Chyba jakiś kuzyn senatora z rządzących, tak samo jak ta od ,,Smoleńska,, wszędzie forsowana a gra jak e przedstawieniu szkolnym. Przecież tą dwójka gra jak w "trudnych sprawach".
Wiele można ogolnie zarzucić warsztatowi Wesolowskiemu czy Pawlickiemu, ale mimo wszystko ich poziom na polski serial dojeżdżał... Ten nowy typ, nawet nazwiska nie pamiętam teraz pisząc to, nie ma żadnych atrybutów aktorskich. Jakby gościa z ulicy złapał i go pouczył tydzień.
Zgadzam się, dlatego też mam nadzieję że ten serial dobiegnie końca po dziewiętnastym lub dwudziestym sezonie.
Myślę, że ilość sezonów tego serialu przeszły najśmielsze oczekiwania producentów. A kto miałby go zastąpić, to na pewno nie takie proste.
Oprócz tego moim zdaniem warto wyemitować nowe seriale jak Krucjata czy drugi sezon Archiwisty, niż dalej ciągnąć te dobrze znane i oklepane.
2 sezon Archiwisty jest na Tvp vod. Kolega po niżej ma rację będzie nowy komisarz ale nie podają jaki aktor, albo Wojtek sam zrezygnował w co wątpię, może Tvp obwinia go o kiepską oglądalność i chcą dać kogoś bardziej znanego
Dla mnie Czerwiński nie był zły miał dobry kontakt z psem choć aktorstwo średnio ale się wyrabiał. Lepiej niż Wesołowski i we Włoszech Fabrii którego nie znoszę choć aktor dobry i lepszy od Terzaniego też z Włoch.
To może ucieszy Cię, że w tym sezonie odejdzie Czerwiński i zostanie zastąpiony przez kolejnego właściciela Aleksa.
Nie wprowadzaj w błąd razem z Alexem miał zostać przeniesiony ale zostali . A sam Adam ma za Bogne która złoży rezygnację ma zostać P O komendanta.
To skąd masz takie info nikt nic nie podaje , a sam Czerwiński co rusz podaję na insta zdjęcia z planu , gdy by odchodził podali by to wcześniej.
Ale daj jak masz racje jakieś info bo ja mogę wrzucić zdjęcia z insta Wojtka bo jest z moich stron i go znam osobiście.
I sprzed jakiego czasu są te zdjęcia? Na pewno nie z ostatnich dni, choć oczywiście niektórzy wstawiają zdjęcia niekoniecznie w dzień ich wykonania. Jak faktycznie znasz go osobiście, to możesz podpytać, ja ze swojej strony wiem, że oficjalnie pożegnał się z planem, a teraz jest nowy aktor (nie mogę zdradzić kto). Naprawdę jednak nie mam potrzeby czegokolwiek Ci udowadniać, trochę cierpliwości, doczekasz się odcinków, które są obecnie kręcone, i sam przekonasz się, że nie kłamałem.
Ok to poczekam jeżeli to prawda to krótko był jaki jest sens co chwilę zmieniać aktorów , już z Gutka mogli by zrobić nowego opiekuna psa. A możesz zdradzić czy to będzie już w tym 19 sezonie czy następnym.
W tym. Fakt, rotacja głównej postaci jest olbrzymia, nie mówiąc już o tym, że w tym momencie jest sytuacja, że czwórka głównych aktorów grała w tym serialu wcześniej inne postaci.
W oryginale czyli w Rexie też wymieniali komisarzy tylko tam częściej i czasami znikali bez wyjaśnienia.
Zwracam chonor przyjacielu masz rację nawet tele dzień podaję zmianę kimmisarza tylko nie podają aktora. Ciekawe dlaczego ta zmiana Wojtek był dość krótko albo to jego decyzja, lub może Tvp obwinia go o kiepską oglądalność i chcieli dać kogoś sławnego.
Możemy zatem jedynie zgadywać kto to będzie. Dla mnie najbardziej pasowaliby Michał Czernecki, który jest bardzo dobrym aktorem i sprawdza się w każdej roli. Oprócz niego
pasowałby również Mateusz Janicki, albo ktoś doświadczony w roli policjanta w innych serialach jak Maciej Zakościelny lub Piotr Stramowski.
Zakościelny ok , Stramowski jakoś mi nie pasuje do interakcji z psem , Może Żurek był by wporzo , ja bym widział kogoś młodszego kiedyś był typowany Roznerski. Osobiście lubię Gutka i to jego dał bym na opiekuna , gdzie jest powiedziane ze musi to być komisarz.
Miło, że odpisałeś. Mówiłem, że wystarczy trochę cierpliwości. Gutek sam by nie udźwignął serialu, konwencja jest taka, że jednak robi on za partnera, a nie wiodącą postać. Ze swojej strony mogę powiedzieć, że będzie to ktoś młodszy. Nawet młodszy od Roznerskiego o jakieś 4 lata
To ciekawe kto z młodszych by się nadawał i ciekawe dlaczego nie podają jeszcze kto to , jak krystian odchodził to od roku trąbili a tu cisza.
