Ale ten nowy Alex jest slaby. Nowy Komisarz mega drewniany i aktorzy jak Fido
Też tak uważam, najlepszym komisarzem był Pawlicki, na drugim miejscu Wieczorek, odcinki z Czerwińskim i Wesołowskim, może oprócz ostatniego, były najgorsze w historii serialu. Tak na marginesie, z jakiego filmu pochodzi Twoje zdjęcie profilowe :D ?
Ja tam postać Czerwińskiego lubię ma nawet dobry kontakt z psem jeszcze trochę widać że ma zaległości w czynnościach policyjnych. Oczywiście że Pawlicki i Wieczorek najlepsi , ale Czerwiński lepiej od Wesołowskiego. On przeważnie grał bandziorów ale nawet sobie radzi.
Mimo wszystko, spodziewałem się że po Wieczorku następnym komisarzem będzie albo Wieczorkowski, albo Zakościelny. Myślę że producentów byłoby stać na angaż, zarówno pierwszego jak i drugiego. Oprócz tego, lekko irytujący jest ten wątek miłosny między Gutkiem i Jagodą, nie pamiętam żeby we włoskiej wersji było coś takiego.
Czerwiński był najtańszy pewnie dla tego go wzięli. Przecież od 15 sezonu nasi tworzą własne scenariusze i dają własne wątki , choć wcześniej też było sporo rzeczy których w oryginale nie było.
Warto dodać że do roli którą teraz gra Czerwiński brano byli pod uwagę Roznerski , Żurek , Maćkowiak , Czarnecki, Król i Pocheć. Czerwiński podobno zdeklasował rywali na castingu.