PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10016713}
6,7 720  ocen
6,7 10 1 720
Korona królów. Jagiellonowie
powrót do forum serialu Korona królów. Jagiellonowie

Po klapie pierwszej części w 2020 powstaje druga, której nikt nie wyczekiwał. Mój komentarz jest pierwszy na forum tego serialu. Dwa tygodnie po ogłoszeniu premiery w styczniu 2023.

Po co? Czyżby Kurski chciał wynagrodzić swych zauszników przed tym jak ostatecznie straci urząd prezesa w 2023?

Dokument rozumiem. Serialu nie. Symboliczna oglądalność na poziomie ok. 300 tysięcy w prime timie była wystarczająco wymowna.

ocenił(a) serial na 7
Martin von Carstein

Ja czekam. Mam sporo znajomych, którym Korona się podobała i również czekają na kolejne odcinki. Duża część hejterów patrzy na ten serial przez pryzmat poglądów politycznych, co jest pochrzanione. Osobiście znam takie osoby "nie oglądam, bo PiS/Kurski" i z buta ocena 1 na FW.

Artanis

Ja krytykę tego serialu przez osoby o poglądach ANTYPIS to sobie codziennie dupę wycieram. Lepszy niż papier toaletowy. :⁠-⁠D

Martin von Carstein

Korona Królów: Jagiellonowie, jest naprawdę bardzo wyczekiwana w środowisku fanów pierwszej części (sam nie jestem jakimś wielkim fanem, ale podoba mi się projekt). Ma być bardziej budżetową produkcją, od pierwszej części. + Jest oryginalna, więc ja tam nie narzekam :D
Jeśli od razu dajesz 1 gwiazdkę, bo "Pis" albo "Kurski" (co w sumie teraz jest nieaktualne), to sory ale tak się nie ocenia filmów :/

Dubbingorozec

W ogóle nie wystawię temu oceny. Nie zamierzam tego oglądać (a pierwowzoru widziałem 19 odcinków zanim dałem sobie spokój).

Martin von Carstein

No właśnie z koroną królów należy oglądnąć więcej niż 19 odcinków, bo pierwsze są naprawdę źle nakręcone. Ale z odcinka na odcinek się poprawia. A już szczególnie 3 sezon

Dubbingorozec

Zawsze bawią takie komentarze - trzeba zobaczyć więcej niż 19 odcinków, bo potem jest fajne. Czyli mam zainwestować 10h swojego życia w lipę, z nadzieją, że potem będzie lepiej? Ja rozumiem, że seriale często potrzebują nabrać rozpędu i daleki jestem od ocen po pierwszym odcinku, ale takie pokłady czasu są na prawdę absurdalne.

YOUNGSLICEE

Na to już nic nie poradzę, jeśli chcesz możesz w całości pominąć pierwsze dwa sezony, i zacząć oglądać od 3. Bo tam są nowe postaci, i rzadziej wspominają o wydarzeniach z poprzednich sezonów.

Dubbingorozec

Zgadzam się, może gdyby początkowe odcinki były od razu na takim poziomie jak trzeci sezon, to nie byłoby takiego hejtu na ten serial