PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=629466}
5,8 14 tys. ocen
5,8 10 1 13875
Komisarz Alex
powrót do forum serialu Komisarz Alex

Jeżeli polskie stacje już kopiują od zagranicznych seriale, to dobrze że chociaż tak jak w
przypadku "Komisarza Alexa" i postaci Bromskiego robią to do początku do końca. (Bo nie
zawsze tak bywa). W oryginalnej wersji główny bohater i opiekun psa również ginie, a poza tym
jest jeszcze trzykrotnie zmieniany z różnych powodów (oglądałem kiedyś bo ogólnie lubie filmy i
seriale jak graja w nich zwierzeta, zwlaszcza psy, a ten gatunek jeszcze to tym bardziej i bardzo
ucieszyłem sie z polskiej wersji). W przypadku naszego Bromskiego to tak jak w oryginale
główny bohater musiał zginąć (może troche za szybko i ogolnie niestety) ale poza tym czytałem
gdzies wywiad z Wesołowskim w jakies gazecie i powiedział też że inne plany zawodowe
sprawiły, że musiał zrezygnować z roli (więc może też dlatego Bromski tak szybko ginie). Była to
na pewno jedna z jego z lepszych ról, świetnie pasował jako Bromski. No ale skoro serial był
oparty na oryginale to NIESTETY Bromski musiał zginąć, ale przynajmniej był profesjonalnie
odwzorowany...Cześć jego pamięci [*]

piterek101522

No kartony, jak u słynnej Hanki to to nie były (całe szczęście, że nie) :P odcinek świetny, pomimo tego, że smutny :/

piterek101522

Ale porównując do oryginału, to ten odcinek wypadł słabiutko...

wojtek1611

wiadomo, oryginał jest jeden i niepowtarzalny, ale... jak na polskie warunki filmowe mi przypadł go gustu :)

FleurDeLys7

Moim zdaniem byłoby jeszcze lepiej, gdyby jeszcze bardziej go upodobnili do "Śmierci Mosera". Np. podzielenie odcinka na dwie części, postrzelenie Bromskiego itp. :)

wojtek1611

Hm, myśl niezła, ale przecież filmowcy zawsze "mądrzejsi" ;p ich się nie przegada, nawet gdyby się próbowało...

FleurDeLys7

Tak dla porównania scena z oryginału (niestety nie po polsku): http://www.youtube.com/watch?v=yZyLYapVJNU

wojtek1611

Dzięki za link... oczywiście pamiętam tę scenę, oj oglądało się kiedyś, oglądało :p

wojtek1611

dokładnie...

Sam scena w magazynie w "Rexie" miała powoli stopniowane napięcie, tutaj raz dwa, 60sekund i po sprawie.
Na dodatek scena ze szpitala w oryginale również 100 razy lepsza.

ocenił(a) serial na 9
the_governor

Czy ja wiem, tam to już w ogóle zrobili z tego policjanta amatora. Po magazynie lata uzbrojony facet, a on zamiast najpierw go obezwładnić, a dopiero potem wypuścić kobietę robi wszystko na odwrót.

ocenił(a) serial na 6
nick2008

No właśnie..

nick2008

A Bromski nie wykazał się amatorszczyzna, gdy zamiast go od razu zakuć to zaczął rozwiązywać matkę?

ocenił(a) serial na 9
wojtek1611

Trochę też, chociaż mógł się nabrać na to, że kobieta się udusi. Jednak tamten koleś popełnił większy błąd. Wcale się nie rozglądał tylko walił w drzwi...

ocenił(a) serial na 7
nick2008

Mało profesjonalne zachowanie policjanta, najpierw powinien skuć gościa a potem zajmować sie resztą, dał się podejść psychopacie.

LoveKills

wiesz w takich sytuacjach, jak jest zagrożone czyjeś życie, to nie myśli się raczej, aby zakuć w kajdanki przestępce tylko szybciej uratować życie komuś innemu. fakt jego błąd, ale no cóż. tak napisali scenarzyści i tak musiało być.

ocenił(a) serial na 6
wojtek1611

Mnie to dziwi, że nie miał kamizelki xD

ocenił(a) serial na 9
DawidSt

W sumie wszystkie seriale kryminalne są absurdalne. Rzadko się słyszy, żeby w Polsce zastrzelili jakiegoś policjanta. Bromski oberwał chyba dwa razy, za trzecim nie przeżył. Muszą coś wymyślać żeby było ciekawiej. Gdyby w policji było aż tak niebezpiecznie, to nikt by tam nie chciał pracować.

ocenił(a) serial na 8