PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=629466}
5,8 14 tys. ocen
5,8 10 1 13831
Komisarz Alex
powrót do forum serialu Komisarz Alex

ktory to odcinek ?

ocenił(a) serial na 4

11 sezon odc.1 braterstwo krwi z oryginalu.?

ocenił(a) serial na 10
Mar_28

To odc Chempion z 13 sezonu zaraz pierwszy odc tej serii.

ocenił(a) serial na 4
ghf

no wlasnie tak czulem ,ale oryginalny odcinek sto razy lepszy w polskim powycinale najlepsze momenty z innymi psami nie wiadomo o co chodzi a w oryginalne ze o nielegalne walki psow.

ocenił(a) serial na 10
Mar_28

Nie zgodzę się że sto razy lepszy z powodu np Fabriego już za niego obniżam ocene przynajmniej u nas pokazywali zdjęcia martwych psów i przecież było wszystko jasne że chodzi o walki psów była o tym mowa i przecież nawet eksperta sprowadzili który się tm zajmował , dla mnie większość odc z Wieczorkiem była lepsza od tych z Fabrim.

ocenił(a) serial na 4
ghf

dlamnie z amalo tyych klatek mogi tez pokazac cos wiecej,moze dla polsi bylo to w porownaniu do zagranicy zbyt brutalne i dlatego tak powicinali sceny.Co do wieczorka to juz zaczyna udwac jak gra ale na pewno lepszy niz to drewno wesolowski.

ocenił(a) serial na 10
Mar_28

Ja tam nie uważam żeby Wieczorek udawał ciągle aktorsko jest lepszy od Pschila Caparoniego czy Arcci .

Ciekawe tytuły kolejnych odc Motocykliści to wiadomo na wysokich obrotach , ale potem np Kamera Świętego Antoniego i Zagadka Czasu nic mi te tytuły nie mówią ciekawe jakie to oryginalne odc.

ocenił(a) serial na 4
ghf

no wlasnie mi teznic te tytuły nie mówia,moze inni dadza rade to odszyfrowac.

ocenił(a) serial na 10
Mar_28

Zagadka czasu to mogą być oczy kota najbardziej mdły i chyba najgorszy odc w historii serialu , tak mi się wydaje że to może ten epizod.

ocenił(a) serial na 10
ghf

Np w ost odc fajnie wypadły sceny Alexa z Piotrem ich nocne rozmowy fajne i na luzie nie czuję takiego sztywniactwa i przymusu na które silił się Fabrii.

ocenił(a) serial na 4
ghf

nie mam pojecia jak zobacze polski odcinekto sie okaze jaki to z oryginalu,Wieczorek spoko chodz wiadomo ze za chwile znow go zamienia na jakiegos nowegotak jak w oryginale.ale z ato nowy Gustaw jest spoko jakbym widzial Bucka

ocenił(a) serial na 10
Mar_28

Tak nowy ok trochę jak Stocki bo boi się psa , ale Rysiek i tak jest nie do zastąpienia.

ocenił(a) serial na 10
Mar_28

Opis odc Kamera Św Antoniego Zostaje znalezione ciało 40-letniego inżyniera. Wydaje się, że mężczyzna umarł po przedawkowaniu narkotyków we własnym mieszkaniu. Gdy jednak na miejsce przyjeżdża komendant w towarzystwie kobiety, która jest oficerem kontrwywiadu w stopniu pułkownika, sprawa okazuje się bardziej skomplikowana. Wychodzi na jaw, że zmarły był specjalistą w dziedzinie konstrukcji bomb. Do niedawna związany z wojskiem ostatnio rozpoczął współpracę z przestępczym podziemiem. Wiadomo także, że miał kontakty z terrorystami z tzw. Państwa Islamskiego i że wspólnie przygotowywali zamach. Teraz, po śmierci inżyniera, sprawa jest wyjątkowo trudna i delikatna, ponieważ kontrwywiad stracił z oczu zamachowców. Coś przypomina mi odc odliczanie.

