PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=629466}
5,8 14 tys. ocen
5,8 10 1 13875
Komisarz Alex
powrót do forum serialu Komisarz Alex

czy ostatni odcinek to nr.141"Amnezja?" na tvp vod w streie abo (czy jakoś tak) jest dostępny jeszcze jakiś nowszy odcinek nr.142 "klątwa caravaggia? do jakiego sezony on sie zalicza?

ocenił(a) serial na 10
Aniusss

Będą jeszcze 2 odc ale dopiero po mundialu wyemitowane prawdopodobnie.

ghf

czyli tutaj jest zle podane nie? dziekuje za info

Aniusss

Nie, dopóki nie są znane dokładne daty emisji, to te odcinki nie widnieją w spisie ogóle. Odcinki 142 i 143 zostaną wyemitowane dopiero w sierpniu, prawdopodobnie tuż przed nową, jesienną serią.

ocenił(a) serial na 10
durczog

Nie wiadomo czy kolejna seria będzie , początkowe te odc miały zostać wyemitowane 14 i 21 lipca.

ghf

Takie były przypuszczenia, ale nadawca nigdy nigdzie nie podał tych dat.

ocenił(a) serial na 10
durczog

Ok ale kiedyś muszą je wyemitować jak nie będzie kolejnej serii no to teraz w lipcu było by dobrze.

ocenił(a) serial na 10
ghf

ja 12 odc już widziałem obejrzałem go gdy chwilowo bo odc amnezja pojawił się na stronie TVP , zawsze z Alexem ostatnio na wiosnę są problemy z końcówką sezonu.

ghf

Też już widziałem 142. W telewizji odcinki te będą najprawdopodobniej 11 sierpnia (142) i 18 sierpnia (143). Do tego czasu będą powtarzać kilka z tych ostatnich.

ocenił(a) serial na 10
durczog

Ok dzięki.

ocenił(a) serial na 6
ghf

12 sezon serialu pojawi się prawdopodobnie dopiero w drugiej połowie 2019 r. Co więcej - szykują się kolejne zmiany w obsadzie, bo TVP zerwała współpracę z Water color (producentem wykonawczym serialu) i będzie go teraz robić całkowicie samodzielnie, jako swoją produkcję - aktualnie pracują nad wykupieniem licencji na realizację kolejnych odcinków.
Mam nadzieję, że wywalą tego bondyrę, bo zarówno ta postać jak i aktor to kompletne nieporozumienie. Błazen bez talentu, kompletnie nie nadający się do roli gliny. A wydawało się gorzej od więdłochy nie będzie.
Ciekawe kto zostanie nowym właścicielem Aleksa, jak i czy zniknie Górski i czy wróci Puchała.

ocenił(a) serial na 10
MrJigssaw

Wiem czytałem o tym ale Sławomir Józwik producent serialu powiedział że nawet jak TVP kupi od nich licencje to oni będą nadal zajmować się produkcją tylko będą mieli mniej do powiedzenia.

Ja aż tak nie krytykuję Bondyry w końcówce serii był nawet ok.

ocenił(a) serial na 10
MrJigssaw

Mimo że nie ma nigdzie informacji to jednak kręcą 12 sezon Magda Walach co rusz wrzuca zdjęcia z planu.

ocenił(a) serial na 6
ghf

Kręcą, kręcą - jakiś czas temu ktoś na forum pisał, że widział jak kręcili nowy odcinek w centrum miasta. Ciekawe czy zaczną pisać własne scenariusze, jak skończą się oryginalne...
I pytanie czy Górski zginie tak samo jak Fabbri. Nic nie mam do jego roli, ale przydałby się ktoś na miarę Riviery w polskiej wersji... Ale nic nie wskazuje, by Górskiego mieli wymienić, bo zaczęli już dawno realizować w polskiej wersji odcinki, gdzie występował Ettore Bassi.

ocenił(a) serial na 10
MrJigssaw

Tak raczej się chyba nie zanosi na zmianę komisarza.

