PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=35584}

Kompania braci

Band of Brothers
2001
8,7 142 tys. ocen
8,7 10 1 141970
8,5 22 krytyków
Kompania braci
powrót do forum serialu Kompania braci

Ten serial jest dla ludzi, którzy interesują się wojną... Nie dla takich osób, które lubią oglądąć filmy akcji lub komedie ... Nie wiem czemu to ma aż 2. miejsce w rankingu seriali, bo trochę się zawiodłem oglądając 1. odcinek...:(

ocenił(a) serial na 10
pitixpl

obejrzyj resztę, zmienisz zdanie.

Dziwię się dlaczego nie jest na pierwszym miejscu

ocenił(a) serial na 7
jameschase

To jest bardziej film o tym jak trudno być żołnierzem podczas wojny, niż film o samej wojnie, sceny akcji są tam tylko podłożem dla reszty. Serial jest dobry, ale jego pozycja w top10 to pomyłka, biorąc pod uwagę ile jest tam dłużyzn + część odcinków trzyma nierówny poziom.

ocenił(a) serial na 10
faello

Osobiście uważam, że ten serial powinien w top10 zająć pierwsze miejsce. Dlaczego? Dlatego:
- został nakręcony na faktach z dbałością o szczegóły np. aktorów dobrano tak żeby przypominali prawdziwych żołnierzy. Winters wygląda jak "kopiuj-wklej"
- sceny akcji świetnie nakręcone z całym tym wojennym "syfem"
- bardzo dobrze nakreślone i rozbudowane postacie
- wszystko to co się dzieje między kolejnymi walkami. Pokazanie spokojniejszej części życia żołnierza.
- dialogi i jeszcze raz dialogi.
Według mnie bezapelacyjnie 10/10.

ocenił(a) serial na 10
pitixpl

WG mnie nalezy mu sie miejsce pierwsze bo jest to jedna z najgenialniejszych produkcji w historii wszechswiata;] Zamierzam ponownie ogladnac wszystkie 10 odcinkow bo mam na dvd. A raczej przezyc bo ten serial sie przezywa a nie ogląda;] I nie trzeba sie interesowac druga wojna zeby KB sie podobała. Najlepszy serial ever

ocenił(a) serial na 10
Shinichi

Ja bym go z checia obejrzal na BlueRay.
10/10