PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=233995}

Kości

Bones
2005 - 2017
7,6 78 tys. ocen
7,6 10 1 78102
7,2 4 krytyków
Kości
powrót do forum serialu Kości

jest sponsorem Jeffersona?
jakos mam ochote obejrzec te odcinki, głownie jesli chodzi o hogginsa :)

kichigai_ushi

Sweets 3x04 The Secret in the Soil
Hodgins 1x05 A Boy In A Bush

ocenił(a) serial na 8
Bea_przerwa_Alex

ooo dziekować baaardzo :))))))

ocenił(a) serial na 8
kichigai_ushi

to jeszcze na bank możesz mi podpowiedzieć odkąd można (od jakiego odcinka) śledzić terapię Bootha z angielskim terapeutą?
i jakos nie pamiętałam jak się pojawił Sweets i chyba liczyłam na to ze to bedzie jakieś bardziej spektakularne...

ocenił(a) serial na 10
kichigai_ushi

O ile się nie mylę to 2x13. Wtedy na samym początku odcinka Booth postrzelił samochód-klauna i przydzielili mu tego psychologa. A Sweets faktycznie pojawił się dość delikatnie. Najpierw tylko jako MOCNO OLEWANY terapeuta Bootha i Bones, ja sądziłam, że to taka postać na chwilę tylko, że nic z tego nie będzie. A tu zaczęli go wplatać w coraz więcej wątków, aż się stał pełnoprawnym bohaterem serialu. I DOBRZE, szalenie mi się Sweets podoba, zarówno sama postać, jak i po prostu aktor (jego uśmiech, ech...) ;)

ocenił(a) serial na 8
ciasek

EHHH @.@ SWEETS <3

ocenił(a) serial na 8
ciasek

a mnie sie najbardziej podoba jak czesto kazdy zaznacza ze on jest gówniarzem :))) to takie zabawne, chociaz jest bardzo dobrym "zezulcem" :)

ocenił(a) serial na 10
kichigai_ushi

Och żal mi go właśnie w takich sytuacjach! Robi taką śmieszną minę! Wiek to pół biedy, ale wkurzało mnie jak Bones go zawsze krytykowała, że gówno warta jest jego wiedza. Sama chciałam być psychologiem, więc osobiście mnie to dotykało. Wiem, wiem, taki serial, taka postać, więc mówię to pół żartem, pół serio! W każdym razie Sweets bardzo dużo wniósł do serialu, uważam.

ocenił(a) serial na 8
ciasek

ja nigdy nie biore jakos seriali personalnie, ale co fakt to fakt, Sweets jest niezły. własnie obejrzałam ostatni odcinek (S07E03) i Sweets z Daisy mnie rozwalają :)))))))

ocenił(a) serial na 10
kichigai_ushi

Ja nie oglądam na razie 7 sezonu, czekam, aż zostaną wyemitowane wszystkie odcinki, aby obejrzeć je później za jednym zamachem (no, za dwoma, 13 odcinków w jeden dzień może być ciężko:P), więc nie wiem co teraz robi Sweets i inni:)

ocenił(a) serial na 8
ciasek

o matko, w jeden dzień wszystko ? po co tak? szkoda dnia.. ja stopniuje przyjemności. :)))

ocenił(a) serial na 10
kichigai_ushi

Hehe widzisz, może jestem dziwna, ale ja nienawidzę czekać tydzień na jeden odcinek, uznaję seriale tylko w dawce skomasowanej. Może aż tak bardzo nie dotyczy to takich pozycji, w których każdy odcinek stanowi odrębną całość (jak np. Bones właśnie), choć pewne wątki są ciągłe i mimo wszystko wolę oglądać jeden po drugim. Natomiast seriale z akcją otwartą takie jak np. mój najukochańszy Dexter, albo niegdyś Californication to po prostu muszę oglądać jednym ciągiem :) Dlatego też 6 sezonu Dextera, który właśnie leci nie oglądam, choć niełatwo mi się opanować, a przed świętami, jak będzie wyemitowany ostatni odcinek zasiądę uroczyście z grzanym winkiem i będę się delektować nieustającą przyjemnością ;)

ocenił(a) serial na 8
ciasek

heh...
ok. nie w moim stylu ale jestem w stanie to zrozumieć. chociaz ja dookoła mam tyle rzeczy do robienia, jakie chce lub musze robić, ach, i do tego ksiazki ksiazki, ze codziennie wieczorkiem godzinke zawsze znajduje na coś. :))) jak nie jakiś odcinek jednego z seriali albo kawałek ksiazki. chociaz muszę przyznać, ze nawet starałam sie, baaardzo się starałam zaczac oglądać inne seriale, ale jakos nic, absolutnie nic mi nie podchodzi. komplatnie nic. ;/ no i czekam na 2gi sezon Games of Thrones :))) tymczasem łykam ksiązki :)))

