PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=629466}
5,8 14 tys. ocen
5,8 10 1 13831
Komisarz Alex
powrót do forum serialu Komisarz Alex

sprawy kryminalne dość ciekawe, Wesołowski nie jest może wybitny, ale sympatyczny i sprawdza się, no i pies - jest słodki :)

ocenił(a) serial na 10
marajka

Ja tam wolę odc z Orliczem sama postac jest porównywalna z orginałem a Pawlicki lepiej gra

ocenił(a) serial na 7
ghf

jeszcze do nich nie doszłam ;) jestem dopiero przy 10odcinku pierwszego sezonu więc nie mam porównania. może później podniosę swoją ocenę ;) ale póki co nie mam nic do Wesołowskiego. sympatyczny. fajną postacią jest patolog Leon, również Rysiu.

ocenił(a) serial na 10
marajka

Wiesz ja jako fan Orginału patrze na to troche inaczej

ocenił(a) serial na 6
marajka

Odkąd jest Orlicz serial jest lepszy, o kilka półek wyżej. Wcześniej niestety dość słaby.
Sporo ciekawych śledztw i dobrych odcinków, ze 4 to prawdziwe perełki, chociaż zdarzają się też odcinki słabe.
Postać Leona istotnie świetna, lepsza od oryginału.
Oglądaj, wyrób sobie zdanie.

ocenił(a) serial na 7
MrJigssaw

Orlicz z pewnością bardziej pasuje na "twardego glinę" bo w przypadku Bromskiego trudno było czasami uwierzyć , że daje radę przeciwstawić się największym zbirom ;) aktorsko wiadomo, że Pawlicki prezentuje wyższy poziom aczkolwiek ja do Wesołowskiego też nic nie mam - pomimo wszystko jest w nim coś sympatycznego co pozwala przymknąć oczy na ewentualne braki ;) wiele osób na tym forum narzeka na poziom dialogów - zupełnie tego nie rozumiem, osobiście przy każdym odcinku nie raz się naśmieję, zwłaszcza z tekstów Leona czy Rysia, ale też Magdy Walach/Lucyny. generalnie każda z tych postaci jest fajna. najfajniejszy oczywiście jest Alex

ocenił(a) serial na 10
marajka

ja równiez nie mam nic do dialogów szczególnie Leon jest świetny , szkoda że Rysiek ma odejść w 6 sezonie

ocenił(a) serial na 7
ghf

Wielka szkoda;/

ocenił(a) serial na 10
marajka

a widziałaś kiedyś orginał czyli Komisarza Rexa

ocenił(a) serial na 7
ghf

Moze jako dziecko kilka odcinkow i za wiele nie pamietam. Chyba sie skusze

ocenił(a) serial na 10
marajka

Warto bo Rex jest lepszy od Alexa przynajmniej odc z Moserem od tych z Bromskim bo te z Orliczem są troche lepsze obecnie leci na tv 4 sezon 3 z Pirewowzorem Marka Richardem Moserem godzina 13