10 odcinkow a i tak wydaje sie to takie krotkie...i chcialo by sie wiecej i wiecej. Jeden z najlepszych seriali jakie powstaly. Wydaje mi sie ze nic tu nie brakje, wszystko zostalo tu pieknie opowiedziane ( bardzo dobry pomysl z weteranami wojennymi), widzimy strach, zmeczenie, smierc..a przede wszystkim odwage ktora wykazali sie zolnierze walczacy na froncie. I to im wszystkim naleza sie podziekowania bo bez nich nie bylo by nas, ani filmow (i seriali) o tej tematyce.
i zapomnialem :P
I zapomnialem dodac ze Michael Kamen zrobil cos niesamowitego z muzyka do filmu :) Na szczescie mam cala sciezke, wspaniale sie jej slucha :) Sluchajac jej od razu wracaja wspomnienia i az sie lezka w oku kreci :)))
nie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
Miałam ją w ręku i i jej nie kupiłam bo kosztowała 62 złote, a ja przy sobie miałam tylko 50...........
drogo ;)
62 złote, to gdzie to było? ja swoją kupiłam za 54 zł (też dużo i tak, ale 62 to juz w ogóle). Jezu, te ceny dobijają, płyty, o dvd już nie wspomnę, bo ta cena to jest horrorek.
Ale niemniej przyłączam sie do glosów że muzyczka jest prześliczna, bardzo ładna i "aż się łezka kręci w oku"...
tak, ale
Tak muzyka daje dużo, te łzy, wzruszenia, które czasami leciały z oczu po jakimś odcinku powodowała również ta Świetna muzyka.....
tylko dla czego 62 złote,.....a było to w Empiku na świętokrzyskiej
muzyka
no to wszystko wyjaśnia, Empiki są drogie (i na dodatek zanim się coś pojawi, trzeba czekac wieki. czekałam mnóstwo czasu na muzykę do Black hawk Down, na dvd Kompanii, muzykę Kompanii, muzykę do LOTR obu części, co prawda w wielu innych miejscach tego też jeszcze nie mieli, ale w takim jednym sklepie zawsze mieli ;)
warto poszukać w zwykłym sklepie ale muzycznym typowo, tam mozna dostac taniej. Albo zamówić przez neta, zdaje sie ze w Merlinie bylo za 50-pare złotych (no ale tak, koszty przesyłki wiec jak juz to zamówić pare rzeczy od razu...)
Ale fakt jeszcze, że słuchając tej muzyczki zaraz przywołuje sie w wyobraźni poszczególne sceny, odcinki, zdarzenia.... śliczna muzyka.
taaa
Kupiłam ją w Media Markt za 56 zł- cóż namyślałam się, ale udało się i teraz leży w domu, znaczy w wieży- cały czas jej słucham, a co do tego, że przywołuje sceny to masz 100% rację
MM.
Media Markt to tez świetne sklepy. mają tam duży wybór i dobre ceny. Choć w moim BoB też nie mogłąm dostać.
Miłego słuchania!
(czasem warto wydac te 50-pare złotych. normalnie muzykę filmową kupuję na kasetach, ale w niektórych przypadkach, jeśłi wiem ze tego pwnie będe czesto słuchac, wybieram płytę. no i wtedy, kiedy na kasecie nie wydali -np. BoB własnie...