ocenił(a) serial na 10
MrJigssaw

Znalazłem takie info zobaczymy Krystiana Wieczorka, który bardzo się ucieszył z powrotu na plan. Wystąpią też: Magdalena Walach, czyli Lucyna Szmidt, Beata Fido jako Marta Grabska, Piotr Bondyra w roli Gutka, Janusz Chabior, czyli patolog Leon i Zbigniew Lesień, czyli komendant. Zabraknie jedynie Karoliny Nolbrzak. Okaże się, że postać przez nią grana, czyli podkomisarz Nina Kruk zostanie oddelegowana do pracy w Komendzie Głównej w Warszawie.
"Komisarz Alex" sezon 12. - co się wydarzy?

W kolejnym sezonie nie zabraknie emocji i wielu zagadek kryminalnych. Alex i jego przyjaciele staną oko w oko z zabójcą młodego polityka. Dodatkowo, będą musieli zmierzyć się z gangsterami, którzy zaatakują willę biznesmena i sterroryzują jego gości. Na swojej drodze spotkają też mordercę emerytowanego żołnierza i prześladowcę informatorki współpracującej przed laty z policją. Alex jak zwykle udowodni, że jest najlepszy w ściganiu przestępców.

Co typowe dla serialu "Komisarz Alex", zobaczymy też wiele gościnnych występów gwiazd. - Do udziału w serialu zaprosiliśmy wiele gwiazd - mówi producent Sławomir Jóźwik. Fani Aleksa zobaczą: Jakuba Wieczorka, Małgorzatę Buczkowską, Filipa Kosiora, Katarzynę Tlałkę i Joannę Osydę.

Nowe odcinki od 5.01.2019 w TVP1! Ciekawy okres emisji i tt podaje że trwają zdjęcia do 8 nowych odc czyżby krótszy sezon.

ocenił(a) serial na 10
MrJigssaw

Jednak przyjacielu sezon będzie miał 13 odc ale podzielone na 2 etapy pierwszy od 5 stycznia do 23 lutego . Drugi etap 3 -31 sierpnia dziwna decyzja nie rozumie jej o ile w zimie te odc idzie wytłumaczyć by zrobic miejsce innemu serialowi, tak te pozostałe 5 odc w sierpniu to dziwna decyzja. Tak jakby już mieli plany na jesień.

ocenił(a) serial na 6
ghf

Dziękuję za informację.
To by się zgadzało, bo w marcu ma być 3 sezon Wojennych Dziewczyn, ponadto wiosną prawdopodobnie wyjdą dwa nowe seriale TVP.
Myślę, że stąd ta przerwa.
Jeszcze nie było Aleksa w sierpniu, w sumie całkiem miła wiadomość.

ocenił(a) serial na 10
MrJigssaw

Ost dwa odc 11 serii były sierpniu. Tak sobie myślę że ciekawym zabiegiem było by np uśmiercenie Piotra w tym ost marcowym odc jakie było by czkanie wtedy na te letnie odc , ta ciekawość kto by Piotra zastąpił ale raczej tak sie nie stanie.

ocenił(a) serial na 10
MrJigssaw

12 sezon będzie emitowany tak jak pisałem , ale dowiedziałem się też że jesienią będzie 13 sezon.

ocenił(a) serial na 6
ghf

Czyli jeszcze nie miał premiery sezon 12 a oni już ogłosili 13? Nieźle. ;) Wygląda że przez cały 2019 nie będzie poważnych przerw w emisji. Pytanie tylko co z odcinkami...
Nadal adaptują oryginały czy piszą własne? Z Terzanim były najsłabsze sezony, nawet gorsze niż z Fabbrim, ale kilka odcinków niezłych, np. te z tym kolesiem z Sycylii, co się mścił.

ocenił(a) serial na 6
ghf

Dziękuję za informację... Czyli 12 sezon z przerwami w styczniu, wiosną i w sierpniu, a na jesieni 13?
W ogóle skąd masz przeciek o sezonie 13?

