PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=629466}
5,8 14 tys. ocen
5,8 10 1 13839
Komisarz Alex
powrót do forum serialu Komisarz Alex

kto zna ,wie.

ocenił(a) serial na 4

ostani odcinek 5, sezon 10. ktory to z oryginalu odcinek.?

ocenił(a) serial na 10
Mar_28

Ten odc to Rabuś był w oryginale myślałem że W winie prawda ale jednak fabuła nawiązuje do epizodu rabuś.

ocenił(a) serial na 4
ghf

rabus rabus ,no no i ogladamy dalej.

ocenił(a) serial na 10
Mar_28

Tak ale tam jednak trochę było inaczej bo ten bandzior nie porwał tego faceta a potem jego rodziny.

ocenił(a) serial na 10
Mar_28

Nowe info ost odc 10 serii ma tytuł trzeci człowiek i jest oparty na odc z Riverą z 14 serii zaskoczyli mnie ze biorą się za epizod z Davide a przecież jeszcze cały 13 sezon z Fabrim jest do nakręcenia.

ocenił(a) serial na 8
ghf

Potwierdzam. O ile słyszałam już, że ma powstać 11 sezon to wielką niewiadomą jest dla mnie co stanie się z komisarzem Górskim w odcinku finalowym 10 sezonu. Mam nadzieję, że przeżyje.

użytkownik usunięty
Tiger_1806

może dobrze nie pamiętam ale wydaje mi się że gazety o śmierci Bromskiego huczały zanim zginął i wydaje mi się że jakby miał Piotr zginąć byłby już teraz wielki boom na ten temat.Nagłówek w stylu "Kolejny Opiekun Aleksa zginie"zdjęcie Piotra na szarym tle.

Prędzej typowałbym jego śmierć na koniec kolejnej serii bo nie wiadomo czy kolejna nie będzie ostatnią i jeśli kolejnych by nie kręcili to śmiercią Piotra mogliby zakończyć serial.Nawet mogliby wymyślić że Pies po śmierci kolejnego opiekuna miał dość i reszta policjantów pracowała dalej bez niego.

ocenił(a) serial na 10

Mam kolejne info 13 października zaczęły się zdjęcia do 11 serii. ale też podano że jeden z policjantów opuści ekipę obstawiam Marta albo po tych ekscesach Nina.

użytkownik usunięty
ghf

no to prawdziwa bomba dzięki,no ale też mimo że wcześniej marudziłem jak to czasami brakuje policjantów,teraz wydawało mi się że jest o jednego za dużo.No ja się boje że to Lucyna,ale już by się jej pozbyli.

Tak chyba tylko męska część jest bezpieczna,no bo jakby chcieli Ryśka wykopać to już by się prawie kobiecy team zrobił.

No Marta ma raczej najgorsze notowania,jest najmniej przebojowa ale broni ją to że jest dodatkowo psychologiem,ma wysoki stopień a poza tym nie ma konfliktów w zespole,więc pewnie to będzie albo Nina albo Lucyna wolałbym Ninę bo już tak ją na siłę trzymają,poza tym jakby to Lucyna miała odejść byłby kwas że Nina się do tego przyczyniła bo pewnie zajęłaby jej stanowisko.

ocenił(a) serial na 10

Tak Lucyna dopiero wróciła to raczej nie może też np Rysiek jest go coraz mniej ale oby nie.

użytkownik usunięty
ghf

nie no jest go mniej wedle zasady "gdzie kucharek sześć tam nie ma co jeść",facetów i tak jest mało,więc bez przesady.Tak jak pisałem nie jestem zwolennikiem zespołu dwóch facetów na wszystko plus Pies,ale jedną osobę można wykopać.

Wedle fabuły Nina pasuje,marudzi,robi zamęt.

ocenił(a) serial na 8

Znalazłam na stronie Dziennika Łódzkiego informacje dosłownie sprzed kilkunstu godzin o realizacji 11 sezonu. I według tego co tam podają to raczej wszyscy zostają, ale ma dojść do ekipy jakiś nowy gliniarz. Jest też krótki filmik, m. in . z wypowiedzią Krystiana.

użytkownik usunięty
Tiger_1806

no przeczytałem na ten temat i jestem bardzo zaskoczony,kolejnego policjantka bym się nie spodziewał zdecydowanie bardziej że ktoś wyleci.

