Uważam go za jednego z lepszych opiekunów Rexa szkoda tylko, że tak krótko był. Podobno ostatni odcinek z nim kończy się normalnie zakończonym śledztwem i na koniec jest jakiś jubileusz bo w ostatniej scenie wszyscy na komisariacie piją szampana.
Podobno pierwszy odcinek z Terzanim ma tytuł pożegnanie więc może wyjaśni się w nim co stało się z Riverą.
Czytałam też gdzieś chyba na jakimś forum o serialu Rex, że podobno aktor co grał Riverę pokłócił się z producentami i dlatego tak szybko wyleciał, ale nie wiem czy to prawda czy jedynie plotka ale chyba coś musi w tym być bo gdy we Włoszech leciały sezony z Lorenzo to podobno oglądalność była słaba, a sezony z Riverą były bardzo popularne i tym bardziej dziwi, że tak szybko pozbyliby się postaci, która podnosi serialowi oglądalność.
Mam takie pytanie czy we Włoszech są już odcinki z Terzanim czy dopiero będą?
A co do wcześniejszego partnera Rexa to Fabri był dla mnie jakiś taki gburowaty. Nie za bardzo go lubiłam, nie rozumiem też co ta patolog Katia w nim widziała. Pamiętam taką scenę, że kiedy pojawił się Rivera i po coś poszedł do Katii a ona na niego naskoczyła.
ja też go nie lubie cham i gbur tego typu teksty do psa np ile on żre cholerny pies to już wole komisarzy z tej Polskiej podróby mimo ze nie umywa się do orginału to są milsi od Lorenzo najgorszy opiekun Rexa dał bym Hoffmana ale się poprawił w 9 i 10 sezonie
Jestem właśnie po seansie AXN White pierwszego odcinka z komisarzem Terzanim.
Zastanawiam się nad zniknięciem Rivery, nie wiadomo czy umarł więc może wyjechał. Nie tak dawno, w odcinku w którym porwano Rexa zwiał ze szpitala aby go ratować. Wiec trudno uwierzyć, że facet który tak bardzo zżył się z tym psem wyjechał i go zostawił.
A Terzani.....po jednym odcinku trudno powiedzieć, ale nie zrobił na mnie dobrego wrażenia. Wydaje się dość przemądrzały. Co to on nie robił i czego to on nie wie. Ale sprytu mu jakoś brak. Scena z biura zabitego profesora dużo o tym mówi. Terzani każe zabierać do ekspertyzy to co wąchał Rex. Ja miałam wrażenie, że będzie kazał zabierać wszystko na co pies spojrzy. Nawet Monterosso jest jakiś inny. Jakiś taki mało bystry, spada do roli przydupasa Terzaniego. Do tego jakoś nie widać miedzy Terzanim a Rexem chemii. A kiedy usłyszałam, że koleś chce go karmić ryżem to podałam.
Najbardziej rozwaliła mnie Katia. Davide kiedyś poszedł do niej po jakąś ekspertyzę, czy protokół a po zadanym pytaniu naskoczyła na niego jak wściekły pies. Ale kiedy spotkała Terzaniego, od razu zaczełą się ślinić na jego widok.
Wiesz może jak układały się relacje Katii i Davide?
na TV 4 w poniedziałek będzie już 10 odc z Terzanim bo oni wcześniej pokazują 16 sezon , a Relacje Davide były koleżeńskie zresztą Katia znikneła na trochę w 15 sezonie.
a co do więzi to pózniej się poprawia pies cały czas go liże ale mam Wrażenie ze ten Nowy Rex Akki lubi każdego , bo raz był z Bassim w tv to go lizał i słuchał a przecież Ettore grał z Nickiem
christinearron masz rację z tym zniknięciem Davide mogli to jakoś wyjaśnić no ale chyba przyjęli, że go w ogóle nie było po prostu restart restartu.