Z góry zaznaczam, ze przeczytałem wszystkie książki z serii TWoT zanim jeszcze w ogóle wyszła premiera 1 sezonu i choć rozumiem, ze wiele zmian serialowych może być ciężkich do przetrawienia dla fanów oryginału książkowego tak nie wyobrażam sobie, aby Amazon odpuścił dalsza kontynuacje. Cala produkcja z sezonu na sezon naprawdę aż rośnie w oczach. Już sezon 2 wyglądał naprawdę obiecująco w porównaniu do zrobionego w dużych trudnościach (covid, strajk scenarzystów, itp) sezonu 1.
Jednak mając już za sobą pełne 8 odcinków sezonu 3 musze z cala odpowiedzialnością stwierdzić, ze jestem bardzo ciekawy tego świata i chce więcej, zdecydowanie więcej.
Sezon 3 ogląda się znakomicie, aktorzy naprawdę dają rade, historia trzyma się kupy, efekty wizualne cieszą oko i całość jako taka powoduje, ze serio nie wyobrażam sobie anulowania produkcji w takim momencie... To tak jakby zrezygnować z serii Avengers po Infinity War, z Gry o Tron po 1 sezonie czy z Terminatora albo Aliena po 1 części.
Ja rozumiem, ze może trochę przesadzam ze skala porównań, ale serio - ile obiecujących, trzymających się kupy seriali fantasy mamy w tym momencie do pociągnięcia, które rozwijałyby się równie dobrze z sezonu na sezon co The Wheel of Time? Według mnie żadnego i to już samo mówi za siebie.
Jeśli Amazon nie zrobi kontynuacji to osobiście odpuszczam sobie subskrypcje Prime na rzecz Netflixa czy HBO - przynajmniej do czasu premiery równie perspektywicznej produkcji. Póki co - całym sercem za The Wheel of Time s.4 and more! I tyle w temacie.