No wprowadzenie nowego młodego policjantka który jest ambitny,z talentem ale niedoświadczony co częsty zabieg w serialach kryminalnych,tutaj tym bardziej się przyda bo kadra jest dość wiekowa.Na zdjęciach sporo jest Niny,Marta,Piotr,Aleks i ten nowy Nina jakby znów wcisnęła się na akcje.

Chyba faktycznie muszą zrobić jak w paradokumentach dwie drużyny i jednego tygodnia jedna ekipa,drugiego następna.

Najmniej było o Ryśku właściwie że wystąpi w tej serii,a nie że będzie ważną postacią.No ale nie można mieć wszystkiego równocześnie szlifować młodego,Aleks żeby dalej był największą gwiazdą,Piotr największą jeśli chodzi o postać "ludzką",dodatkowo żeby sporo gry mieli wszyscy Ryś,Marta,Nina,Lucyna.

Wykopując z obsady Ninę,dając głównie pracę stacjonarną Marcie i Ryśkowi to jedyna możliwość żeby role pozostałej trójki (Młodzik,Piotr,Lucyna)oraz Psiaka była duża.

A i tak musiałaby ucierpieć reszta bo za wiele by nie było Ryśka oraz Marty,a Nina "do widzenia"

ocenił(a) serial na 10

Rysiek będzie postacią epizodyczną ten nowy ma być za niego tylko właśnie co wymyślą że Ryska będzie tak mało.

ocenił(a) serial na 10
ghf

A Tego nowego ma grać Piotr Bondyra nie znam tego aktora.

użytkownik usunięty
ghf

ja go już gdzieś widziałem,chyba w jakimś filmie czy serialu ale nie mogę sobie przypomnieć w którym.

użytkownik usunięty
ghf

no niby kiedyś było dwóch informatyków Rysiek i Beata ale wtedy było troje policjantów na akcje i Rysiek był jednym z nich.Tak trochę myślałem bo raczej by napisali coś więcej niż wystąpi Ireneusz Czop,a był wymieniony wśród tych postaci epizodycznych.

Piotr będzie przeciwko,więc pewnie ze względu na Ryśka.

ocenił(a) serial na 10

Ciekawe czy to będzie postać komediowa na wzór Moriniego czy bardziej Monteroso wiekiem zbliżony do Moriniego. Ciekawe czy już w tej serii wyjaśnią co z Ryśkiem.

Pisze że ten nowy grał w Czasie honoru partyzanta z oddziału Władka,

użytkownik usunięty
ghf

chyba jeszcze Miasto 44,Na Wspólnej jeszcze jakieś filmy oraz seriale.No komediowy to był Rysiek,z opisów raczej nie bardzo,choć wydaje mi się że zawsze może się zmienić.

ocenił(a) serial na 10

W Rexie np o odejściu Moriniego w 1 odc 14 serii dowiaduje się Lorenzo z ego listu który zostawił. ale pewnie u nas inaczej to załatwią.

użytkownik usunięty
ghf

no pisali że Nina z Lucyna dalej będą rywalizować o Piotra.

ocenił(a) serial na 10

Tak w tej serii też miał byc romans i nie ma ale zobaczymy jak rozwiną ten wątek.

użytkownik usunięty
ghf

chyba największa rywalizacja była w odc jak mu naskakiwały podczas kontuzji,ta sama koszulka i takie opiekuńcze,ale to równie dobrze można było traktować "z szefem trzeba dobrze żyć"

ocenił(a) serial na 10

Wczorajszy odc może być choć Nina wkurzała tym że tak rządziła , choć fajny motor miała. Piotr był jednak po stronie Lucyny ale też nie chciał zepsuć swojej relacji z Niną , ale obie panie na końcu się pogodziły . Piotr rozbawił mnie jak nie mógł zejść z drzewa.

użytkownik usunięty
ghf

pisałem o tym dużo w temacie "odcinek 112-Rewelacja"zajrzyj tam.Ale ja już mam jej dość,po uratowaniu życia trudno żeby wdzięczności nie okazała,szkoda że Lucyna jej nie posłuchała,dostała by kulkę,a na pretensje Lucyna to nie mogłaś pomóc,przecież Nina mi kazała zostać.

