Co wam nie pasuje?Świetny serial ,oglądam go w każdą sobotę i nie piszcie mi tutaj że to
dziadostwo.
Odtwórca głównej roli. Wesołowski oczywiście. Bo pies jest wyśmienitym aktorem i mógłby Kubę dużo nauczyć.
O CO WAM CHODZI DO JASNEJ CHOLERY !!! MOŻE JESCZE SIE CIESZYSZ ŻE ZGINIE!!!!!!!! fakt pies cudowny
Najbardziej denerwujace jest to, że jak oglądałaś Komisarza Rexa to od początku wiesz, jak się skończy. Pocieszający fakt, ze w tamtej wersji po kilkunastu odcinkach zmienili głównego bohatera, czyli komisarza współpracujacego z psem, może tu też to zrobią....
No niestety, mogli się bardziej wysilić i nie kopiować każdego odcinka tak szczegółowo :/
Jedyna przewaga polskiej wersji to ładniejsze aktorki ;)
"Ten serial rządzi"
aaaahahahahahahahahahahahahahahahahahah <spadłem z krzesła> hahahahahahahaha <nadal nie mogę przestać się smiać> hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah <pojawiły się początki kłopotów z oddychaniem> hahhahahah <huj z tym brechtam dalej> hahahahahahahahahahahahaqhahahahahahah <to potrwa ........................
hahahahaha(leżę i nie mogę się podnieść)hahahaha(nie wytrzymam ze śmiechu),,dziadostwo, wtórne i słabe"hahahahahahahahaha Żeby coś takiego pisać to w ogóle trzeba nie mieć gustu.
Co ci się nie podoba?Oczekuję na odpowiedź,może będzie jeszcze śmieszniejsza.
Strasznie razi mnie kretyńska fabuła, bajki dla dzieci miewają bardziej logiczny/ realistyczny bieg zdarzeń. Reszta jest całkiem OK.
Przez to że oglądając kilka odcinków czułem się potraktowany jak kretyn lub inaczej mówiać lekko zażenowany tym jak całkiem intrygujące sprawy pozostawały rozwiązane przez zupełnie dziwaczny (choć tu muszę przyznać że tym samym niespodziewany), a jeszcze częściej głupkowaty sposób zachowań uwiklanych w nie osób,
rozczarowany daję tylko 3/10.
Ha, ha, a mi ten pies trochę nie pasuje jest w porównaniu z ''oryginałem'' mało inteligenty, kiepski treser?.
Ładniejsze aktorki?, poza Justyną:D.
Nie podoba mi się pani Walach niestety(?).
tak , na pewno forum dyskusyjne jest po to by wyrażać swoją opinię , a nie żeby obrażać innych
I od tego, żeby czytać ze zrozumieniem ;p. TY tego nie potrafisz. Gdzie ja tu niby kogoś obraziłam?
Na podstawie? Serial na podstawie serialu? Przeciez tu wszystko to jest to samo - tylko ze w polskiej wesji. Jest to tak zalosne, ze ciezko to uznac za jakikolwiek remake. To jest jakas zenada, plagiat. Tego sie nawet nie da ogladac. Zwykle dziadowstwo.
to nie jest plagiat w takim znaczeniu. tvp wykupiła licencje na ten serial i mogą sobie zrobić własną wersję serialu "Komisarz Rex" . jak wg Ciebie jest to żałosne to nie oglądaj i tyle.
a ile jest ogólnie seriali, które zostały zrobione na podstawie zagranicznych seriali. ich jakoś chyba się nie czepiasz, bo większość Ci się podoba, albo nawet nie wiesz że jest na podstawie innego. nie ma zresztą serialu idealnego. każdy ma swoje wady i zalety.
To oczywiste, ze tvp ma jakies pozwolenie na plagiatowanie Komisarza Rexa.
