PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=223750}

Kod Lyoko

Code Lyoko
2003 - 2007
7,5 2,4 tys. ocen
7,5 10 1 2387
Kod Lyoko
powrót do forum serialu Kod Lyoko

Kod Lyoko

ocenił(a) serial na 10

Do Wakka
Po 1 - źle napisałeś tę piosenkę, więc po co ją piszesz :P?
Po 2 - u nich trwa tyle samo, znów powtarza się pisanie głupot :P

"Kod Lyoko" jest super. Razem z kolegami tworzymy www.kodlyoko.pl /.net/.eu / lyoko.pl i jesteśmy najlepszym serwisem o Kodzie Lyoko jaki kiedykolwiek powstał w języku polskim :P :) .

ocenił(a) serial na 9
mpconroe

Wymądrzasz się jak jakiś super-fan tego serialu, a nim wcale nie jesteś, bo ja nim jestem. Możesz se pomarzyć, Wasza stronka jest do bani, fee.

(xD)

A tak serio to mam mp3 w dwóch wersjach więc chyba wiem jaka jest zasadnicza różnica pomiędzy nimi, tj. czas trwania ich.

ocenił(a) serial na 10
freepick

LOL...

Na youtube są wszystkie odcinki również po francusku, angielsku i po polsku, a także czołówki początkowe w różnych językach. Tak więc swoje mp3 możesz sobie wsadzić w d...ół pleców :D .

ocenił(a) serial na 9
mpconroe

Nie ściągaj od Jakuba Jakuba! On to pierwszy wymyślił, nie masz prawa po nim powtarzać tego tekstu: w... dół pleców!
Jak śmiesz. :P

ocenił(a) serial na 9
freepick

A zresztą jak się do kogoś zwracasz, to się odpowiada na jego tematu, a nie tworzy nowy, bo to nie etyczne!
I w takim razie ja sam mogę napisać: i po co powtarzasz głupoty, nie wnosząc nic nowego, a na dodatek spamujesz?!

ocenił(a) serial na 10
freepick

Buhaha. Jakbyś nie zauważył, to twój post był dość stary, a w moim temacie jest również moja opinia o KL :P Dodam jeszcze, że to nie jakiś tam Jakub Jakub wymyślał ten tekst, tylko dialogista w zespole polskiego dubbingu :P . I widać już, że zmieniasz temat, bo ci zabrakło na ten argumentów :D .

ocenił(a) serial na 9
mpconroe

No to co, że stary post? Po co zaśmiecać forum?
Że co proszę? "jakiś tam Jakub Jakub"?! To już jest kultowa postać rozpoznawalna częściej niż jakakolwiek postać z KL lub nawet wszystkie razem wzięte! W serialach i w bajkach masz postacie, nie ważne jest to, czy to był oryginalny tekst (Kanada) czy zmieniony przez Polaków. Liczy się tego znaczenie. Zresztą uczę się francuskiego, więc kiedy znajdę ten odcinek w sieci porównam to z polskim tłumaczeniem, a wtedy będzie ci łyso! :P

Ja zmieniam temat? To po co dodajesz to swoje: "Dodam jeszcze [...]"?

Na dodatek napisałem jasno i zrozumiale:
"I w takim razie ja sam mogę napisać: i po co powtarzasz głupoty, nie wnosząc nic nowego, a na dodatek spamujesz?!"

Może nie raczysz na to odpowiadać, a tylko odwracać kota ogonem, hę?

ocenił(a) serial na 10
freepick

1. Porównaj sobie listę kupców licencji KL, a JJ to dopiero ci się zrobi łyso :lol: . Już nie wspomnę, że kreskówki robione w Kanadzie są rzadziej kupowane, niż te z Francji...

2. Co nie zmienia faktu, że to dialogista bądź autor książki o tym samym tytule tworzy dialogi bohaterów, a nie fikcyjna postać... Powinieneś o tym wiedzieć :P . Aha i JJ był przekładany z angielskiego :P . Poza tym na wielu forach jest zasada "zrób nowy temat, zamiast pisać w starym".

P.S. Nie interesuję mnie wymiana poglądów na temat kreskóweczki "Jakub Jakub" bo to się raz obejrzy i przechodzi, nie to co KL. A Ty przegrałeś "wojnę argumentową" na temat czołówki KL i zaczynasz pisać o wyżej wspomnianym JJ.

ocenił(a) serial na 9
mpconroe

Ech.
Jednak rozmowa z Tobą nie jest na moim poziomie; pasujmy...
Czepiasz się do JJ, bo wolisz KL od niego. Ja odwrotnie i przez to ostrzej^^ piszemy. Ale zachowuj się bardziej dojrzale, pomijaj przy tym zwroty takie, jakie stosujesz gdy rozmawiasz - nie piszesz.

http://www.filmweb.pl/szukaj/film?q=&type=2&countryIds=31&genreIds=2&startYear=& endYear=&startRate=&endRate=&startCount=1&endCount=&sort=TEXT_SCORE&sortAscendin g=false
http://www.filmweb.pl/szukaj/film?q=&type=2&countryIds=16&genreIds=2&startYear=& endYear=&startRate=&endRate=&startCount=1&endCount=&sort=TEXT_SCORE&sortAscendin g=false

Ciekawe porównanie... Na moje to wychodzi, że seriale z Kanady (animowane)
są bardziej znane, częściej były puszczane w tv, a tym bardziej tej ogólnodostępnej :)

ocenił(a) serial na 10
freepick

"Czepiasz się do JJ..." WTF? To, że przytoczyłem tekst z JJ to nie znaczy, że o nim wspominam, bowiem to ty pierwszy powiedziałeś "Jakub Jakub", a ja tylko skorzystałem z tamtego tekstu, nawet nie podając źródła (jakoś nie mają do tego praw autorskich i każdy może sobie używać tych słów :P )... Sam zacząłeś o JJ i chcesz mi wmówić, że to coś jest bardziej popularne niż KL. Jakoś nie widzę, by Nelvana sprzedawała licencje na gadżety, gry itd. a także mniej jest stron o JJ niż o KL w sieci, przynajmniej tych porządnych. Jak strona www.jakub-jakub.prv.pl (jakoś tak) była popularna? Prawie w ogóle...

"Jednak rozmowa z Tobą nie jest na moim poziomie..."
Jeszcze dodam, że mój poziom wypowiedzi jest nieadekwatny do mojego wieku, bowiem by rozmawiać z Tobą, musiałem go znacznie obniżyć...
" pasujmy... "
Chodziło o "podsumujmy"?

Daruj sobie :P Nie przekonasz mnie, że jakaś durna kanadyjska bajeczka jest lepsza, niż Francuska, bo Francja znacznie bardziej się kojarzy z profesjonalnymi kreskówkami, najlepszymi, a nie jakieś "Jakuby", "George'y Niewielkie", "Traszki Neda" i inne szajsowate pseudo seriale animowane.

Mam ci przypominać o popularności:
MoonScoop/Taffy Entertainment/France Animation:
- Kod Lyoko
- Fantastyczna Czwórka
- Titeuf
Alphanim:
- "Galactic Football"
Nelvana:
- "6 w pracy"
- "Aparatka"
oraz różne bajki Warner Bros (prod. U.S.A.)
Tylko już nie gadaj o tych bajeczkach dla "MaLoOsKoOfF".

P.S. Co jeszcze mi "PoWiEshhh"? Bo na razie śmieję się czytając każdy Twój post...

ocenił(a) serial na 9
mpconroe

Żałosny jesteś. Teraz jestem tego pewien. Masz chociaż co najmniej 12 lat?
" pasujmy... "
Chodziło o "podsumujmy"?

Moja odpowiedź: nie. Czyżby "nastek" (od słowa "nastka") nie znał słowa pas? Pas = rezygnacja, koniec, finito!
Ty byś odpowiedział: "LOL, buhahaha, rotf2, xDDDDDDDD LoooooL" itd., itp., ale się nie zniżę do Twojego poziomu, bo jak napisałem: tego robić nie lubię.

Są gusta i guściki, podobno o nich się nie dyskutuje, ale to jest niepisana zasada. Tak więc masz najbardziej beznadziejny gust w bajkach jaki widziałem. Mam teraz napisać, że się śmieję, jak Ty? Nie, bo jest mi smutno, że tacy ludzie jednak istnieją...
Oczywiście dziecinka nie wspomni o takich francuskich dziełach jak:
Ekstremalne Kaczory
Marcelino, chleb i wino
Friday Wear
Odlotowe agentki
W.I.T.C.H. (pewnie oglądasz każdy odcinek masturbując się przy każdym pokazaniu odkrytego ciała)
Titeuf (czyżbyś utożsamiał się z główną postacią?)

ocenił(a) serial na 10
freepick

Z wyjątkiem Kaczorów i Friday Wear wszystkie są znane :P A o tym dyskutowaliśmy. Znów brak argumentów i nagła zmiana tematu? Na to wygląda.

"Moja odpowiedź: nie. Czyżby "nastek" (od słowa "nastka") nie znał słowa pas? Pas = rezygnacja, koniec, finito! "
Gramy w karty, czy rozmawiamy na temat kreskówek? Jakoś bardzo rzadko używa się czasownika "pasować" w innych przypadkach, niż gra w karty. Chyba dyskutuję z wyjątkiem...

Chamskich zdań nawet nie będę komentować, już nie wspomnę o tworzeniu nowych słów.

Po za tym "tego robić nie lubię" powinno brzmieć "tego robić nie mogę", bo to po prostu widać, jaki jest poziom Twoich wypowiedzi...

I po raz kolejny dam ci powód do erekcji (o przepraszam za dyskryminację, w Twoim przypadku to niemożliwe...), pisząc:
"LoooooL xDDDDDDDD"

ocenił(a) serial na 9
mpconroe

Titeuf! Przestań rozrabiać, bo inaczej porozmawiamy! Marsz do pokoju i przemyśl swoje naganne zachowanie!

Podnieca Cię to?! Jak tak to mogę Cię uszczęśliwić... Chociaż jednostronnie... Może lubisz jak tak mówią, co? Stanął Ci, nie?

ocenił(a) serial na 10
freepick

Skoro cytujesz ojca Titeufa w tak wyraźny sposób, to przydałby się cudzysłów (np. "tekst"):P . Po raz kolejny widzę tutaj brak argumentów na odparcie i żałosna próba prowokacji... Tylko tak dalej, to ci kiedyś ktoś przypier... :) . A teraz sam idź do piaskownicy i pobaw się z dziećmi, które i tak reprezentują wyższy poziom niż Ty :P . Bo ja już z Tobą "przekomarzać się" nie zamierzam, bowiem dyskusja z gówniarzem co argumentacji nie potrafi sobie znaleźć, mnie nie pociąga :P .

P.S. Byłbym zapomniał: pozdrów kumpli z łóżka :P .

ocenił(a) serial na 9
mpconroe

To jednak Cię to podnieca? Cholera, może jednak rodzice dobrze Ci zrobili wyrzucając ten telewizor!
I nadal nie odpowiedziałaś na moje pytanie. Ono nie było retorycznym.

ocenił(a) serial na 10
freepick

Uczyli cię czytania ze zrozumieniem? Na pewno nie... Tak więc postaram napisać Ci to jasno: dyskusja z takim gówniarzem jest na nadzwyczajnie niskim poziomie i nie zamierzam jej kontynuować, dociera? Już mi szkoda czasu na pisanie Ci mnóstwa argumentów, na których nie masz kontr-ataku...

ocenił(a) serial na 9
mpconroe

Dziecinko, nie denerwuje się proszę. Grzecznie pytam ile masz latek. Tak tylko z czystej ciekawości, wyobraź sobie, że możesz nakarmić tą odpowiedzią dzieci w Afryce. Odpowiesz?

ocenił(a) serial na 10
freepick

Gdybyś był odrobinę samodzielny (o przepraszam, jesteś za mały - w takim razie poproś rodziców...), to byś znalazł odpowiedź na mojej stronie :P .

ocenił(a) serial na 9
mpconroe

Co mnie obchodzi Twoja strona?
Gdybym był adminem to był skasował post za tę kryptoreklamę.
Od razu Cię wyręczę:
http://portalwiedzy.onet.pl/126733,haslo.html

ocenił(a) serial na 10
freepick

A pisz już co ci fiutek na język przyniesie, ale ja już odpowiadać na twoje żałosne posty kategorycznie nie będę i potraktuj już moje chyba trzecie wspomnienie o końcu rozmowy za definitywne, bo jak widać - nie dociera, ale takie są już uroki trollów.

"Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem" - żeby nie było nie porozumień, Ty jesteś owym idiotą:P

ocenił(a) serial na 9
mpconroe

Czyżbym trafił w czuły punkt? Masz czym zasłonić?

freepick

Interesująca dyskusja...

ocenił(a) serial na 10
Eruaniel

Podzielam poprzednika :D i tak wgl to obejrzałam wszystkie odc CL i jestem
z tego dumna!! ^^ fajne to jest :)