Ja się zgadzam że Lucyna nie powinna brać jakiegoś aktywnego uczestnictwa w śledztwie,ale bardziej się ośmieszyli z komendantem który był podejrzany.A teraz to komendant był mocno oburzony.

Niny nigdy specjalnie nie lubiłem,a teraz to już beznadzieja,pewnie już w następnym odcinku będzie cwaniakować.Piotr generalnie jest ok,ale mam wrażenie że bardziej charakter pokazałby już Bromski,a tym bardziej Orlicz.

Tak jak myślałem teraz Nina jest prawie najważniejsza na komendzie chyba tylko niżej od komendanta a wyżej od Piotra,uznali że Piotr ma być głównie opiekunem Psa,na akcjach jak nie ma Niny może sobie dowodzić,a na komendzie to ona wydaje polecenia,może jeszcze taka struktura by przeszła gdyby to stanowisko zajmował ktoś wyższy stopniem od Piotra,ale już pisałem o tym wcześniej.

ocenił(a) serial na 10

Ja już widziałem nast odc bo w sobotę nie będę mógł i jest świetny najlepszy w sezonie dużo akcji fajny wiejski klimat i ogólnie super odc.Niny w nim nie będzie. Tak Piotrek był neutralny w tym sporze pewnie nie chciał się narażać obu paniom choć było widać że jest po stronie Lucy.

użytkownik usunięty
ghf

tak,ale potwierdziło się to co pisałem jak dowiedziałem się że Nina będzie miała stanowisko szefowej grup śledczych czyli będzie ważniejsza od Piotra,a na komendzie chyba tylko mniej ważna od komendanta.Więc formalnie jakby bardzo się Piotr postawił,to i jego mogłaby skarcić,chociaż najpierw nie chciała awansu,a teraz wcale nie mówi głupio mi tak wam rozkazywać tylko jakby była poirytowana że grzecznie się nie słuchają.

Czasami to nawet nie wspominają czemu nie ma Ryśka i Marty a czasami coś mówili że ten ma wolne,ten chory.

ocenił(a) serial na 10

W sobotę będzie już Rysiek i Marta ale mało głównie Piotr i Lucyna.

ocenił(a) serial na 8
ghf

Potwierdzam. Również obejrzałam już przedostatni odcinek i dla mnie rewelacyjny.

ocenił(a) serial na 10
Tiger_1806

Tak odc na poziomie Oryginału ktoś powie że Górski dał się podejść ale w Rexie z Lorenzo było tak samo . Fajnie że dali się Alexowi wykazać w tym odc.

ocenił(a) serial na 4
ghf

pytanko ktore tooidcniki :z oryginalu :in vino veritas i trzeci czlowiek

ocenił(a) serial na 10
Mar_28

Ten pierwszy to w winie prawda z 11 serii a 2 to normalnie Trzeci człowiek z 14 sezonu to odc z Riverą.

ocenił(a) serial na 4
ghf

AHA OK DOBRA spoko dzieki

ocenił(a) serial na 10
Mar_28

Słowacy w swojej wersji też już zaczęli mieszać bo w 1 sezonie dali 2 odc z drugiego Nieme krzyki i Ślady krwi.

ocenił(a) serial na 6
ghf

A oglądałeś może słowacką wersję "Niemych krzyków"? W polskiej wersji zmienili praktycznie całą fabułę ze względu na kontrowersyjność tego odcinka. Jestem ciekaw czy i na Słowacji w telewizji jest cenzura na treści.

ocenił(a) serial na 6

Ogólnie mocno był odcinek oderwany od rzeczywistości - wiem, że to tylko polska wersja scenariusza, ale Lucyna strzeliła gościowi w plecy bez żadnych ceregieli, a polscy policjanci przed oddaniem strzału do bandyty mają obowiązek krzyknąć "Policja, rzuć broń!" potem oddać strzał ostrzegawczy, a dopiero potem strzelać i to musza celować w nogi. Dziwne przepisy, ale takie są... Wyjątkiem jest sytuacja, kiedy podejrzany celuje bezpośrednio do policjanta i strzela. Tutaj tak nie był, facet był odwrócony....
Ale odcinek istotnie świetny - trzymał poziom oryginału, a nawet był lepszy.

