PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=833990}

Koło czasu

The Wheel of Time
2021 - 2025
6,7 9,6 tys. ocen
6,7 10 1 9628
6,1 7 krytyków
Koło czasu
powrót do forum serialu Koło czasu

Ilość sezonów

ocenił(a) serial na 8

Fajnie by było jakby orientacyjnie określili liczbę sezonów do wykonania, bo tak na dobrą sprawę mogłoby ich być nawet z 14. Z tego co wyczytałem to 1 sezon obejmuje pierwszy tom i jakąś część drugiego. Idąc takim tempem produkcja miałaby czasowo podobny rozmach jak Gra o Tron. Co prawda niektóre z środkowych tomów troszkę mnie przynudzały momentami sporo wątków można by okroić, aby rozbudować ważniejsze i ciekawsze.
Jestem ogromnie ciekawy finalnego efektu i wyczekuję osobiście tego serialu bardziej niż Władcę Pierścieni.
Szczerze mówiąc bardzo pozytywnie się zaskoczyłem, że ktoś podjął się próby wykonania ekranizacji.

użytkownik usunięty
359

Na ten moment wiadomo że drugi sezon jest w produkcji, i że showrunner z początku rozpisał plan na 8 sezonów.

ocenił(a) serial na 7

6 odcinków na sezon... chyba będą mocno okrajać materiał.

ocenił(a) serial na 8
Exathil

Kto wie, ja mam wrażenie po ostatniej zapowiedzi, że zostanie wykorzystana także "Nowa wiosna" biorąc pod uwagę zrobienie z Moiraine głównej bohaterki i pokazywanie scen z czasów kiedy dopiero zaczynała być Aes Sedai. W sumie byłby to fajny zabieg, ponieważ książka ta sama w sobie raczej nie nadaje się na osobną ekranizację, także niech ją wykorzystają jako element dodatkowy.

ocenił(a) serial na 8
Exathil

Na wielu stronach widnieje informacja o 8 odcinkach i reżyserze, ale nie ma tytułów. Szczerze mówiąc nigdzie nie natknąłem się na pewną informację odnośnie ilości odcinków. Na zagranicznych forach dominuje info o 8.

użytkownik usunięty
359

Na 100% jest 8 odcinków. Ostatnio chyba wyciął tytuł siódmego. Z recenzji też można się dowiedzieć, że recenzentom udostępniono 6 z ośmiu odcinków.