TO COS TO TRAGEDIA!!!!!
Aktorzy są niemiłosiernie drętwi, animacja 3D, według mnie, to żart, i ogólnie wszystko wygląda koszmarnie. Czułem że to będzie wygladać źle , ale nie sądziłem że aż tak. .
Ja też tak czułam już po zapowiedzi i okazało się to prawdą. Bardzo szkoda... Animowany jest rewelacyjny, a ten... Szkoda gadać.
Tragedii co prawda ni ma, ale poważny błąd - zabrali muzykę z CL... jedną z najlepszych części :(
Szczerze wam powiem Tragedia to mało powiedziane, to kompletna masakra nie wyobrażam sobie jak spadną im oceny oraz popularność, moim zdaniem to nawet nie będą tego transmitować w Polsce. Sezon 1 w porównaniu do tego jest super świetnym, i chyba wszyscy się ze mną zgodzą. Aktorzy ruszają się strasznie stucznie, superkomputer to teraz jakiś laptop z dodatkowymi ekranikami po bokach. Myśleli że jak coś zmienią będzie lepiej, ale zepsuli całą bajkę i naprawde wolał bym żeby chociaż sezon 6 (jak będzie) wydali w ten sam sposób co pierwsze 4 części.
Ciężko mi cokolwiek powiedzieć, bo zawsze byłam zwolenniczką CL w wersji dla osób trochę starszych niż te 10-12 lat. Ale live action chyba rzeczywiście tego nie zmienia...
Oni zaczęli chrzanić już tak naprawdę w czwartym sezonie, za dużo namieszali tam
Nie ogarniam, jeżeli nie powrócą do poprzedniego stylu, to już po nich.. Nowe postaci bardzo słabe, muzyka - kpina, ten który to reżyserował jest chyba ślepy..
do widzenia.
Powiem wam obejrzałem parę odcinków i jest może kilka rzeczy, które bym zmienił, ale nie jest jakoś najgorzej.
Brakuje mi w sumie muzyki, i starej animacji lyoko. Jednak myślę, że idzie się przyzwyczaić. Teraz w lyoko wszystko jest jakoś tak szybciej sprawniej, w 1 serii pamiętam strasznie słabo walczyli, tutaj jest z tym lepiej.
Co do akcji w rzeczywistości, największym niewypałem jako aktora, jest Aelita. Bardzo słabo, sztucznie, brak emocji. Nie pasowała mi od początku - powinna to być jakaś drobniejsza, słodka dziewczynka i nie musiała mieć takich włosów jakie ma. Odd wydawał się na początku najgorszy, a chyba najlepiej go dobrali co do tekstów, mimiki - miał być taki luźny i jest.
Jeżeli o akcję chodzi w rzeczywistości jest za słaba, ucieczka przed tymi spektrami jest żenująca. Brak jakiś tricków, sprytu tu mnie boli. Chcieli chyba sobie ułatwić, ale posunęli się za daleko.
To jest istna tragedia ja nie mogę patrzeć na ich wszystkich grę aktorkską, w życiu czegoś tak sztucznego nie widziałam. Usuneli wiele elementów nie ma już akcji na ziemii, do Lyoko można się przyzwyczaić ale strasznie brakuje mi starej animacji to nie jest już to samo. Właściwie to oni tylko w Lyoko wyrażają swoje emocje, bo na ziemii ja nigdy nie wm o co im chodzi szczególnie Aelicie i Yumi. I tak wgl to gdzie jest Kiwi, Herb i Nicolas? brakuje mi tych 2 głąbów :D
Wiecie co, obejrzałam jakiś czas temu całą Ewolucję i powiem wam szczerze: z CL jako CL niewiele to ma wspólnego, ale jednak spodobało mi się! Jasne, ciężko było mi się przyzwyczaić do nich z początku, ale później poszło łatwo. Jeśli chodzi o aktorów, ciągle myliłam Ulricha z Williamem, ale jakoś dało radę. W każdym razie paradoksalnie najlepiej dobrany jest Odd. Może średnio podobny do dawnego Odda jeśli chodzi o wygląd, ale charakterem to nadal ten sam Odd.
Szkoda, że w polskim przekladzie pozmieniali im głosy, choć akurat Oddi Jeremie mają jeszcze jako takie :D
Animacje w Lyoko są chyba robione inną techniką, bo jakieś dziwne. I dlaczego "zniknęły" dwa sektory? I po co komuś wpadł do głowy pomysł zmieniania wyglądu wież?
Swoją drogą... Czy Samantha stała się drugim Michaelem Jacksonem? (pozdro dla kumatych ^^)