PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=233995}

Kości

Bones
2005 - 2017
7,6 78 tys. ocen
7,6 10 1 78236
7,2 4 krytyków
Kości
powrót do forum serialu Kości

Otwieram Królestwo Piegży i LG 2 ;]

andzia_45

- Na dole jest siatka asekurująca (czy jak jej tam skubanej?)
- Mogłaby to robić z zamkniętymi oczami, bo to kwestia wyczucia
- poza tym mówiono jej, że jest w tym dobra

A w czym nie jest dobra? Proszę o 2 przykłady;)

_LG_

- komunikacja niewerbalna
- związki uczuciowe ;)

jakim epitetem Booth określił Brennan podczas jej spaceru po linie?

piegza

A jej umiejętności lodowiskowe nie są zbyt widowiskowe;D

ODP: Nieustraszona

Wracam do początku... w 1x05 Ange stwierdziła, że jest artystką, a artystki zwykły rysować...

_LG_

... nagich facetów ;D

czego Brennan nauczyła się od Bootha? koniec 1x05 i czy na pewno???

piegza

Bones twierdziła, że może nauczyła się od Pana P. kłamać dla schwytania przestępcy i że "cel uświęca środki". Jednak potem przyznała, że chciała by Booth nie chciał, by mówiąc to, co obiecała, wyszła na kłamczuchę. To on zaś powinien był zrobić wszystko by nie wyszła na kłamliwą istotę gdyż zwykł robić dobre uczynki aby trafić do nieba, w które wierzy... ale zamieszane.

Co Hodgins powiedział w tym odcinku o swojej rodzinie?

_LG_

że jego rodzina potajemnie rządzi światem i takie tam ;)

ile wykładów Brennan mieliśmy okazję zobaczyć?

piegza

W pamięci zapadły mi tylko 2 takie radosne wydarzenia:
1x05
4x01
Każdorazowo na początku i każdorazowo Booth odgrywa tam nadspodziewanie dużą rolę;)

W 1x08 powiedziano:
"Były" w wyrazie "były-kochanek" jest niezmienne. To constans, tak samo jak prędkość światła.

Podaj 2 przykłady z Bones, że teza nie jest prawdziwa;)

_LG_

1. Bones i "były" Michael
2. Booth i "Była" Rebbeca

w 1x05 Booth pyta Bones, kiedy ostatnio rozmawiała z dzieckiem.
patrząc od 4x13 - kiedy Bones rozmawiała z dzieckiem:
- w związku ze sprawą kryminalną
- prywatnie

piegza

ad 2) lepszy przykład to Booth i Cam, ofkors

piegza

Specjalistą od byłych-byłych jest Booth - Cam, a i Ange też mu nie ustępuje;)

- w związku z pracą - rozmawiała w 4x11
- a prywatnie, to ostatnio chyba z małym Andym, choć nie nazwałabym tego typową rozmową

Jaki kolor ubrania świadka sugeruje jego prawdomówność (Lodówka)

_LG_

niebieski

Booth ma probelm z europejskimi jednostkami miar i wag.

piegza

Ale z Ciebie Dostrzegacz, ja nie zwróciłam na to uwagi
- w 4x07 kazał Bones przeliczyć centymetry na stopy
- 1x05 - chciał, by mu przeliczono kilogramy na funty.... alem się wymęczyła....

Mam dla Ciebie przyjemne zadanie. Znajdź 3 przykłady występowania w Bones takich urzadzeń jak latarki. (zastrzeżenie - prawdziwe!);)

_LG_

czekając na.....

ja tam się Boothowi nie dziwię, też nie umiem przeliczać tych stopów i funtów na nasze ;D

prawdziwe latarki odegrały swą prawdziwą rolę i najładniej świeciły w:
- 1x04 - pogoni Bootha za Indianinem
- 1x16 - tunelach nie raz, ale ze trzy razy
- 2x06 - miejscu wybuchu
- 3x01 - sejfie Gormogona
- 4x04 - parku podczas identyfikacji oposa ;)

powinnam Ci to zadać, LG, ale się zlituję. znaj dobre serce piegży ;D

udział niebieskoświecących latarek w sprawiach B&B, np:
- 1x17 - przy oględzinach samochodu, do którego była przywiązana ofiara
- 2x08 - w magazynie będącym areną nielegalnych walk bokserskich
- 4x13 - przy oglądaniu lodowiska

gdzie i kiedy Booth się przeżegnał dwa razy w jednym odcinku? ;)

piegza

Paradoksalnie błekitne latarki były mi bliższe niż sacrum;)

Wracając do latarek - sporo świecą w 2x09

andzia_45

Wyszłam z wprawy i o mały włos nie zaszukałam się na... no własnie na co. Ave Piegża ave... poddaję się. Kiepsko dzień zaczynam, ale czasem tak bywa.

