Po plakacie, obrazkach i filmikach spodziewałem się coś naprawdę dennego i przeszłodzonego do potęgi. Nie myliłem się... Niestety miałem styczność z tym syfem z koleżanką, kiedy oglądaliśmy jeden z odcinków. Po jednym odcinku można wyrażić opinię na temat tego serialu. Jest to raz przesłodzone do potęgi tysięcznej, dwa - nudne, trzecie - wzięte z sufitu.
Dziękuje... Daje 1/10...
Ja mialem pecha, ogladalem wiecej niz jeden odcinek, ale cale szczescie nie musialem sie na tym skupiac. Byulem przerazony, ze ogladaly to codziennie dzieci. 1/10 to za duzo.
Ja oglądałem kilka odcinków c ciekawości to mało powiedziane przesłodzone
głupie denne plastikowe teksty najdurniejsze i najgorsze czary w historii np jak w 4 sezonie Stella użyła zaklęcia podajże taniec słońca co wyglądało jak promień cukierków i wybuchło jak by gwiazdki plastykowe wypadły ogromna tandeta ale najgorsze to są teksty żenada 1/10.
Nie ''podajże'' tylko ''bodajże''. I mógłbyś używać znaków interpunkcyjnych, bo to co napisałeś to jeden wielki chaos. Poza tym skoro jesteś chłopakiem to nie dziw się, że ten serial ci się nie podoba. Serial ten jest kierowany do dzieci, głównie do dziewczynek. Jeżeli, jak sądze, nie zaliczasz się do żadnej z w/w grup, to nie oglądaj takich seriali. Wykorzystaj ten czas bardziej kreatywnie. Pamiętaj nikt cię nie zmusza do oglądania tej kreskówki.
Tak, zgadzam się. Te zaklęcia są do kitu! I dlaczego moja siostra mówi że to najlepsze czary w historii? Panowie od Harry'ego Pottera i Final Fantasy, siadajcie i drżyjcie...
Przesadzasz.. Możliwe, że trafiłeś na czwartą serie, tam to rzeczywiście słodzą do potęgi, ale pierwsza i druga seria nawet ujdą.
Moim zdaniem najlepsza jest seria 3... czwarta jest taka jak napisał rajek... przesłodzona, nudna i sztuczna... ostatni odcinek tylko mi sie podobał... Lubię serię trzecią. Ma coś takiego w sobie... może zdobywanie nowych mocy poświęcając życie???? Nie wiem...
sallie... masz rację. Trzecia seria jest zdecydowanie najlepsza. Ja zaczęłam to oglądać w podstawówce bo bajka była "modna" i nie chciałam być gorsza od rówieśniczek. Kiedy one z tego wyrosły ja oglądałam dalej z czystej ciekawości jak to przedłużą. Serie 1 i 2 całkiem ok. Trzecia seria mi się podobała (fajnie zrobione graficznie stroje i tak jak mówiłaś: to jak zdobywały Enchantix... coś w tym było) Film nr 1 ujdzie. Czwarta seria też a jak oglądałam fragmenty filmu nr 2 (po rosyjsku) to widzę że robi się to już nudne. Ale obejrzę jak wyjdzie. Chcę zobaczyć czy całkiem to zawalą, czy postarają się chociaż trochę;)
Jestem chłopakiem, ale widziałem Winx te stare i nowe. Starsze były lepsze. Coś się działo. A psuć zaczęło się od 4 serii. Według mnie 4 seria była najgłupsza. Nie chciało mi się oglądać wszystkich odcinków, ale gdy leciała w TV4 to obejrzałem z nudów. 5 i była ok. chociaż poprawiłbym to i owo ;) Najlepsze są transformacje i te piosenki(we wszystkich częściach). No a gdy obejrzałem 3 pierwsze odcinki sezonu 6 to myślę że będzie ciekawie chociaż nie tak jak odcinki z Valtorem, Darkarem czy samymi Trix :/
Te ich transformacje to wiocha na maxa. Tak się wloką, że zanim się wszystkie przemienią, ich wrogowie zdążyli by je ze 3 razy rozwalić w drobny mak zanim pierwsza zakończyła by transformację.
