PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=629466}
5,8 14 tys. ocen
5,8 10 1 13831
Komisarz Alex
powrót do forum serialu Komisarz Alex

TEN SERIAL

ocenił(a) serial na 4

POWINIEN MIEĆ TYTUŁ --KOMISARZ WESOŁOWSKI--- A NIE KOMISARZ ALEX BO ALEXA TU JEST MAŁO A WESOŁOWSKIEGO ZA DUŻO

ocenił(a) serial na 10
Reznik

Mi się wydaje, że Alexa jest wystarczająco dużo. Przecież w każdym odcinku nie można ciągle tylko pokazywać psa. Alex jest od pomagania w rozwiązywaniu zagadek i dobrze mu to wychodzi. Wydaje mi się, że celowo został tak nakręcony. Mi t proporcja w zupełności wystarcza. Moim zdaniem jest to dobry tytuł i ja bym nic nie zmieniała. Też jesteście takiego samego zdania?

Kaffka_2

Nie jesteśmy tego zdania. Tak jak ktoś już w innych wątkach zauważył, w oryginale austriackim pies był głównym bohaterem. Jego zadaniem też była pomoc w rozwiązywaniu zagadek, ale jednocześnie nie stanowił tylko dodatku, który biega i dyszy i nic poza tym. Rex droczył się z policjantami w biurze, wykonywał różne sztuczki, dzięki odpowiedniej tresurze, szkoleniu, zdawąło się, że pies na równi z ludźmi rozumie co się wokół niego dzieje. Natomiast w polskiej wersji piesek jest jakby wystraszony i nie do końca chyba ogarnięty. A jego pomoc w roziązywaniu zagadek jest też na siłe i nieudolnie pokazywana.

Reznik

Ale czego ty się spodziewałeś? Ile nakręcono dobrych, polskich filmów i seriali od 1989 roku ?
Polacy nie potrafią grać, a nawet myśleć, więc nie należy spodziewać się cudów, a cudem byłoby gdyby ten film był choćby nieporozumieniem...