Podejrzanymi byli:
2x09
2x17
3x08
4x07
a nawet 4x12 (ostre przedmioty i ryzyko:)

Po przesłuchaniu stwierdziłam jedynie, że Pan P. przeżegnał się w:
- 2x09 pod koniec
- i w 2x17 (28 min. podczas pobytu w kościele, gdy nie chciał by Bones dotykała kielich maszlany)....Obstawiam 2x17, ale za ch... Chiny Ludowe nie mogę znaleźć drugiego razu. Był z Ange w kościele, był parę razy z Bones... kolejna dziś porcja bezsilności. Proszę o poratowanie.

_LG_

w 2x09 na końcu w kościele, a i owszem, ale wcześniej w samochodzie, gdy Brennan chciała iść z nim do kościoła i Booth bał się, że piorun z jasnego nieba w niego strzeli, też się przeżegnał :D
sorki, że nie dałam podopowiedzi

piegza

To nic, ale przynajmniej blisko byłam;)

piegza

czy już mogę Cię przepytać z 4x14? ;)

piegza

dobra, już nie rozdrapuję ran ...

o którym odcinku mowa:
sprawca wielu ciąż jako mąż/mężowie i nie mąż oraz trzy harpie i wanna?

piegza

Oj to 3eba odłożyć....

_LG_

Litujesz się dziś nad moim niepozgrabaniem....;)

2x05 - To było o Atrakcyjnym Kazimierzu:), ale nie znad Wisły

Proszę o tytuł książki nt. Grabarza (z 2 serii)

_LG_

"uncovering the gravedigger"

jak nazywały się perfumy dla Angeli (z 2x09)?

piegza

"Deep Rhapsody” - śliczna nazwa, ale trzy kawałki za ćwiartkę uncji, to też piękna cena;)

Prosze o wymienienie trzech szczęśliwych pań, które ściskały Pana P., i nie miały na nazwisko Brennan;)

_LG_

no, teraz to mnie ranisz, ranisz mocno, dopóki piegży na tę listę nie mogę dopisać, jestem zraniona ;)

- 3x08 - Amy ściska Bootha za pomoc Russowi (szczęściara)
- 1x17 - Angela robi z nim pustynnego przytulaska powitalnego (cholerna szczęściara)
- 2x05 - Cam z Boothem z łóżku (wrrr)
;)

za co Cam chciała zwolnić Brennan? 2x03

piegza

Musiałyśmy kiedyś dotknąć palącego tematu, a teraz a kysz!

Cam chciała się pozbyć Bones z kilku powodów, części z nich nie wypowiedziała. IMO nie chodziło głównie o to, że Bones podważała jej kompetencje, wtrącała się do wszystkiego i nie potrafiła zrozumieć bezdusznej kalkulacji na potrzeby policyjno-sądowe czy pogoni za jednym słusznym podejrzanym. Moim zdaniem ich wzajemna niechęc wynikała:
1) z wzajemnego niezrozumienia - kobiety bardzo się różnią i mają inne priorytety (np. Bones - prymat kości nad tkankami:)
2) Cam czuła się zagrożona - cierpiałana syndrom obleganej twierdzy - była szefem, ale nikt jej nie znał, nikt jej nie lubił, a nawet jak ja znał (Booth), to i tak nie stał po jej stronie
3) dopowiedziane i nadinterpretowane - Cam czuła, że traci Bootha - choć znała go kopę lat, to jego ciagnęło do Bones; zawodowo i nie tylko

Pan Przystojny sporo strzelał, ale do tarczy strzelniczej nie za często. Znajdź 2 takie przypadki strzelania do tarczy (pocz.1 serii i środek 3)

_LG_

1x01
3x08

dlaczego w 1x01 Booth tak haniebnie spudłował przy Brennan?

piegza

Był wkurzony, że babeczka zarzuciła mu uwikłanie w łańcuch pokarmowy grubych ryb i był IMO ździebko poddenerwowany z powodów niewymownych;)

O jakich rybkach wspomniał Jarhead na pentagonparty i 2 inne przypadki pływania rybek w Bones.

