PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=35584}

Kompania braci

Band of Brothers
2001
8,7 142 tys. ocen
8,7 10 1 141960
8,5 22 krytyków
Kompania braci
powrót do forum serialu Kompania braci

Niech spoczywa w pokoju!

21 stycznia 1918 - 2 stycznia 2011

RIP

ocenił(a) serial na 10
slaweksiv

Świeć Panie nad jego duszą.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
slaweksiv

Tak, dowódca najsłynniejszej kompanii odszedł do Pana. Ostatnie lata swego życia spędził pod opieką rodziny. Zmarł na skutek komplikacji spowodowanych chorobą alzheimera, od 2006 roku wycofał się z życia publicznego,ostatnim filmem z jego udziałem są obchody lądowania we Francji z 2005 roku na YouTube oraz na tym samym YouTube zdjęcie wyniszczonego Richarda Wintersa pod opieką żony. Wszystkie honoraria za odczyty,wykłady i książki przekazywał na rzecz organizacji charytatywnych kombatantów jak i swego miasteczka. Zmarł cicho, bez rozgłosu, w ostatniej drodze towarzyszyła mu najbliższa rodzina. O śmierci majora Richarda Dicka Wintersa media dowiedziały się od jego rodziny po pogrzebie. W necie dostępne są zdjęcia z jego skromnej mogiły ze skromnym napisem. Niech Bóg da majorowi przebaczenie za grzechy. Spoczywaj w pokoju!

otsenre

spoko ludzie, czytałem kompanie, kocham serial, ale byście trochę o polakach pogadali??? te ich wyczyny to przy bitwie pod wizdą to mrzonki

ocenił(a) serial na 10
Schizofrenik_XXI_wieku

O Polakach to można pogadać przy okazji jakiegoś innego filmu. Prawda jest taka że pamięć należy się żołnierzom wszystkich narodowości biorących udział w wojnie.

otsenre

popłakałem się czytając ten ckliwy bełkot ;DDD mam nadzieje że to był trolling ;>