PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=233995}

Kości

Bones
2005 - 2017
7,6 78 tys. ocen
7,6 10 1 78158
7,2 4 krytyków
Kości
powrót do forum serialu Kości

Angela.

ocenił(a) serial na 7

Czy ktos dokładnie wie kim z zawodu jest Angela?

TheOhiboka

Skończyła ASP i informatykę. Wydaje mi się że coś jeszcze ale nie pamiętam dokładnie. Było o tym w ostatnim odcinku 5 sezonu.

eryka0304

Wydaje mi się, że ma tylko fakultety(informatyka i coś z dźwiękiem?), nie wiem, co to po naszemu, ale chyba coś jak ,,licencjat", czyli nawet magistrem nie jest, dlatego dla mnie jest najgenialniejsza z zespołu, bo gada z tymi doktorami jak równa z równymi.
PS. Zauważyliście, że jak dotąd z całego zespołu (nie licząc stażystów) tylko Angeli nic nie groziło :)? Booth-postrzelony przez zakochaną wariatkę, z rakiem w mózgu, porwany przez Grabarz, Bones i Hodgins-porwani przez Grabarz, Bones postrzelona pociskiem z krwi, Cam nawdychała się jakiejś trucizny(o ile dobrze pamiętam...po tym wypadku Booth z nią zerwał), Zac w wariatkowie, a Sweets przez kilka sezonów żyje na krawędzi (związek z Daisy...)

awanturyna

Pelant zawiesił nad jej łóżkiem zwłoki... Nie wiem czy to się zalicza do "zagrożenia" jakie masz na myśli, ale wspominam o tym :)

TheOhiboka

Co do zawodu Angeli, to myślę, że nie zajmuje się niczym, co ma jakąś konkretną nazwę. Jest po szkole artystycznej i jak sama czasami o sobie mówiła, jest artystką. Dopóki jej Bones nie ściągnęła, zajmowała się malarstwem i rysunkiem. Do instytutu trafiła po to, żeby robić rekonstrukcje twarzy. Na przestrzeni jej pobytu tam pomagała rozwiązywać zagadki znanymi jej sposobami i przy pomocy jej umiejętności.

TheOhiboka

Angela jest absolwentka sztuk pięknych i informatyki, studiowała także wizualizację biomedyczną. Wydaje mi się, że z pierwszych dwóch ma tytuł zbliżony do naszego licencjata (ale nie jestem pewna swojego angielskiego). Tylko, że system kształcenia w USA jest nieco inny niż u nas, nie trzeba mieć tytułu równego naszemu magistrowi by zostać doktorem - oba zdobywa się jakby na tym samym poziomie.
Także wydaje mi się, że Ange jest dość dobrze wykształcona osoba.