_LG_

Jared mówił o pentagońskich piraniach, rybki tropikalne pływały w 1x01 oraz w 4x13 - chociaż były trochę nieżywe, niemniej - w wodzie.

podaj 2 przykłady B&B na morskiej plaży.

piegza

Pływające brzuszkiem do góry też się liczą:)

1x10 w Mieście Aniołów,
4x07 na pogrzebie Jej/Jego
Sporo razy byli na nabrzeżu, ale bez piaseczku...

3x05 - Efedryna to syntetyczna...

_LG_

... adrenalina

Co bolało Bootha w 2. sezonie, a co w 3.?

piegza

Zagapiłam się...

w 2 sezonie bolał go ząb w 2x18
w 3 sezonie w 3x11 bolało go, że Bones boli ręka; w 3x15 bolała go zraniona klata i szczęka po ciosie Bones;)))

Kogo w 1x10 Bones nazwała berbarzyńcą z dyplomem?

_LG_

dowolnego chirurga plastycznego

w akwarium ofiary z 4x13 jest tabliczka z napisem "Zakaz kąpieli".

piegza

Hejka! Chodziło raczej o zakaz łowienia, czy jak kto woli fiszyngowania;)

Czy wg Sweetsa miłość Bootha do munduru ma związek z przejściami w dzieciństwie? (Tamże)

_LG_

Sweets sugerował, że zabawa Bootha w żołnierza i policjanta wiąże się z tym, że doświadczył przemocy w dzieciństwie.
natomiast Booth wyjaśnił wybór tych zawodów miłością do munduru.
(?)

za co Wendell wylądował w kozie??? (4x13, scena przy akwarium))

piegza

Gdyby Boothowi chodziło o miłość do uniformów, to by:
1) nie wyczekiwał z utęsknieniem chwili, gdy może zdjąć garniaka, zwis męski pt. los krawatos
2) dalej byłby trepem
3) nie usiłowałby się wyróżniać krawatami, skarpetkami i sprzączką Corky

Co Wendell spaprał?
1) Razem z kumem Jackiem zachowywali się nieprofesjonalnie na miejscu zbrodni (potencjalnym) - fotka ze zdechłą rybką
2) zaniedbali ciągłość łańcuszka dowodów - W i J działali chaotycznie

Ile wg Cam waży Booth. Zadanie specjalne - podać w kilogramach;)
4x14 ofkors poczatek

_LG_

wydaje mi się, że Wendell ostatni raz siedział w kozie za grzebanie w szkolnym akwarium, ale równie dobrze mogę się mylić ;)

wg Cam Booth waży 190 funtów
1 funt = 0,45359237 kilograma
190 funtów = 86,182537 kg
chudzinka :)

jak ktoś może pukać do mieszkania Bootha, skoro jedzie on właśnie swoim samochodem na uroczystość? ;)

andzia_45

Też jak policzyłam byłam zdumiona... Wygląda na przynajmniej 200 funtów;)

Jak Booth może jechać autem i słyszać, że ktoś puka do jego mieszkania? Inny by tego nie potrafił, ale to nic dla Boskiego Bootha. On nie tylko słyszy, co dzieje sie w jego mieszkaniu, gdy jest w pracy czy w aucie, on WIE, co się tam dzieje. Wie też, kto za to dzianie się odpowiada. On nawet słyszy ruch elektronów... A tak poważnie, to Booth ściemniał, że jedzie autem podczas gdy siedział jeszcze w domu.

Jak to jest z uczuciem Bootha do Rebeki? Ja tego nie pojmuję... Wygląda na to, że on jest stały, ale one się zmieniają...:)

_LG_

no tak, nasz boski Booth nabiera cech niejakiego Chucka Norrisa ;D

ja też niewiele rozumiem, Rebeka go lubi, ale nie kocha, a on ją kocha, ale nie lubi. z tym że to "kochanie" też ma kilka twarzy, bo przecież Angela powiedziała do Brennan: "oczywiście, że kochasz Bootha. ja też go kocham. i my wszyscy" czy jakoś tak. no to jak jest z tym kochaniem? Sweets też kocha Bootha??? ;D
a Booth faktycznie jest stały: do łóżka chodził tylko ze swoimi byłymi ;D
(?) to chyba trzeba dać do wyczerpujących ;DDD

Booth otrzymał od syna wyjątkowy sygnet.

piegza

Booth dba, by harem jego byłych o nim pamiętał;))) Dziewczyną Bonda i Bootha jest się na całe życie:D zatem Booth nie tylko z Chuckiem ma coś wspólnego...:D

To był zegarek ofkors z latarką;)

Ila Grabarka żądała kasiorki za Bones i Jacka, a ile za Boskie 190 funtów;D?

