Jak w temacie. Dla mnie jest on dobry, ale nie za dobry:
1. 3 sezon
2. 2 sezon
3. 1 sezon
4. 6 sezon
5. 5 sezon
6. 4 sezon
(Pomiędzy 1,2,3 można umieścić filmy)
Nie powiem Ci, bo zwyczajnie nie oglądałam. Straciłam wiarę w tę animację, a raczej w jej twórców, po czwartym sezonie To było koszmarne - zbyt słodkie, kolorowe i cukierkowe. Według mnie powinni poprzestać na trzech seriach (które były nota bene bardzo dobre) i jednym filmie kinowym. Zakończenie pierwszej kinówki idealnie wieńczy całą historię - Bloom w końcu odnajduje rodziców, a Sky jej się oświadcza - nic dodać nic ująć.
Według Twojego rankingu sezony 5. i 6. są lepsze od czwartego więc może jest jeszcze jako-taka nadzieja i kiedyś je jednak obejżę.
No tak bo 4 sezon... Ta Roxy i ten believix. Nie podobają mi się. 5 sezon też głupi, ale lepszy od 4. Dopiero 6 sezon ratuje serial. Jest świetny i ciekawy. Bardziej podpięty pod sezony 1-3 ale coś z 4-5 zostało.
Już na pierwszym sezonie powinno sięskończyć. Moim zdaniem to było oki, że Bloom była biedną zagubioną w świecie sierotą i na końcu się odnalazła jako wróżka, lub czarodziejka (raz mówią tak, a raz tak, że w końcu nie wiem czym ona jest) był to super przykład dla innych dzieci (dorastałam z tą bajką, więc wiem jakie to na mnie wywarło wrażenie), że nie zawsze wszystko nam się w życiu układa, ale powinniśmy jakoś to zaakceptować. Robiąc kolejne sezony, twórcy ciągle przeinaczali fakty i niektóre sprawy stały się mylące i wyczerpujące(np. fakt, że z serii na serię wróżki mimo większego poziomu mają słabsze moce, też tak Wam się wydaje?), a Bloom otrzymała wszystko z bonusem. Proszę, gorszego cukierkowego zakończenia nie mogło być. Aż boję się myśleć co będzie w kolejnych seriach, teraz ogl to wszystko z doskoku. + za śmierć Nabu w 4 sezonie, to mnie naprawdę zaskoczyło :) pozytywnie.