Strzałeczka, jest taki zespół Biała Pięść, który wykonuje muzykę z gatunku libertariańskiego rocka (polecam, do śmiechu głównie). I mają piosenkę o rzeczonym tytule. O co chodzi? Śpiewają o jakimś profesorze Kunta Kinte, który chyba jest guru radykalnej lewicy. Tekst jest brzydki, więc nie podaję. Google odsyła mnie do tego serialu. Są tu jakieś lewusy albo kurvvinowcy, którzy mi objaśnią w czym rzecz?
PS: Serial wydaje się interesujący.
Guru Kunta Kinte pisze im manifesty
Dlaaczego faszyzm? Milcz!, nie protestuj!
Witam jestem oenerowcem, legitymista monarchista narodowcem wolnorynkowcem itp itd. Zatem jestem kompetentny jak mi sie zdaje ;)
Kunta Kinte czyli Adam Danek, założyciel organizacji Falanga. W roku 2009 częsc ONR mazowsze postanowila zalozyc rzeczona balange. Miala byc ona bardziej monarchistyczna i wolnorynkowa. Oczywiscie, jak to bywa gdy sprzedaje sie idealy Falanga stanowi obecnie zbiorowisko nazboli, faszystow nazioli i innych lewackich wypocin. Stad wzbudzaja pogarde. Ponadto nie naleza oni do wielce ulicznych wojownikow, stracili w Olsztnynie flage od antify co nigdy nie bd im zapomniane pomimo jej pozniejszego odbicia. Dla laikow: stracic cos na rzecz antify to gorzej niz dla legionisty przyznac ze ich druzyna byla skomuszala.
Mam nadzieje, ze pomoglem ;)
Dziękuję za rzetelną i wyczerpującą informację. To jest ta Falanga?
http://www.youtube.com/watch?list=UUAVqgynZkZzDmCniq1cFOXQ&v=hL3NrFuw3Gk&feature =player_embedded
Tak, to wlasnie jest falanga. Prawie bylbym szefem jednej z dzielnic ale się zorientowalem ze to nazbole.
Prawda jest taka, że przed wojną obaj byście z nieziemską frajdą tłukli gudłajów po mordach, nu nie? Po jednych pieniądzach jesteście. To prawda co mówią o narodowcach i onanizmie?
Co, dziadkowie sie skarzyli jak to moj przodek latal z petem po Dlugiej? ;D
Nie, nieprawda. Lac sie raczjen ie lejemy bo nie ma kogo. Ponadto to sa 2 rozne ideologie. Falangisci to lewacy.
Z kazdym dniem coraz blizej nam do wladzy. Nic nas nie zatrzymuje. Ktos bzyka pijane laski? Wypluwa zeby. Cpa? Jak wyzej. