PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=629466}
5,8 14 tys. ocen
5,8 10 1 13838
Komisarz Alex
powrót do forum serialu Komisarz Alex

9 sezon

ocenił(a) serial na 7

Pierwszy odcinek 9 sezonu jest już dostępny od kilku dni na VOD TVP do obejrzenia za darmo.

Jedno co można powiedzieć po tym odcinku że, niewiele było w nim Wieczorka, ale kiedy pojawiła się jego interakcja z Alexem na końcu odcinka, widać że złapali dobry kontakt i to powinno procentować w późniejszych epizodach.
I to co najbardziej cieszy, moim subiektywnym zdaniem to przeskok na plus jeżeli chodzi o fabułę i scenariusz; dwa ostatnie sezony biją na głowę trzy pierwsze, głównie pierwszą transzę, w których te "słodkie" sceny między psem a Bromskim były wyraźnie przesadzone i często wprawiały w irytację.

Za Pawlickiego wyglądało to już lepiej i bardziej naturalnie, a Wieczorek wydaje się naprawdę dobry w swojej roli.

Co Wy o tym sądzicie i czy uważacie że istnieje realna szansa na wyprodukowanie 10 transzy??

ocenił(a) serial na 10
MBIITF

Widziałem pierwszy odc nawet ciekawe wprowadzenie nowego Komisarza coś podobnego do pojawienia się Christiana w Rexie. Dla tych co nie wiedzą o zmianach to pojawienie się nowej postaci mogło być niespodzianką gdy by nie Intro mogli by jeszcze na ten jeden odc dać czołówkę z Pawlickim. Tak scenariusze są lepsze , ale też pies się poprawił gra dużo lepiej niż na początku. Kontakty Psa z Bromskim były wymuszone , z Orliczem było widać więz i relacja psa z Orliczem nie ustępowała znacznie relacjom opiekunów w orginale. Mam tylko obawę żeby z Górskiego ( postaci Wieczorka) nie zrobili chama i gbura jakim był Fabri bo wizualnie go przypomina, a to jedyny komisarz Z Rexa którego nie lubię. Chciałbym żeby był kolejny sezon ale to będą już Włoskie odc ciekawe czy licencja je obejmuje, a może w końcu mogły by powstać nasze scenariusze.

ghf

Jak na razie Wieczorek właśnie sprawia wrażenie gbura, zupełne przeciwieństwo Michała. Halo, tu w końcu chodzi o ratowanie ludzi a nie zamykanie dziewczyny w jakiejś spelunie, mógłby jej chociaż powiedzieć że szuka tych zabójców czy coś , żeby się nie bała itp... Wiem że był tajniakiem ale tu przesłuchanie z nożem było wyjątkowo chamskie, gdyby zginęła przez ten gaz na pewno musiałby się poczuwać do winy

ocenił(a) serial na 10
Galaktyka

Jestem po 2 odc i w nim Wieczorek jest ok po pierwszym odc cięzko jednoznacznie ocenić bo było go mało.

ocenił(a) serial na 10
MBIITF

Dzisiejszy odc dobry poziom orginału , Krystian dzisiaj dobry fajne sceny z Alexem. Widać że się zakumplowali. Lepiej ich zapoznanie przedstawiono niż poznanie Rexa z Hoffmanem czy Terzanim gdzie potraktowano ten wątek po macoszemu, warto dodać że dzisiejszy odc w orginale był w 6 serii

ocenił(a) serial na 10
MBIITF

Będzie mi brakowało Ryśka w 1 serii na razie wiadomo że 3 epizody to Braterstwo krwi , Maestro muzyka i imiona gwiazd.