PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=159626}

Kobra - oddział specjalny

Alarm für Cobra 11 - Die Autobahnpolizei
1996 -
7,1 8,6 tys. ocen
7,1 10 1 8615
Kobra - oddział specjalny
powrót do forum serialu Kobra - oddział specjalny

Z racji pory nadawania tego serialu często gubię wątki. Czy ktoś przedstawi mi pokrótce historię partnerów głównego bohatera Semira. Wszystko jest stałe tylko partnerzy się ciągle zmieniają. Teraz jest jakiś młody. Proszę o wyjaśnienie i dzięki z góry ;)

ocenił(a) serial na 8
TWISTER_STORM

A więc tak... Pierwszym partnerem Semira był Frank Stolte, który został usunięty w niewyjaśnionych okolicznościach z serialu. Na jego miejsce w odcinku "Porzucony"(9) przydzielony został Andre Fux, który zginął na Majorce w odcinku "Samotne zwycięstwo" (46). Następnym partnerem Semira, od odcinka "Wyścig z czasem"(47) był Tom Kranich. Tom odszedł z policji w odcinku "Pożegnanie"(96) z powodu śmierci żony (zabili ją bandyci). Od odcinka "Chrzest Bojowy"(97) do odcinka "Szaleńcy"(127) drugim komisarzem był Jan Richter, który nie został zabity, ale sam odszedł z policji. Od odcinka "Powrót"(128) partnerem Semira znów był Tom, który został zamordowany w odcinku "Na śmierć i życie"(157). Pamiętam, że ryczałem wtedy jak bóbr :<... Drugim komisarzem został były tajny agent Chris Ritter, który pomagał Semirowi rozwiązać zagadkę śmierci Toma. Chris został zabity w odcinku "Wśród wrogów"(178), to też był bardzo smutny moment. Od następnego odcinka, czyli "Na własną rękę"(179) partnerem Semira jest ten młody o którym piszesz, czyli Ben Jagger. Odcinki z nim w roli drugiego komisarza są cały czas kręcone.

P.S. Numery w nawiasach to numery odcinków

pawlodar_10

kolego nie wiesz gdzie to mozna obejrzec na necie albo sciagnac odcinki po polsku?

ocenił(a) serial na 9
TakeMeToBrasil

Po polsku nie ma nigdzie tego serialu :( wiem bo już długo szukam, można go oglądać po niemiecku bez napisów (bo tych tez nie ma) na stronie www.veoh.com, ale ciężko się szuka odcinków ponieważ, w Polsce wymieszali numeracje odcinków i sezonów. W oryginale jest inna numeracja, najlepiej szukać po niemieckich tytłach

ocenił(a) serial na 7
TakeMeToBrasil

Odcinki po polsku można ściągać ze strony chomikuj. Wystarczy wpisać w google Kobra oddział specjalny chomikuj i sprawdzać wyniki. Ja z tamtąd pobrałam już 6 sezonów.

ocenił(a) serial na 9
Eyre

Są wszystkie odcinków ale szukam 18x05 i 19x04 z lektorem właśnie.i nie wiem gdzie te dwa znaleźć. I mam pytanie odnośnie utworu z ostatniego odcinka z Jan'em Richter'em (16x10 - Szaleńcy) a mianowicie o nazwę utworu wykonywanego przez Schiller'a.

Pavvelinho

Dzisiaj w tv leciał odcinek 'Ochroniarze'... Zna ktoś może tytuł piosenki lecącej w tle korytarza hotelowego?

ocenił(a) serial na 10
TakeMeToBrasil

Odcinki te najnowsze i te starsze znajdziecie na www.kobra11.pl
Pozdrawiam. :)

pawlodar_10

Dzięki wielkie ;] Ja "ryczę" podczas pościgów. Serce pęka na myśl o zniszczonych Mercach i BMW. Inne wozy pewnie trafiają do Pl jako niebite ;D

ocenił(a) serial na 8
TWISTER_STORM

ben najlepszy <3

stolcia

Najlepsza to była Anja Nejari :-) w odc. Extrem, potem występowała w odc .Rabenmutter, ale tu nadszarpnął ją ząb czasu.