ocenił(a) serial na 4
ghf

jak nic odcinek "odliczanie" zobaczymy ale raczej to ten odcinek.ciekawe jaki bedzie "zagadka czasu".bo wiadomo ze "zamknieta sprawa"to chodzi o "dawna sprawa"

ocenił(a) serial na 6
Mar_28

Ciekawe czy Górskiego uśmiercą tak jak Fabbriego.
Teoretycznie licencja tego wymaga.

ocenił(a) serial na 10
MrJigssaw

Jeżeli Krystian zrezygnuje to tak wiesz że u nas z wymianą postaci to jednak nie jest tak jak w Rexie. bo zmieniają kiedy chcą. Ale pewnie tak zginie jak Lorenzo czyli w wybuchu Samochodu.

ocenił(a) serial na 4
MrJigssaw

no tez na to ile ale czuje ze jeszcze jeden sezon górski zagra.

ocenił(a) serial na 10
Mar_28

Ja bym chciał by górski bł jak najdłużej bo jest fajną postacią więc nie czekam na jego śmierć ale wiem że kiedyś to nastąpi.

ocenił(a) serial na 10
Mar_28

Ost odc sezonu do będzie ciemna strona to ten odc co Rex był zły i Rivera chciał go zabić ale ostatecznie wszystko się dobrze skończyło. Był to najlepszy odc z Davide.

ocenił(a) serial na 8
ghf

ale nie wiadomo jak będzie u nas

ocenił(a) serial na 10
sobczykziom

U nas ten odc ma tytuł bracia.

ocenił(a) serial na 10
Mar_28

Będzie 12 sezon ale na raty pierwszy etap to 8 odc od 5 stycznia do 23 lutego a 2 etap to od 3 do 31 sierpnia. Dziwna decyzja TVP choć np niezłym pomysłem było by w tym zimowym etapie w ost odc uśmiercić Górskiego i wtedy z ciekawością czekać na te sierpniowe epizody. W tej serii nie będzie już Niny dostała awans i przeniesienie do Warszawy.

ocenił(a) serial na 6
ghf

Ostatni odcinek - "Źli chłopcy" bardzo Mnie rozczarował.
We włoskiej wersji jest to jeden z moich ulubionych odcinków, a tutaj zmienili fabułę i skopali.
W oryginale Rex gonił mordercę przez pół Rzymu, a jego motywem było rzucenie wyzwania policji. Zrobił to dla zabawy... A w Naszej wersji miał jakiś słaby motyw typu "nie lubiłem go, chroniłem ją" a Górski z Aleksem złapali go już przed blokiem. Jakaś siostra, jakiś były szef mafii... Kompletnie bez sensu. Nie wiem co za idioci piszą te scenariusze - nie mogli by się po prostu trzymać oryginału?

ocenił(a) serial na 10
MrJigssaw

Może wybitny nie był to odc ale moim zdaniem ok na pewno poziom wyżej niż odc z Wesołowskim. W odc Odliczanie nie złapali w Rexie przestępcy ciekawe co u nas zrobią. Tak jak pisałem ten odc Zagadka czasu coś kojarzy mi się z epizodem oczy kot albo wycie zobaczymy.

Taka le ten odc najsłabszy z tych do tej pory najlepszy był imiona gwiazd potem Maestro.

ocenił(a) serial na 10
MrJigssaw

Znowu bedzie dłuższa przerwa w emisji serialu 10 odc serii będzie 5 maja a potem 3 tyg przerwy 12 maja eurowizja ,a 19i 26 mecze piłkarskie . Czyli nast odc dopiero 2 czerwca a jeżeli w niedziele 3 nie bedzie 2 epizodów to dopiero następne odc pod koniec lipca , bo w czerwcu Opole i mundial. Czyli chyba sezon skończy sie 28 lipca