Fajnie by było jakby orientacyjnie określili liczbę sezonów do wykonania, bo tak na dobrą sprawę mogłoby ich być nawet z 14. Z tego co wyczytałem to 1 sezon obejmuje pierwszy tom i jakąś część drugiego. Idąc takim tempem produkcja miałaby czasowo podobny rozmach jak Gra o Tron. Co prawda niektóre z środkowych tomów troszkę mnie przynudzały momentami sporo wątków można by okroić, aby rozbudować ważniejsze i ciekawsze.
Jestem ogromnie ciekawy finalnego efektu i wyczekuję osobiście tego serialu bardziej niż Władcę Pierścieni.
Szczerze mówiąc bardzo pozytywnie się zaskoczyłem, że ktoś podjął się próby wykonania ekranizacji.
Na ten moment wiadomo że drugi sezon jest w produkcji, i że showrunner z początku rozpisał plan na 8 sezonów.
Kto wie, ja mam wrażenie po ostatniej zapowiedzi, że zostanie wykorzystana także "Nowa wiosna" biorąc pod uwagę zrobienie z Moiraine głównej bohaterki i pokazywanie scen z czasów kiedy dopiero zaczynała być Aes Sedai. W sumie byłby to fajny zabieg, ponieważ książka ta sama w sobie raczej nie nadaje się na osobną ekranizację, także niech ją wykorzystają jako element dodatkowy.
Na wielu stronach widnieje informacja o 8 odcinkach i reżyserze, ale nie ma tytułów. Szczerze mówiąc nigdzie nie natknąłem się na pewną informację odnośnie ilości odcinków. Na zagranicznych forach dominuje info o 8.