sprawy kryminalne dość ciekawe, Wesołowski nie jest może wybitny, ale sympatyczny i sprawdza się, no i pies - jest słodki :)
Ja tam wolę odc z Orliczem sama postac jest porównywalna z orginałem a Pawlicki lepiej gra
jeszcze do nich nie doszłam ;) jestem dopiero przy 10odcinku pierwszego sezonu więc nie mam porównania. może później podniosę swoją ocenę ;) ale póki co nie mam nic do Wesołowskiego. sympatyczny. fajną postacią jest patolog Leon, również Rysiu.
Odkąd jest Orlicz serial jest lepszy, o kilka półek wyżej. Wcześniej niestety dość słaby.
Sporo ciekawych śledztw i dobrych odcinków, ze 4 to prawdziwe perełki, chociaż zdarzają się też odcinki słabe.
Postać Leona istotnie świetna, lepsza od oryginału.
Oglądaj, wyrób sobie zdanie.
Orlicz z pewnością bardziej pasuje na "twardego glinę" bo w przypadku Bromskiego trudno było czasami uwierzyć , że daje radę przeciwstawić się największym zbirom ;) aktorsko wiadomo, że Pawlicki prezentuje wyższy poziom aczkolwiek ja do Wesołowskiego też nic nie mam - pomimo wszystko jest w nim coś sympatycznego co pozwala przymknąć oczy na ewentualne braki ;) wiele osób na tym forum narzeka na poziom dialogów - zupełnie tego nie rozumiem, osobiście przy każdym odcinku nie raz się naśmieję, zwłaszcza z tekstów Leona czy Rysia, ale też Magdy Walach/Lucyny. generalnie każda z tych postaci jest fajna. najfajniejszy oczywiście jest Alex
ja równiez nie mam nic do dialogów szczególnie Leon jest świetny , szkoda że Rysiek ma odejść w 6 sezonie