a będzie przyjemniej nam wszystkim.
Słyszałam, że podobno Deptuła był w gronie polskich kiboli, którzy bili się z polskimi po wtorkowym meczu Polska-Rosja
A to bandyta jeden
Tytoń jest szkodliwy dla zdrowia. Ale w futbolu się sprawdza :P
Przyczajony Tytoń, ukryty smok
przecież przyznałem się do pomyłki, którą było źle sformułowane zdanie, więc nie wiem w czym problem
W sobotę nasi piłkarze chyba przyszli pooglądać sobie stadion i po nim pospacerować, bo raczej nie grać :P
Nic się nie stało (oprócz tego co się stało)
a mi nadal żal straconej szansy.Teraz liczę na finał Portugalia-Francja.Chociaż pewnie i tak EURO wygrają Niemcy...
P.S. LATO musi odejść!!!
Żal to niech będzie naszym wielebnym piłkarzom, którzy ciągle powtarzają "że teraz to już dadzą z siebie z wszystko". Chyba za dużo im płacą, bo chłopaki olali sprawę (z wyjątkiem meczu z Rosją)
Personel hotelu powinien im powiedzieć "jak nie wygracie meczu, nie dostaniecie jedzenia". Ale co to za problem, nasi piłkarze poszliby kupić coś w Biedronce - w końcu to ich sponsor :P
Faktycznie, to była wielka szansa. Ale tradycyjnie skończyło się tak jak zawsze. Euro już nie ma takiego uroku odkąd nasi odpadli. Żeby choć byli w tym ćwierćfinale to byłoby fajnie.
Daj spokój naszym piłkarzom, nie przyszło Ci na myśl, że to Czesi świetnie się bronili ? A chłopaki byli źle przygotowani mentalnie, nie wytrzymali presji i to była główna przyczyna porażki
Czesi świetnie się bronili? A to dobre.
Podobno tak znasz się na futbolu a takie głupoty opowiadasz. Chyba każdy widział, że w drugiej połowie Czesi nie mieli okazji się bronić, bo Polacy wcale nie atakowali. Ani się nie bronili. Oni po prostu w ogóle nie grali. Miałam wrażenie, że oni wcale nie chcą wygrać.
Nie potrafili utrzymać piłki, jak już ją podawali to Czechom. To samo było w drugiej połowie z Grecją. Nasi stanęli jak słupy i stali. I jeszcze Grecy w 10 strzelili im gola. Ha,ha
Zobacz jak grali Ukraińcy - niby też odpadli, ale w każdym meczu dawali z siebie wszystko, pokazywali klasę. Byli lepsi od Anglików, do końca się nie poddawali, ale nie mieli szczęścia - im piłka ciągle nie chciała wpaść do bramki, a Ronneyowi wpadła. A jeszcze tego gola im nie uznano.
A Polacy to wiecznie są źle przygotowani mentalnie i nie wytrzymują presji. U kogoś grają -nie wytrzymują presji. U siebie grają też nie wytrzymują presji. Zawsze ta sama śpiewka.Czy oni kiedykolwiek będą dobrze przygotowani? Nadejdą takie dni?
Mimo wzystko mam nadzieję, że tak
a ja może napiszę teraz coś niepopularnego,wiadomo dzisiaj w modzie jest narzekanie na naszych piłkarzy...
To prawda z Czechami zagrali słabo w drugiej połowie.W pierwszej części meczu byli drużyną lepszą i tylko szczęścia zabrakło przy tworzonych przez siebie okazji.Wiesz EURO2012 to "moja" 4 wielka impreza z udziałem Polaków.I po raz pierwszy nie wstydziłam się za ich grę.Na MŚ w Korei,Niemczech i na poprzednich ME w Austrii już po pierwszym meczu było wiadomo,że Polacy nie wyjdą z grupy.Tutaj o awans walczyliśmy do końca.Z Rosją zagraliśmy jeden z najlepszych meczów w ostatnich latach,chyba tylko za kadencji Leo z Portugalią zagraliśmy lepiej.Mamy młodą drużynę,po Niemcach najmłodszą w całym turnieju.Może zabrakło doświadczenia,ale mamy trzon kadry,na której możemy budować drużynę na kolejne turnieje.Potrzebny będzie tylko odpowiedni trener,który nie obrazi się na "farbowanych lisów"(jakby to powiedział Jasiu T) i mamy na prawdę szanse na stworzenie dobrej reprezentacji.Wiadomo Hiszpanią czy Brazylią to my nigdy nie będziemy,ale na pewno nie jesteśmy też tak słabi,jak to pokazuje ranking FIFA.
Ja najbardziej bym chciał, żeby naszym trenerem został Jürgen Klopp, ale niestety można sobie o tym tylko pomarzyć... PZPN nie jest taki biedny jak się wydaje i stać go na trenera, który już coś osiągnął (i można to nazwać prawdziwym osiągnięciem). Ale podstawą są gruntowne zmiany w PZPN-ie, bo inaczej wyjdzie jak zwykle