PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=833990}

Koło czasu

The Wheel of Time
2021 - 2025
6,7 9,7 tys. ocen
6,7 10 1 9729
6,1 7 krytyków
Koło czasu
powrót do forum serialu Koło czasu

To ukryta perełka, jeden z najlepszych seriali fantasy jakie istnieją. Podejrzewam że oceniają ludzie którzy nie mają pojęcia o świecie fantasy i nie lubią tych klimatów, wolą smutasy w zwykłej szarej rzeczywistości. Tylko po co się biorą za oglądanie, a tym bardziej ocenianie?

ocenił(a) serial na 3
rycerz1

Mi się wydaje, że oceniają to osoby które czytały serię koło czasu. Co do pierwszego sezonu do połowy to soenzgodze było calkoem spoko... tak do Shadar Logoth bo później jiz calkowocie odeszli od pierwowzoru. Drugi sezon był prawie w 100% funfickiem, no a ten sezon niestety rowniez obecnie w niczym nie pokrywa się w ksiazce oprócz kilkoma faktami. Mnie szczerze powiedzieć zachęcił do przeczytania pierwszy sezon i obecnie kończę serię. Osobiście trochę mi smutno, że amazon idzie śladami wiedzmina netflixowego :/

ocenił(a) serial na 5
rycerz1

Nie czytuję takich lektur,bo jak słyszę o smokach i tych wymyślnych nazwach na prawie wszystko,to się zastanawiam sięco za umysły płodzą takie cuda, ale przyznam ze dla efektów specjalnych nieźle się ogląda

ocenił(a) serial na 7
rycerz1

Nie chodzi o to, że ludzie nie rozumieją/lubią fantastyki (choć część może też), ale w większości złe oceny biorą się od osób które porównują serial z książką. Myślę, że trzeba im oddać sprawiedliwość, bo gdyby ktoś bezcześcił moją ulubioną serię książkową, też pewnie bym nisko oceniała. Leszek napisał, że sezon 2 totalnie odchodzi od fabuły i rozumiem dlaczego dla niego jest to minus. Ja natomiast książek nie czytałam i osobiście uważam, że sezon 2 był lepszy od 1. Był baradziej mroczny, wciągający, a bohaterzy którzy wcześniej wydawali mi się trochę nijacy, wreszcie nabrali pazura i charakteru. Obejrzałam obydwa sezony w rekordowym tempie i tak jak Ty uważam, że jest to niedoceniana perełka.