I powiedz mi, ktory serial jest zrobiony na podstawie zagranicznego serialu, a ktory mi sie podoba? Ja juz tu nie mowie nawet o wzorowaniu sie na jakims serialu, bo to jest ok. Ale robienie "kropka w kropke" tego samego, to porazka. Nie dosc, ze bohaterowie tu sa prawie identyczni (nawet imie glownego bohatera jest razaco podobne: Rex/Alex). Prawie, bo w polskiej wersji sa to gorsze postacie. Smieszek wesolowski aka 25 lat i juz jest komisarzem? No bez przesady. Ten pies moze go aktorstwa uczyc. Poza tym, wszelkiego rodzaju sprawy sa kopiowane z oryginalnej wersji. Nawet tego nie potrafia wymyslic? Serial jest absurdalny, nudny, wrecz zalosny.
Jezeli chodzi o podsumowanie wad i zalet... to tak:
Wady:
- absurdalnosc (25 lat i juz komisarz? tez tak chceeee)
- beznadziejni aktorzy (Smieszek Wesolowski jako powazny komisarz?)
- nudne sprawy (nawet kopiujac sprawy z oryginalnych scenariuszy potrafia je zepsuc)
- to juz bylo :)
Wad mozna znalezc znacznie wiecej :)
Teraz zalety:
+ brak zalet
Serdecznie nie polecam :)
proponuje spr jeszcze raz ile on miał lat jak dostał tą rolę. i przepraszam bardzo a jak jakieś 20ileś letnie osoby grają nastolatków to jest ok? bez przesady. zresztą w serialu nie podali ile ma lat a więc może grać starszego tylko młodo wyglądać ( a wiele osób pomimo swojego wieku młodo wyglądają i znam takich osobiście). No generalnie na tym to polega, że jeżeli ktoś wykupuje licencje na dany serial to robi to samo, ale ze swoimi aktorami i w swoim miejscu, ewentualnie wprowadzając minimalne zmiany ( takie też wprowadzono tutaj). Jak już powiedziałam, jak Ci się nie podoba to nie oglądaj i tyle. dobrze, ze nie mieszkasz w Łodzi, bo byś inne absurdy tego znalazła/znalazł. ale takie można znaleźć w każdym serialu. więc nie rozumiem po co się czepiasz. skończ lepiej tą dyskusję i tyle. pozdrawiam.
Ile on mial lat kiedy dostal ta role? Wg filmwebu obecnie ma 27 lat. Poza tym, jak mowilem, smieszek Wesolowski (ktorego pies moze aktorstwa uczyc), nie nadaje sie do roli powaznego komisarza z wydzialu zabojstw. I tak, wprowadzono zmiany, przez ktore tego serial jest nudny, nieciekawy, nijaki, absurdalny.
Mam nie ogladac tego serialu? Ogladnalem 2 odcinki w moim zyciu. I wiecej nie zamierzam. Ten serial to dno. Poza tym, sekcja dyskusje, ktora znajduje sie pod kazdym dzielem, a takze pod kazda szmira (Komisarz Alex), sluza do tego, zeby dyskutowac. Poki co podalem argumenty, dlaczego uwazam, ze serial to dno (przede wszystkim absurdalnosc, nudnosc, absurdalnosc, nijakosc, powtarzalnosc, jeszcze raz absurdalnosc, beznadziejne aktorstwo, i kolejny raz absurdalnosc, oraz tragiczny dobor aktorow).
Kto co lubi :) Ja np. wolę oglądać Alexa niż nadawane o tej samej porze show typu XFactor czy Voice Of.. Tamte już mi się niestety przejadły. Co do beznadziejności, hmm... dla mnie beznadziejne są "Trudne sprawy", "Dlaczego ja" (i wszystkie tego typu podobne) - tam to dopiero bije po oczach sztucznością, beznadziejnością i absurdem... No ale tak jak mówię, kto co lubi. Jedni lubią to drudzy tamto, a taka różnorodność wśród nas - widzów - jest akurat fajna ;)