na wikipedii francuskiej
http :// fr.wikipedia.org / wiki/ Rex,_chien_flic (usunąć spacje z linku)
znalazłam info iz są 2 odcinki wyemitowane tylko raz w austrii i niemczech.
tytuły ich to
"Farewell Brandtner" i "Promotion Bock" (śmierć Alexa i awans Bock'a)
I co do serii 10 w tym materiale jest info, ze Marc umiera -a Niki odchodzi z zespołu po jego śmierci. Potem zaczyna się seria włoska
czy odcinki 7 i 10serii wogóle były nagrane... czy sa na dvd ??
Ja też wątpię. Gdzieś, kiedyś czytałam, że niby miały być bonusem na dvd ale nic z tego. To są pewnie takie widma, niby są ale ich nie ma.
no to fajnie ;/ nigdy się nie dowiemy, jak zginął Alex i jak to się stało, że przenieśli Christiana.... :(
Udało mi się kiedyś znaleźć, że Alex zginął w eksplozji budynku usiłując pomścić mordercę Arko, Christian po śmierci kolegi dostaje awans ale nie mogąc pogodzić się z jego śmiercią odchodzi zostawiając Kunz-a i Rex-a samych.
Możemy sobie tylko wyobrazić :/. Dla mnie na nich skończyły się najlepsze odcinki. Później z Marciem i Niki czy włoskimi komisarzami zdarzało mi się oglądać ze względu na Rexa.
Dlatego się cieszyłam kiedy leciało na tv4 i axn. Na tv4 puszczają z 3 komisarzem, a na axn jutro ostatni odcinek z Brandtnerem :(.
Ostatni odcinek to co uratował ludzi ze sklepu, co mężczyzna zabijał laserem? bo taki odcinek kończył serie na 4 z Brandtnerem^^