PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=233995}

Kości

Bones
2005 - 2017
7,6 78 tys. ocen
7,6 10 1 78156
7,2 4 krytyków
Kości
powrót do forum serialu Kości

Nie wiem czy się zabierać za ten serial ale powiedzcie mi czy każdy odcinek to inna historia i tak przez 10 sezonów , są jakieś wątki poboczne gdzie cały sezon trzeba czekać jak to wszystko się rozwiąże i czy są jakieś takie momenty co szczękę trzeba zbierać z podłogi ????

ocenił(a) serial na 10
damian4815162342

Moim zdaniem jeśli interesuje cię tematyka medyczno-kryminalistyczna - warto oglądać od 1. sezonu. Zazwyczaj każdy odcinek to inne morderstwo, ale w każdym odcinku dokładniej poznajemy bohaterów, ich przyzwyczajenia, poglądy na różne sprawy i zjawiska, obserwujemy zmiany jakie w nich zachodzą, relacje jakie się tworzą. Niektóre wątki są dłuższe i dotyczą jakiś seryjno-genialnych-morderców, lecz nie ciągną się one przez cały sezon. Zanudzilibyśmy się wtedy. Trwają max. kilka odcinków, lecz czasami te wątki wracają. Sami bohaterowie nieraz wpadają w kłopoty i są w niebezpieczeństwie co również dodaje serialowi smaczku. A najlepsze są odcinki nietypowe, gdy np. Brennan i Booth wcielają się w cyrkowców, by znaleźć morderce. Cechą serialu "Bones" jest to, że nigdy nie wiesz kiedy jakiś wątek wróci, kiedy rozpoczęty wątek się skończy, kiedy coś się wydarzy. Czasami oglądasz finałowy odcinek i jest on wybuchowy, a czasami kończy się miło i przyjemnie, a w pierwszym lub w drugim odcinku kolejnego sezonu bum! i nagle zdarza się coś nieoczywistego, a jeszcze innym razem ważne wydarzenie ma miejsce w środku sezonu. I są momenty, przy których musiałam zbierać szczękę z podłogi. Jedna rada tylko - jeśli zaczniesz nie czytaj w filmwebie, instagramie, portalach internetowych o "Kościach", bo bardzo łatwo zaspojlerować sobie ;)

ocenił(a) serial na 8
l_kakarli

dzieki , zastanawiam się cały czas nad tym serialem...

ocenił(a) serial na 9
damian4815162342

Ja zaczęłam ten serial oglądać od pierwszego odcinka jakieś trzy tygodnie temu, aktualnie oglądam 9. sezon :) W każdym odcinku jest inna sprawa, lecz jeśli ogląda się to ciągiem, to potem bardzo łatwo już w pierwszych 5 minutach domyśleć się kto jest sprawcą ;) Jeśli chodzi o fabułę obyczajową, to w każdym odcinku możemy dowiedzieć się czegoś o życiu bohaterów, o ich sprawach codziennych jak i problemach. No i jak w każdym serialu mamy również wątek miłosny, aczkolwiek nie dotyczący tylko głównych bohaterów, ale i innych pracowników Instytutu.
Sprawy kryminalne, które są związane z bohaterami (seryjni zabójcy), przeplatają się ze zwykłymi odcinkami i czasem trwają przez dwa lub trzy sezony, więc dzięki temu z niecierpliwością czeka się na rozwiązanie problemu.
Jeśli chodzi o mnie, bardzo lubię seriale kryminalne, które łączą w sobie naukę i sensację, więc jak najbardziej polecam :)