Ten serial jest dla ludzi, którzy interesują się wojną... Nie dla takich osób, które lubią oglądąć filmy akcji lub komedie ... Nie wiem czemu to ma aż 2. miejsce w rankingu seriali, bo trochę się zawiodłem oglądając 1. odcinek...:(
obejrzyj resztę, zmienisz zdanie.
Dziwię się dlaczego nie jest na pierwszym miejscu
To jest bardziej film o tym jak trudno być żołnierzem podczas wojny, niż film o samej wojnie, sceny akcji są tam tylko podłożem dla reszty. Serial jest dobry, ale jego pozycja w top10 to pomyłka, biorąc pod uwagę ile jest tam dłużyzn + część odcinków trzyma nierówny poziom.
Osobiście uważam, że ten serial powinien w top10 zająć pierwsze miejsce. Dlaczego? Dlatego:
- został nakręcony na faktach z dbałością o szczegóły np. aktorów dobrano tak żeby przypominali prawdziwych żołnierzy. Winters wygląda jak "kopiuj-wklej"
- sceny akcji świetnie nakręcone z całym tym wojennym "syfem"
- bardzo dobrze nakreślone i rozbudowane postacie
- wszystko to co się dzieje między kolejnymi walkami. Pokazanie spokojniejszej części życia żołnierza.
- dialogi i jeszcze raz dialogi.
Według mnie bezapelacyjnie 10/10.
WG mnie nalezy mu sie miejsce pierwsze bo jest to jedna z najgenialniejszych produkcji w historii wszechswiata;] Zamierzam ponownie ogladnac wszystkie 10 odcinkow bo mam na dvd. A raczej przezyc bo ten serial sie przezywa a nie ogląda;] I nie trzeba sie interesowac druga wojna zeby KB sie podobała. Najlepszy serial ever