PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=223750}

Kod Lyoko

Code Lyoko
2003 - 2007
7,5 2,4 tys. ocen
7,5 10 1 2379
Kod Lyoko
powrót do forum serialu Kod Lyoko

Mój ulubiony serial. Tak go ... kocham? Że zająłem się produkcją własnego sezonu... Ale nie tu o tym.

Oceny:
I sezon - super klimat. Grafika w 3D myślę, że jakby lepsza. Mimo iż jakość leży, to szczegóły na pewno był "smaczniejsze". W 2D animacja była również ładna. Mimo iż rysownicy "zatracali" czasami twarze bohaterów, to jednak na pewno była ładniejsza i płynniejsza niż później. Ocena: 9/10

II sezon - przełom. Rozwój fabuły. Polepszona grafika 3D. 2D nadal piękne. Najlepszy, ze wszystkich sezonów. 10/10

III sezon - początek końca. Czyli zgorszenie animacji 2D. Animacja 3D nadal jak w poprzednim sezonie. Może jakieś smaczki się polepszyły. Klimacik troszkę się zatraca, ale nadal fajnie jest. 8/10

IV sezon - porażka. Animacja 2D żałosna, w 3D mamy już wysokie standardy. Ale czy warto było? Serial stracił swój klimat. Bardziej zaczęło to przypominać Power Rangers. No cóż... 6-7/10

Pozdrawiam!

ocenił(a) serial na 10
arturkepka41

Podzielam zdanie przedmówcy co do sezonu czwartego... Porażka i tyle. Faktycznie - Power Rangers.
Nikt nie mówi, że seriale mają być kanoniczne, ale w czwórce już całkiem odbiegli od podstaw, zupełnie co innego się działo... Nie, nie podobało mi się.

użytkownik usunięty
ArienneMD

W animacji 2d nie widziałem żadnych różnic.