PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=629466}
5,8 14 tys. ocen
5,8 10 1 13831
Komisarz Alex
powrót do forum serialu Komisarz Alex

Od kiedy jest nowy komisarz ,,Orlicz'' Serial nabrał apetytu z Wesołowskim nie było wcale wesoło tylko smutno ponieważ w ogóle ie nie uśmiechał ani nic 0 emocji ...

ocenił(a) serial na 7
Prosiaczek_flmweb

Bo Wesołowski to drewno, nawet Świat według Kiepskich stałby się raczej dramatem, niż komedią, gdyby zatrudnili Kubę. Ogólnie zmiana na Antka wyszła serialowi na plus.

Bogdan4674

ja wolałam Wesołowskiego,chociaż go nie lubię ale się do niego przyzwyczaiłam. A Pawlicki to również drewno.

ocenił(a) serial na 10
kinomanka_13

Pawlicki wcale nie jest drewnem.Gra bardzo dobrze.Ogólnie wolę Alexa z nim niż z Kubą.

ocenił(a) serial na 6
Prosiaczek_flmweb

Wesołowski nie jest aktorem i nie ma wykształcenia teatralnego, więc trudno po nim oczekiwać że będzie grał profesjonalnie.
Natomiast Pawlicki aktorem jest i to ze sporym doświadczeniem i może dlatego wypada o niebo lepiej.

I nie tylko o to chodzi - odcinki z Orliczem są jakby dużo ciekawsze, jest więcej perełek niż w sezonach z Bromskim.

Lubię Kubę Wesołowskiego, stara się chłopak jak może, całkiem nieźle idzie mu granie np. w "Czasie honoru". Ale w Aleksie grał sztywno a poza tym był za młody na komisarza, który zresztą żył jak milioner (loft, willa, ciuchy, porządny kabriolet)

ocenił(a) serial na 9
MrJigssaw

Wesołowski to tylko Celebryta .

ocenił(a) serial na 5
Prosiaczek_flmweb

a w jakim odcinku wystapi Julia Rosnowska?? :)

Aselka

w odcinku podglądacz wystąpiła, a ten odcinek był przedwczoraj.

ocenił(a) serial na 8
Prosiaczek_flmweb

Pawlicki w tym sezonie wygląda obłędnie :D

ocenił(a) serial na 9
Linka94

:D Oj tam xd

użytkownik usunięty
Prosiaczek_flmweb

Szkoda tylko, że Orlicz też zginie.

Co się stało z Wesołowskim bo nie jestem w temacie

ocenił(a) serial na 9
giovanni50

Oj został zastrzelony ponieważ był psychopata który zabijał starsze Panie kierował ich głowe na wieże która jest w łodzi i wsadzał patyk w ręce ciało tak zostawiał na ławce . i później po przebiegu akcji policja wpada na trop ( tego psychopaty) był on w szpitalu dla psychicznie chorych pani psycholog chciała z nim porozmawiać a dokładniej wycisnąć z niego prawdę psychol atakuje ją gdy pani psycholog przypomina mu jak zabił swoją narzeczoną łapie ją Bromski miał go na muszce ale on powiedział że ją zabije więc wyszedł ze szpitala pod żywą ,,Tarczą '' . Dalej przebieg akcji ukazuje nam iż psychopata panią psycholog krępuje w magazynie , godz. 23.00 idzie Matka psychopaty pyta się go czemu nie jest w szpitalu on denerwuje się '' i ją też krępuje po jakimś czasie Komisarze wpadają na trop i wiedzą gdzie jest trzymana pani psycholog. Psychol chciał ją zabić lecz pies uratował ją bo wskoczył na niego jednak Bromski powiedział pilnuj go a psychol ( z tego co pamiętam) uderzył psa wziął broń chciał strzelić w psycholog a Bromski osłonił ją swym ciałem . w tym momencie wbiega Lucuna strzeliła w psychola krzyczy ,, wezwijcie karetkę !! '' Lecz Bromski umarł ... Szczerze był to smutny odcinek na którym się wzruszyłem , a szczerze mówiąc rzadko kiedy się wzruszam na filmach ;-)

ocenił(a) serial na 9
Prosiaczek_flmweb

UWAGA SPOJLER XD

użytkownik usunięty
giovanni50

Został zastrzelony bo zasłonił panią psycholog z policji, którą jakiś koleś przetrzymywał w fabryce. On pierwszy dotarł na miejsce i dlatego ją osłonił, a Lucyna, Puchała i Alex dotarli chwile po nim ale było już za późno. Z Orliczem będzie tak samo też zginie bo już od początku tak było przewidziane bo w niemieckiej wersji komisarz Rex co kilka sezonów wymieniali się właściciele psa i odpowiednik Orlicza też zginął.

Trochę to smutne
Mogli nakręcić nową serią Przygód psa Cywila

użytkownik usunięty
giovanni50

Szkoda, a zwłaszcza Alexa bo on zawsze tak przeżywał śmierć swoich panów więc pewnie po Orliczu też tak będzie. Chodź ja osobiście w wersji niemieckiej wolałam tego drugiego ale u nas zarówno Bromski jak i Orlicz są ok.

ocenił(a) serial na 10

też wole Brandtnera choc Moser był ok średni Hoffamn słaby Fabri i dobry Rivera co do śmierci Brandtnera to odc został wyemitowany raz w Austri i był zbyt brutalny

użytkownik usunięty
ghf

Tak wiem chyba było coś, że zginął w wybuchu i koleś co to zrobił to był ten, który przyczynił się do śmierci pierwszego psa Brandtnera i ten chciał go schwytać czy jakoś tak. A ja mam pewne przypuszczenia co zrobią z Orliczem.

ocenił(a) serial na 10

Pawlicki ma kontrakt do 8 sezonu więc się załapie na odc z Hoffmanem

użytkownik usunięty
ghf

A skąd wiesz, że ma do 8 sezonu? Wydaje mi się, że mogą coś zrobić w stylu, że on wpada na ślad mordercy rodziców i z jego ręki zginie.

ocenił(a) serial na 10

producenci potwierdzieli że Orlicz znajdzie miłość i zostanie w serialu przez jeszcze 5 sezonów podawano po zakończeniu sezonu 3