użytkownik usunięty
MrJigssaw

on właśnie miał strzelić do Niny,wiec Lucyna nie miała na to czasu,przynajmniej ja tak to widziałem,zresztą Nina nie byłaby taka wdzięczna gdyby nie była zagrożona.

Ale oczywiście o ile przy zagrożeniu życia Niny,braku czasu mogła strzelić mu w nogi,albo w ramię.Ale i tak będzie wytłumaczona ze nie miała czasu,najważniejsze było uratować Ninę.

ocenił(a) serial na 6

Swoją droga dziwne nieścisłości były w tym odcinku - Lucyna była taka zżyta z ta zabitą Moniką, znały się, rozmawiały, a nic nie wiedziała o związku z ochroniarzem, który przewinął się w śledztwie i pracował w tym samym miejscu?

użytkownik usunięty
MrJigssaw

ona chyba rok ją nie widziała,kontakt się bardzo rozluźnił.Trochę wedle zasady spieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą.Lucyna nie mogła prowadzić śledztwa,a nie trzeba było ją totalnie odsuwać,powinna być świadkiem powiedzieć co wie.

ocenił(a) serial na 6
ghf

Skoro już wzięli się za odcinki z Rivierą, to ciekawe czy zrobią polską wersje odcinka, w którym bandyci faszerują Reksa jakimiś narkotykami, przez co pies staje się agresywny i wykorzystują go do napadów na banki.
Scenarzyści mają pole do popisu - odcinki z Ettore Bassim (czyli Rivierą) były jak dotąd we włoskiej wersji najlepsze. Mam nadzieję, że wszystkie zrealizują w Naszej wersji.

ocenił(a) serial na 10
MrJigssaw

Jeszcze przed nami te odc z Fabrim z 13 serii np Champion na wysokich obrotach czy odliczanie te odc były ok.

Następny 12 odc jest też świetny.

Podaję link do Słowackiego odc Nieme krzyki https://www.youtube.com/watch?v=vtwARvQgMSA ogólnie są wszystkie odc na yt.

ocenił(a) serial na 6
ghf

Obejrzałem już kilka odcinków słowackiej wersji - jest dużo słabsza od polskiej, ale tylko od odcinków z Górskim i Orliczem - wersję z Wesołowskim bije na głowę!

Przy słowackiej wersji "Niemych krzyków", ta polska to jakieś kompletne nieporozumienie.... Dowodzi to jaką kaszaną były odcinki z Wesołowskim (choć było kilka udanych)

ocenił(a) serial na 6
ghf

Chociaż powiem Ci, że niektóre odcinki w których występowała Więdłocha były nawet jeszcze gorsze od tych z Wesołowskim. Była w tej roli tak beznadziejna i żenująca, że omal nie zrobił się z tego serial komediowy.
Niestety Słowacy zaczęli robotę znacznie lepiej. Wątpliwe, by nakręcili tak dużo odcinków co Polacy, ale ciekawe czy się utrzymają chociaż 3 sezony.

ocenił(a) serial na 10
MrJigssaw

Tak choć pies jest średni były głosy krytyki że Alex w pierwszych sezonach jest przygłupi i nie tak świetny jak Rexa . Ale teraz wydaje mi się że był nawet wtedy lepszy od Słowackiego psa który naprawdę mało robi , choć ratują serial postacie bo Majer jest dużo lepszy niż Marek . Ale np odc zabójcze misie był lepszy w naszej wersji Marek beczał jak dziecko gdy myślał że Alex zginął i wybuchy były lepsze.

Wiem że Markiza zamówiła 2 sezon na przyszły rok tylko nie wiem czy wiosna lub jesień.

ocenił(a) serial na 10
ghf

Tak na marginesie te psy co grają Słowackiego Rexa pochodzą z Polski.