W nowych odcinkach które mają być emitowane wiosną 2014 (nie wiem czy u nas) ma pojawić się nowy komisarz Vinzenz Kiefer (jako Alex Brandt) który zastąpi Bena..
Trochę szkoda bo Ben pasuje do serialu, a ten nowy za ch*j tam nie pasuje..
Niski, 175 cm, Semir założy buty z podwyższoną podeszwą i nie będzie się rzucać w oczy rożnica wzrostu hahah.
Semir i Ben, najsympatyczniejszy duet moim zdaniem.
jest tyle niemieckich imion a oni dają podobne do postaci z innego serialu np pierwsze inie co mi przychodzi Jurgen Mauer
A ktoś wie jak mają rozwiązac wątek Bena?
Jak zabiją Semirowi kolejnego partnera to chyba sama kogoś zastrzele. A zwyczajne odejście ze służby (jak Jan) nie bardzo by pasowało, po taj całej gadaninie jak bardzo walczył z ojcem o bycie policjantem. Przeniesienie było bardziej wiarygodne i mniej bolesne. Chociaż moim osobistym faworytem jest załatwienie zespołowi Bena kontraktu płytowego i trasy koncertowej. W prawdzie wiązało by się to z odejściem ze służby, ale powód byłby wiarygodny. Albo mógłby po prostu wystąpić o wydłużony urlop (jak Tom za pierwszym razem) żeby dać szansę karierze muzycznej bez całkowitego rezygnowania z zawodu.
Jak myślicie. Bedzie kolejny pogrzeb czy raczej mniej tragiczne zakończenie ciekawej współpracy?
Tego nie wiem, ale mam nadzieję, że go nie uśmiercą tylko pójdzie na urlop tak jak to piszesz i kiedyś wróci do służby. Semir i Ben to najlepszy zespół ;)
Najlepszy ? Błagam, bardziej przekolorowanych relacji i odcinków niż z Benem nigdy nie było..... na szczęście wkrótce się to skończy.
(Nie to żebym nie lubił duetu Ben - Semir ale jednak kilka innych bardziej mi się podoba)
(SPOILER poniżej)
http :// nd06.jxs.cz/504/618/5dd49d684b_95721019 _o2.jpg (usunąć spacje) Tu zdjęcia z ostatniego odcinka z nim jakby kogoś interesowało. Fabuła odcinka obraca się wokół handlarzy narkotyków, z sprawę będzie zamieszana jakaś Nina, która spodoba się Benowi, po pewnych wydarzeniach relacje Semira i Bena staną na krawędzi, nic już nie będzie jak kiedyś.... Brzmi złowieszczo, ale pewnie skończy się tylko śmiercią tej całej Niny.... Ben pewnie przez nią odejdzie.