ocenił(a) serial na 10
MrJigssaw

Z wikipedii i oficjalny fb podają że będzie 13 sezon , a 12 będzie emitowany w Styczniu i w sierpniu.
Co do odc to pierwszy ma tytuł intruz a 2 zamach są to w Rexie odc z Riverą . Jeszcze nawet z Fabrim wszystkich nie zrealizowali plus 4 odc z Austriackiej wersji.

ocenił(a) serial na 10
MrJigssaw

Co jeszcze ciekawe ten odc zamach to epizod z 15 Rexowego sezonu ten epizod we Włoszech był wyświetlony jako ostatni z Davide , nawet jest tam jakaś impreza związana z Monterosso ale w Polsce ost epizodem z Riverą był odc szary. A u nas dają ten odc już jako 2 w tej serii

ghf

Wgl jak myślicie ile jeszcze sezonów będzie miał nasz Komisarz Alex.
Ostatnio zobaczyłem dziwną sprawę jakby tvp nie zależałoby wgl na emitowaniu tego.
Wiem że przerwy są spowodowane różnymi innymi ważnymi czynnikami, ale czy nadal jest sens produkowanie tego i robienie ludziom nadziei jak ewidentnie im się już nie chce?

ocenił(a) serial na 10
Filmoniusz

Na pewno teraz w Zimie będzie sezon 12 8 odc a jesienią 13 seria już normalnie 13 odc.

ghf

O to super, ale mnie ciekawi ile sezonów jeszcze będzie Alexa. Powoli się wciągam w serial i obawiam się że serial się skończy po 13 sezonie ;c

ocenił(a) serial na 6
Filmoniusz

W telewizji wszystko zależy niestety od oglądalności, nie od jakości serialu.
Komisarz Alex ma bardzo wysoka oglądalność, więc myślę że spokojnie nakręca więcej sezonów. Jest jeszcze dużo oryginalnych odcinków, poza tym niewykluczone że zaczną pisać własne scenariusze.

ocenił(a) serial na 10
Filmoniusz

Kiedyś pewnie się skończy myślę że też będą coraz krótsze sezony tak jak ten 12 tylko po 8 odc bo jednak już nawet w Rexie Włoskim jednak sezony liczyły tylko 12 odc jeden sezon 8 a jeszcze inny 10. Ale z tego co wiem u nas 13 sezon na jesieni będzie miał 13 odc.

Który tobie opiekun Alexa się najbardziej podobał bo Ja lubię Górskiego i Orlicza za Bromskim nie przepadam bo odc z nim nie dało się oglądać była to nędzna kopia oryginału.

ocenił(a) serial na 6
Filmoniusz

Podejrzewam, że do 18 mogą to pociągnąć. I jeszcze co najmniej raz zmienią komisarza, bo wymaga tego licencja.

ocenił(a) serial na 10
MrJigssaw

Znalazłem ciekawą wypowiedz związaną z Komisarzem Rexem Andrea Constantini Reżyser odc z Riverą zapytany dlaczego Bassi odszedł napisał .Czy wiesz dlaczego Ettore Bassi opuścił serial?

AC: Ettore I ja zdecydowaliśmy odejść po naszych dwóch sezonach ponieważ niemieccy przedstawiciele we Włoszech chcieli powrotu do starego stylu bez akcji, z prostszymi historiami oraz bardziej komicznym klimatem. To był strzał w stopę bo odc z Marco były tragiczne.

ocenił(a) serial na 6
ghf

Bez sensu.
Przecież ten serial był lepszy w poważniejszej formie, pozbawiony nadmiaru elementów humorystycznych.
W dodatku w żaden sposób nie wyjaśniono, co się z Rivierą stało.
Nasz rodzimy Alex też byłby lepszy gdyby go przedstawiono jako poważny kryminał.
W taki sam sposób zniszczyli serial Kobra: Oddział specjalny - nie wiem czy oglądałeś. Serial jest coraz gorszy i głupszy odkąd zatrudniono Roesnera.
A odcinki z Marco to już pogrzebały Komisarza Reksa na dobre.