Człowieku po co ty napisałeś/łaś ten komentarz? Jak można oceniać jedną z najlepszych produkcji XXI na totalne dno po obejrzeniu JEDNEGO odcinka? Moim zdaniem żeby zacząć cokolwiek oceniać trzeba - może dla niektórych - przełamać się i obejrzeć sezonu 1-3 + Film nr. 1. To się nazywa akcja! Trzeba poznać historię serialu zobaczyć, że ta część Winx nie jest przesłodzona, są kłótnie, narażanie życia, zdrady małżeńskie. wykazanie prawdziwej przyjaźni. I takie rzeczy niby są przesłodzone i dla małych dziewczynek o.e? Obejrzyj serie 1-3 + Film i dopiero możesz cokolwiek powiedzieć na ten temat... Porażką totalną był sezon 5 i wprowadzenie CGI to jest dno. Sezon 6 już zakrywa powoli te błędy, bo ma genialną fabułę! Gorąco polecam serial, bo jest świetnym seria,lem który straszne wciąga :D
Co to jest CGI? No i oczywiście jako chłopak (pewnie prawie jedyny) zgadzam się tobą. Niby zwykła bajeczka o wróżkach dla dziewczynek, ale ma w sobie to coś co sprawia że jest lepsza niż seria z W,I,T,C,H. Ja jako chłopak mogę dodać że ta bajka jest nie tylko dla dziewczyn. Gdyby tak było to np. Po co dziewczyny oglądają bajki dla chłopaków czyli między innymi Wojownicze żółwie ninja czy Gwiezdne wojny?
CGI to taki prościutki (oczywiście dla zaawansowanych w tworzeniu seriali firm) system obsługi 3D. Nowa moda na rynku. Dzięki temu łatwo i szybko w super jakości utworzy się porządną animację, taką jak Frozen (Kraina Lodu) a także Winx Film 3 :/ A to np na YT ja znam bardzo dużo chłopaków oglądających Winx w kategoriach wiekowych 14-26 :D
Ja mam akurat 16 lat więc spoko ;) Szkoda tylko że nie ma odcinków jeszcze po polsku 6 sezonu. Oglądam po angielsku z napisami, ale brakuje mi tych głosów co były w sezonach 1-5 na YT. A tak w ogóle to wiesz dlaczego klub winx od sezonu 5 nie był emitowany na you tubie? Bo odcinki z 1-4 sezonu są prawie wszystkie tam. Właśnie na yt kiedyś oglądałem klub winx a teraz muszę szukać jakiejś strony...
Bo usuwają za prawa autorskie :( "Szkoda tylko że nie ma odcinków jeszcze po polsku 6 sezonu" = Sezon 6 nagrywam dla WB, możesz znaleźć to na vk.com/pvteamyoutube. Albo wejść przz winxblogger, tam są każde odcinki, speciale i filmy z Winx ;) A już od 4 sierpnia odcinki 14-26 na Nicku, które też nagram na vk.com :)))
Jakie prawa autorskie? To sezony 1-4 ich nie mają? Dziwne. Chyba skorzystam z twoich stron do obejrzenia odcinków po polsku. Czy w tym sierpniu będą emitowane odcinki już do końca sezonu 6 czy znowu jakaś przerwa?
Firma która tworzy serial (Rainbow) usuwa filmy z neta pod pretekstem ich praw autorskich? WinxBlogger ma każdy sezon film i special. Tak już do końca, z wyjątkową przerwą jedno odcinkową 15 sierpnia, bo święto jest :)
1 sezon był dla mnie w porządku (gdy miałam 7 lat i nawet teraz, choć fakt momentami zachowanie tych wróżek, ich chłopaków, a nawet dyrektorki, która nie może upilnować swych uczennic- Gryfin- jest denerwujące),niestety z seoznu na sezon to robi się coraz gorsze, a twórcy serialu zaprzeczają sami sobie, . + za jedyną do tej pory śmierć w serialu- mam nadzieję, że ten facet nie ożyje- i za Valtora, który był w pewnym sensie pociągający :)
Dla mnie ten serial skończył się po 3 sezonie. Wszystko zaczęło psuć się od 4 serii. Zniszczyli mój ukochany serial. Oczywiście moim ulubionym sezonem był 3 :)
Mój ulubionym sezonem jest 3 . Jak byłam dzieckiem lubiłam ten serial . Cóż nie każdemu ten serial przypadnie do gustu .