kichigai_ushi

Ja sobie stopniuję przyjemność i ogladam na bieżaca, ale obecne czekanie 2 tygodnie na nowy odcinek jest lekko wkurzające:p a co do wypowiedzi @ciasek, to spokojnie by sie dało 13 za jednym zamachem obejrzec:) tylko nastepnego dnia na wykładach sie troche przysypia:P wiem z doswiadczenia:P A Sweets jest świetny:)

ocenił(a) serial na 10
majowka20

ja postanowiłam obejrzeć wszystko od początku, w przeciągu tygodnia [pracowitego, szkolnego, nudnego] udało mi się obejrzeć 14 odcinków ;)
@ciastek - jasne, że się da za jednym zamachem. 10 odcinków za jednym zamachem to ledwie 7.5 godziny, a 13 odcinków w sumie to wyjdzie 9.5-10 godzin. Wstajesz o 6.00 rano, zaczynasz o 6.30 i kończysz około 17.00 ;)

No ale po co tak robić, skoro przyjemności należy sobie dawać w małych porcjach? :D

ocenił(a) serial na 10
fairground

No jasne, można za jednym zamachem, ale ja sobie zrobię dwa świąteczne dni:D

ocenił(a) serial na 8
majowka20

ja tez raczej wole stopniować, chociaz z braku laku lubie ogladać stare odcinki jeszcze raz. to jak z muzyką, zawsze odkrywasz coś nowego. ostatnio ogladałam kolejny raz jakiś odcinek i zauważyłam cos czego nie widziałam wczesniej, jak Bones cos Boothowi tłumaczyła a on robil taką dziwna mina w pogoni za rozumem, generalnie nie rozumial co ona do niego rozmawia :)) uwielbiam takie sceny :) aaaa i nie podoba mi sie tłumaczenie ze Sweets to Dr. Słodko. brzmi infantylniej jakoś. no i raz jeszcze oglądam odcinki z Vincentem. to było ciacho! szkoda ze go zabili.. ;/

ocenił(a) serial na 10
kichigai_ushi

gdyby nie zabili Vincenta, bo Brennan nie byłaby w ciąży z Boothem ;) Coś za coś! :D

fairground

Ja bym wolała by Vincent(brytyjski akcent i krótkie czarne włoski!!) żył, a Brennan nie była w ciąży. I tak kiepsko zrobili to z jej zajściem...

ocenił(a) serial na 10
Bea_przerwa_Alex

no trudno, musieli coś wymyślić, wiatropylna nie mogłaby być przecież, prędzej czy później ciąża Deschanel byłaby widoczna ; ) Więc wydaje mi się, że to [wg mnie też trochę lipne] było najlepszym rozwiązaniem.

ocenił(a) serial na 8
fairground

oj tam widoczna, a nie pamietacie Archiwum X? G.Anderson byla w ciązy i nie było jej widąc w serialu... :)))) Vincent mógłby żyć. albo nie wiem.. mogliby kogos innego zabić. :)

ocenił(a) serial na 10
kichigai_ushi

ale Vincent mimo swojej przystojności był nudny ;p

ocenił(a) serial na 8
fairground

moim zdaniem nie był. mimo swej sexowności (jak dla mnie) :)

ocenił(a) serial na 10
kichigai_ushi

o gustach się nie dyskutuje ;) trochę nudny był jak dla mnie, mimo wszystko.

ocenił(a) serial na 8
fairground

oczywiście ze sie nie dyskutuje. ale dla mnie nawet Fisher jest zajebisty. najmniej lubie tego noo.. nawet nie wiem jak sie nazywa. czarnoskóry asystent.

kichigai_ushi

Clark? http://www.filmweb.pl/person/Eugene+Byrd-6249
tez go nie lubię:P Z asystentów najlepszy był Zach, pożniej Vince:)

ocenił(a) serial na 8
majowka20

no właśnie, nie przepadam wiec nawet nie pamietam. no jakos nie lubie go. nie przekonuje mnie. chociaz... chciałabym zauważyć ze KAŻDY z asystentów Bones to jakiś freak. zadno z nich (również Daisy) nie było normalne...

kichigai_ushi

A Daisy to w ogóle jest walnięta i strasznie wkurzająca, szczególnie w scenach ze Sweetsem, którego mimo wszystko bardzo lubię:)