ocenił(a) serial na 10
MrJigssaw

Tak ale zawsze wątki humorystyczne były przecież odc z Brandtnerem miały ich mnóstwo a były jedne z lepszych , nawet czasem w odc z Moserem które miały cięższy klimat zdarzały się takie że płakałem ze śmiechu. Po prostu odc z Davide miały inną formę ale zawsze serial miał dużo humoru z Riverą też takie wątki były.

ocenił(a) serial na 6
ghf

Odcinek z zakładnikami był niestety bardzo słaby. We włoskiej wersji wyglądało to o niebo lepiej.
Poza tym już chyba 5 raz kręcą odcinek w tym samym domu.
Łódź słynie z przepięknych, zabytkowych willi i kamieniec, a oni cały czas tylko Pałac Instytutu Europejskiego, jakby nie było w mieście innych rezydencji.

ocenił(a) serial na 6
ghf

W sobotę będzie odcinek o niezrównoważonym żołnierzu, on też chyba był z Rivierą. ciekawe czy zachowają dramatyzm z oryginału.

ocenił(a) serial na 10
MrJigssaw

W sobotę będzie odc zamach nasza wersja odc Więzy krwi , 3 odc ma tytuł Osaczona to nasza wersja epizodu dom duchów , a kolejne epizody są na podstawie odc symfonia niedoskonała i obietnica z przyszłości.

! odc intruz dla mnie ok nie tak świetny jak w Rexie ale mi się podobał zwłaszcza że Piotrek wcale dużo gorszy od Rivery nie jest. Obaj panowie dali się podejśc w scenie gdy dostali po głowie.

ghf

A no właśnie mam pytanie też; jestem na etapie odcinków z Orliczem które uwielbiam bo mają śmieszny klimat
Z Wieczorkiem też są też odcinki pod fabułe bohaterów w sensie życie prywatne Górskiego czy tylko wątki kryminalne są tam?

ocenił(a) serial na 6
Filmoniusz

Nie, w odcinkach z Wieczorkiem wątków osobistych jest znacznie mniej. Akcja skupia się raczej na śledztwach. O Górskim tak naprawdę nic nie wiadomo oprócz tego, że go przenieśli z Krakowa i pracował pod przykrywką.
Ale serial nadal ma elementy humorystyczne - za błazna robi postać Gustawa, czyli Piotr Bondyra.

MrJigssaw

To szkoda, pozostaje wierzyć że odcinki będą trzymać poziom i być kiedyś jeszcze wrócą do wątków osobistych

ocenił(a) serial na 6
Filmoniusz

Miejmy nadzieję.
Chociaż powiem Ci że odkąd wymienili Puchałę na gucia, serial jest znacznie słabszy. Zarówno ta postać jak i ten aktor Bondyra - kompletna porażka.
Oby Rysiek wrócił. Wiele na to wskazuje, bo niby tylko wyjechał na szkolenie do Nigerii.
Bardzo słabe są też odcinki z Więdłochą, którą nie wiadomo po co wciśnięto do serialu na jeden sezon (podobno na żądanie Pawlickiego).
Ale oglądaj dalej - warto. Kilka odcinków jest świetnych. ;)

MrJigssaw

W internecie można sporo poczytać że aktor grający Puchale na stałe zrezygnował z roli bo chcę sprawdzić się w innych produkcjach.

ocenił(a) serial na 6
ghf

A jak się nazywały te odcinki w których taki typ z Sycylii z brodą się mścił na Marco? Raz go zakopał żywcem, innym razem porwał z taką kobietą Reksa.
To były jedyne dobre odcinki z Terzanim. Ciekawe jak to zrobią w polskiej wersji.

ocenił(a) serial na 10
MrJigssaw

Nie pamiętam tych tytułów ale coś kojarzę fabuły. Gutek jest ok ale do Ryśka nie ma startu . Co do wątków osobistych to ja wolę same śledztwa i sprawy nż np romanse to nawet na plus że o Piotrze tak mało wiemy , to co ty powiedziałeś to można dodać że miał też dziewczynę którą zabił Krawczak ten z 9 sezonu , a teraz poznamy też w odc osaczona byłą dziewczynę Górskiego Sarę.