czy moze ktos strescicic odcinek a w szczególnmosci koncowke tj co ,mowili tam bo niestety przez 2 tyg nie mam ja ogladac bones a tu wazne odcinki sa chodzi mi głownie o to co sie dziej w watku B&B
z góry dzieki
Na dobry poczatek zaczyna sie, wedle receptury pana Hitchcocka, trzesieniem ziemi - w trakcie sesji ze
Sweetsem, podczas gry wolnych skojarzen, Bones dochodzi do wniosku, ze chce miec dziecko. Z Boothem.
To ma byc calkiem jej dziecko, on ma byc tyllko dawca nasienia i nie ma sie mieszac w wychowanie.
Klopotliwy moment przerywa wezwanie do zwlok - tym razem jest to krytyk win, znaleziony w beczce z
doskonalym Cabernet (obrzydliwa scena degustacji, od dzisiaj nie pije wina jak tylko po przebadaniu skladu
chemicznego...). W trakcie badania szczatkow w laboratorium Bones oznajmia o tym calemu zespolowi,
wywolujac u nich gwaltowny szok. Nikt nie chce uwierzyc, a asystent Fischer (Mr. Cheerful) proponuje swoje
nasienie, gdyby Booth sie nie zgodzil. Angela chce wybadac teren i zastanawia sie, jak to bedzie przebiegac,
na co Bones odpowiada dluga tyrada, podsumowujac w bardzo antropologiczny sposob fizyczna
atrakcyjnosc Bootha. Booth sie w koncu zgadza, przy czym wzmianka o propozycji Fischera wydatnie
przyczynia sie do decyzji pozytywnej. Bones wysyla Bootha do kliniki na badania, gdzie objawia sie mu
Stevie z "Family guy". Twierdzi, ze Booth powinien "zlozyc bezposredni depozyt, jak mezczyzna". Nastepnie
wyrzuca mu, ze co, zostawi Bones sama z dzieckiem?? Sweets usiluje przekonac Bones, ze takie zdarzenie
bedzie mialo wplyw na relacje w pracy, co oboje neguja z uporem godnym lepszej sprawy... Stavie wraca
podczas przesluchania winnego i w wyniku dyskusji Booth oznajmia, ze nie zamierza byc dawca, ze jesli
Bones nie pozwoli mu byc prawdziwym ojcem, to nie zgodzi sie na taki uklad. Bones odkrywa, ze Booth ma
przywidzenia i zabiera go do szpitala, gdzie lekarze diagnozuja guza mozgu i poddaja Bootha
natychmiastowej operacji. Na zadanie Boothe Bones ma uczestniczyc w operacji. Przed sama operacja Booth
prosi Bones, zeby w razie, gdyby nie przezyl, spozytkowala jego nasienie i byla cudowna matka. Odcinek
konczy sie wraz z zamknieciem drzwi do sali operacyjnej.
Watek kryminalny - w sprawie pojawiaja sie dwie kobiety z malymi dziecmi - zona i kochanka ofiary, obie
majace dzieci z ofiara. Kochanka jest zona wlasciciela piwnicy, w ktorej znaleziono zwloki. Motyw -
zabojstwo z zazdrosci - jednak upada. Mr. Cheerful wpada na pomysl oczyszczenia kosci z wina za
pomoca pastylek do zebow i udaje sie odkryc, ze narzedziem zabojstwa byla butelka tego doskonalego
Cabernet. Hodgins i Mr. Cheerful przeprowadzaja eksperyment z butelka i melonami - konczy sie inaczej,
niz mysleli, Cam cierpi na tym, ale sam eksperyment jest wart obejrzenia :) Plus, oczywiscie optymistyczne
komentarze Fischera... W koncu okazuje sie, ze zabojca jest inny konkurent, ktory chcial zarobic,
sprzedajac tanie i kiepskie wino w butelkach Cabernet.
Polecam jednak obejrzec, kiedy tylko bedziesz miec okazje - spazmy smiechu, doslownie...
Dzięki. Odcinek oglądnęłam ale ja bez napisów to nie bardzo kumam. Bardzo nałądowany emocjami jest ten odcinek. No i super scena z melonami:)
Dzięki
odcinek obejrze na pewno ale niestety dopiero po 20;/
dzieki za streszczenie jakby ktos mógł to moge juz dzis prosic o streszczenie odcinka 4x26 co bedzie za tydz :)dzieki