_LG_

latarka odegrała dużą rolę dramaturgiczną w 4x14 :D

za Bones i Jacka - 8 milionów dolarów
za Boskiego - skradziony dowód z poprzedniego porwania

co było tymże dowodem w fiolce? i jaką rolę odegrał ten drobiazg przy poszukiwaniu Grabarza w 4x14?

piegza

Rola dramaturgiczna;DDD (głupawka!)

Marne dowody za Boskiego? Ale tylko dlatego, że sam Boski jest bezcenny i nie można było oszacować jego wartości rynkowej, ani nawet godziwej:DDD

Z tego, co pamiętam z "Aliens...", to fiolka zawierała kawałek materiału, jaki Bones wydobyła z rany Hodginsa. Podejrzewano, że to jakiś odprysk z grabarskiego sprzętu.

Utrzymując się przy tym dowodzie. Gdzie Bones go przechowywała tymczasowo w czasach zagrzebania? - "Aliens..."

_LG_

ejże, a jaką rolę odegrał ten kawałeczek w 4x14? domagam się odpowiedzi!

piegza

Przepraszam, ślepe oczęta nie dostrzegły drugiego partu;)

Ten kawałeczek leżał sobie w magazynie FBI gdy Jack go podprowadził - Grabarz myslał, że to Bones więc - Porwał Bootha by Bones oddała kawałeczek - Bones przycisnęła Jacka i oddali ten kawałeczek Grabarzowi. Ten zaś chciał kawałeczkowi i innym dowodom swych zbrodni - w tym Bones i Jackowi urządzić bomb voyage. Uffff

_LG_

ale czy zauważyłaś, że po kradzieży dowodu Jacek mówi do Bones, że dzięki temu fragmentowi na pewno dowiedzą się czegoś o Grabarzu, poczym nic sie z nim nie dzieje i jest oddany porywaczowi, a mogli go badać???

fragment z karoserii został schowany między kartki książki miss Brennan.

co czułby Rangers, gdyby uratowały go "foki"? ;)

piegza

Szczur lądowy byłby wściekły, gdyby zawdzięczał cokolwiek fokom czy kałamarnicom.

Jaki ten odcinek miał związek z pewnymi muzykami z Liverpoolu?

_LG_

A wracając do kawałka - dowodu. Bones zawarła z Jackiem umowę - dała mu czas na badania i nic z tego nie wynikło. Mamy fabularną dziurę lub wycięli z powodu braku czasu...

_LG_

w 4x14 zabłąkała się pewna żółta łódź podwodna kojarząca się niektórym z Johnem, Paulem, Ringo i Georgem ;)

kim są ludzie, o których mówi Brennan, że mogliby popełnić przestępstwo i uszłoby im to na sucho? dlaczego?

piegza

Tymi potencjalnymi mordercami doskonałymi są pracownicy Jeffersonian. Mord mógłby im ujść na sucho, bo znają się na śmierci - tylko oni wiedzieliby, jak ją zadać by pozostawić jak najmniej śladów... oni znają się na zbieraniu dowodów i procedurach policyjnych. Oni też dodatkowo potrafiliby zracjonalizować ten mord i wyciszyć głos sumienia.

Czy paranoja Jacka dotycząca tajnych operacji w stylu "wiosenne porządki"/ "wiosenne sprzątanie" była całkowicie nieuzasadniona?

_LG_

oczywiście, że nie, nie trzeba być fanem Archiwum X, żeby wiedzieć, że w każdej paranoi jest cząstka prawdy lub wręcz że żadna paranoja nie jest w stanie objąć tego, co rzeczywiście dzieje się w pewnych dźwiękoszczelnych gabinetach, o podglądach i podsłuchach, tajnych kontach i jeszcze tajniejszych bazach danych oraz o rzeczywistej liczbie kosmitów kolonizujących Ziemię ;D

jakie jest, wg Teddy`ego, najgłupsze imię dla chłopaka? ;)

piegza

Jak przeczytałam o tych ciemnych gabinetach... to pomyślałam, że nie tylko jack sporo o tym myślał;)

Sebastian

Jaką ostatnią uwagą Parker uraczył sierżanta?