Mogę zatem strzelać dalej. W serialu Archiwista dobrze gra Józef Pawłowski, a jeśli się nie mylę, jest młodszy od Roznerskiego. Co ciekawe, w tym serialu grają inne postaci z Alexa- Fido oraz Juszczak, czyli Grabska oraz komendant Bugaj.
Z młodych aktorów, czyli takich w moim wieku jak widać na zdjęciu, mogliby jeszcze być Maciej Musiał lub Wojciech Zygmunt.
Tylko dlaczego jako osoba z produkcji oceniłeś swój serial na 4 :D ?
Kolega mówiże Czerwiński pożegnał się z planem, ale gdzieś słyszałem że Wilczak ma być nowym komendantem. Dlatego ta zmiana .
Moim zdaniem tak częste zmiany są dosyć śmieszne. Ja rozumiem, że na tym polega zasada licencji, gdzie trzeba sztywnie trzymać się pierwowzoru, jednak uważam, że twórcy trochę przesadzają.
Najpierw zrezygnowali z Wieczorka, tylko dlatego że przyjął rolę w jednym z niszowych seriali Polsatu. Potem zaangażowali Czerwińskiego, który jak wiadomo z wyglądu bardziej przypomina czarny charakter niż policjanta. A teraz Knap to znowu policjant z urodą przystojniaka jak Wesołowski i Pawlicki ??
Dla porównania, w serialu Ojciec Mateusz, jest niezmienna obsada od samego początku i chyba tam to lepiej wygląda, moim zdaniem.
Podobno Czerwiński jednak zostaje ma być nowym komendantem. A teraz wychodzi ze Wojtek był zapchajdziurą po Wieczorku wzięli go pewnie bo był najtańszy. W Rexie jednak te zmiany komisarzy były czestrze u nas Orlicz i Górski byli dość długo.
A widziałeś Ukraiński serial Pies na tropie tam też opiekun psa przypomina bandziora jeszcze bardziej niż Czerwiński.
Nasi już od 15 serii piszą własne scenariusze. Umówmy się to tak oprócz odc to jednak aż tak sztywno tej licencji się nie trzymali bo było wiele wątków własnych, których w Rexie nie doświadczyliśmy i postacie też albo przychodziły nowe bez związku z Orginałem albo inaczej odchodziły np Lucy czy Rysiek.
Dziwnie rozwiążą Wątek Wilczaka bo odejdzie dlatego że przyjmie pracę na komendzie w Szczecinie, nie kupuje tego bo przecież nie zostawił by psa.
Dzisiaj oficjalnie pierwszy odcinek z Knapem. Nie jest źle, choć uważam, że więcej gra tutaj swoim urokiem męskim, niż warsztatem aktorskim, ale być może się jeszcze rozkręci w dwudziestym sezonie.
Oto mój ranking TOP5 opiekunów Alexa:
1. Orlicz- miał najlepszy kontakt z psem i jego odcinki, mimo że na licencji, były moim zdaniem najciekawsze
2. Górski- rozpoczął w 9 sezonie i grał najdłużej ze wszystkich, mimo to Wieczorek jako aktor moim zdaniem jest generalnie słabszy niż Pawlicki
3. Bromski- pierwsze trzy sezony może nie były najlepsze, ale Wesołowski w tej roli był dobry, szczególnie w trzecim sezonie, choć momentami grał policjanta amanta.
4. Knap- podobnie jak Bromski wydaje się, że będzie to kolejny amant policjant, no i ciekawe na ile sezonów będzie w serialu.
5. Wilczak- Czerwiński z całej piątki najsłabszy aktorsko, no i z aparycji bardziej gangster niż glina. Momentami miałem wrażenie jakby jego głos był dubbingowany w serialu, albo nakładany w postprodukcji.
A jakie jest Wasze TOP5 opiekunów owczarka?
Po pierwszym odc Knap na plus ale trzeba poczekać na pozostałe odc.
Mój ranking podobny tylko raczej Orlicz razem z Górskim ba pierwszym bo obu lubię a Krystian szczególnie na początku aktorsko był dobry potem już jechał na autopilocie ale nadal był Ok. Orlicza to romansami popsuli ale ciągle obaj panowie dobrzy i można ich śmiało postawić obok oryginalnych komisarzy. Wesołowski odziwo po latach na plus , ja lubiłem Wilczaka niezły kontakt z psem aktorsko tak średnio było ale jednak widać było że to aktor bardziej drugoplanowy.
Powaliło ich w Tvp już kończą ramówkę wiosenną w sobotę ost odc 10 tej serii czyli 3 kolejne pewnie jesienią przed 20 sezonem do którego zaczęli zdjęcia. Mateusza też wcześniej kończą miały być jeszcze 2 odc.
