Kocham Klarę

2001 - 2002
5,7 1,6 tys. ocen
5,7 10 1 1581
3,5 2 krytyków
Kocham Klarę
powrót do forum serialu Kocham Klarę

Cała otoczka jest mocno odrealniona,brak tu czegoś autentycznego,może przyczyna jest taka,że scenariusz nie pisali polacy,dlatego brak owego czegoś,co jest np w świecie Kiepskich.

thanau

A mi się bardzo podobał i uwielbiam Klare

thanau

Nieudany? to seial komediowy na którym nie było można się powstrzymać od śmiechu, więc jak najbardziej udany !!!

Rozumiem, że w "Świecie wg Kiepskich" widzisz jakąś autentyczność...?!
Weź Ty się lepiej dobrze nad tym zastanów.

ocenił(a) serial na 3
zwijezda

Swiat wg Kiepskich z komediowych seriali obok Daleko od noszy jest jak najbardziej autentyczny tylko mocno przejaskrawiony żeby bylo sie z czego śmiać. Ja sam mieszkam w dużej wolnostojącej kamienicy przeznaczonej do wyburzenie na starym osiedlu. Ludzie w niej mieszkający mają dziwne zachowania odbiegające od normy. Gdyby jeszcze przejaskrawić ich tok myslowy powstalby świetny serial komediowy. Ze słuzbą zdrowia też jeszcze jest kupa smiechu. Wystarczy korzystac np z publicznej przychodni. Ostatnio robilem badania w przychodni zakladowej która od wielu lat nic a nic sie nie zmienia. Lekarze przeprowadzający badania są jak na zamówienie reżysera. Pacjenci od rana czekają na lekarzy ! Lekarze mają sie zjezdzac o 15stej ale z powodu korków są o 17stej badania są do 20stej a trzeba sie rejestrowac przed 12stą CAŁY DZIEŃ W PLECY! i tak jest od wielu lat! Nie dziwie sie że np Daleko od noszy czy Swiat wg Kiepskich tak dlugo kręcą.

ocenił(a) serial na 8
thanau

Jak dla mnie, to był naprawdę niezły. Szkoda, że już go nie pokazują :/

Bialix

Nom ale pewnie niedługo zobaczymy go ponownie, ponieważ Polsaty (Zwykły, Dwa, Zdrowie i Uroda) robią powtórki z Zostać Miss, Daleko od noszy, 13 posterunek, Miodowe lata... Kocham Klarę zobaczymy zapewne wkrótce :) Miejmy nadzieję.

thanau

wcześniej nie oglądałam tego serialu i dopiero teraz udało mi się dorwać. w drugim odcinku jest postać generała Jaruzelskiego więc nie trzymali się ściśle amerykańskiego scenariusza :) w pierwszym ciągle mowa o śledziach co jest bardzo polskim akcentem i autentyczne do bólu ;P