Podobno Fido odchodzi z serialu jej miejsce u boku Knapa zajmie nowy komisarz którego zagra Marcin Rogacewicz , nie za dużo tych komisarzy bo Agata Król też ma ten stopień. Choć na FB są zdjęcia z planu i Fido na nich jest za to nie ma Knapa to mnie zastanawia
Gdyby okazało się, że jednak Knap odchodzi z serialu byłaby to jednak przesada. Przeanalizujmy pożegnania z głównymi bohaterami serialu. Śmierć Bromskiego to był dobry odcinek, pomimo że sama egzekucja wypadła dość dziwnie, bo najpierw wchodzi z bronią, kładzie Żurawskiego na ziemię, nie zakłada mu kajdanek, a po chwili ten wstaje, a Bromski przyjmuje strzał na ciało. Nawet jego pogrzebu nie pokazali, a wg mnie powinni. Potem Orlicz wyleciał bez słowa do Brazylii i tyle. Śmierć Górskiego to podobnie jak Bromskiego, pada strzał do napastnika potem strzał do opiekuna psa i kolejna nagła śmierć bez pogrzebu. Wilczak pojawia się i znika, ciekawe co teraz zrobią z Knapem, ale raczej podobnie jak wcześniej.
Wilczak dostał Awans więc jakoś jego odejście wytłumaczyli. Wszystkie portale podają o odejściu Fido i podają że Rogacewicz ma być u boku Knapa ale zobaczymy jak to będzie.
Rogacewicz zagra komisarza Pawła Kozera dawnego kolegę Gutka , są jego zdjęcia z Alexem boję się że za Knapa bo Fido zdementowała info o odejściu
Mam nadzieję, że to ostatnia zmiana opiekuna psa w serialu, bo sześciu komisarzy, to było w sumie w niemieckiej(Moser, Bradtner, Hoffman) i włoskiej(Fabri, Terzani, Riviera) wersji.
Jest oficjalne info na FB Knap żegna się z serialem w 4 odc 21 sezonu za niego Rogacewicz.
Jak ocenisz w całości Knapa jako policjanta w tym serialu?? Dla mnie niezmiennie na 4 miejscu, gorszy nawet od Wesołowskiego. Pawlicki dla mnie wciąż nr1, Wieczorek nr2. Zobaczymy co pokaże Rogacewicz, ale raczej wątpię że będzie to ostatni opiekun Alexa.
Mnie zawiód bo liczyłem na więcej akcji po przyjściu Mmłodszego komisarza dla mnie za Czerwińskim którego jak wiesz ja lubiłem i nie zgadzam się z twoimi uwagamie na jego temat a i z czasem Kubę zaczynam lubić zwłaszcza za 3 sezon. Co ciekawe Knap zaliczy tylko 22 odc tyle ile Rivera z Włoskiej wersji. Oryginał miał 6 komisarzy więc może u nas tez zakończą na tylu.
Mnie zawiód bo liczyłem na więcej akcji po przyjściu Mmłodszego komisarza dla mnie za Czerwińskim którego jak wiesz ja lubiłem i nie zgadzam się z twoimi uwagamie na jego temat a i z czasem Kubę zaczynam lubić zwłaszcza za 3 sezon. Co ciekawe Knap zaliczy tylko 22 odc tyle ile Rivera z Włoskiej wersji. Oryginał miał 6 komisarzy więc może u nas tez zakończą na tylu.
Rogacewicz ma 44 latem czyli gdy zaczyna przygodę z serialem jest starszy od swoich poprzedników gdy ci zaczynali. Nawet Austriaccy czy Włoscy komisarze w swoich początkach byli młodsi. Serialowy Rivera miał 43 lata czyli też mniej.
Widziałem zdjęcia z planu i Rogacewicz nieźle wygląda jego postać chyba pod koniec kwietnia zobaczymy. Knap zaliczy tylko 22 odc czyli tyle ile we Włoszech Rivera ,podobno zrezygnował na rzecz 2 sezonu serialu Ludzie i Bogowie gdzie gra jedną z głównych ról.
Czytałem wywiadz Rogacewiczem powiedział że jego postać pojawi się wcześniej w serialu bo ekipa Alexa pomorze jego wydziałówi rozbić gang narkotykowy. Twierdzi że chce być w serialu jak najdłużej ale prawdopodobnie jest ostatnim opiekunem psa. Ktoś na fb podał info że Sochoń zostanie ranny ale przeżyje i dostanie awans dlatego odejdzie , czyli podobny wątek do Wilczaka tylko tam nie było postrzału.
To, że chcę być w serialu jak najdłużej nie znaczy, że będzie ostatnim opiekunem. Od odejścia Wieczorka scenarzyści ciągle zmieniają koncepcję, raz Wilczak jako twardy glina, z twarzą bandyty, potem Knap, który tak naprawdę ma tylko urodę, a talentu aktorskiego niewiele. Rogacewicza znam tylko z Na dobre i na złe, także nie wiadomo czy to będzie dobra zmiana.
Tak masz rację z tymi zmianami jakby produkcja nie miała dłuższego pomysłu na serial. Rogacewicz mówi że wygrał casting który był długi i ciężki ciekawe kto jeszcze startował. Cały wywiad możesz znaleźć na stronie świat seriali.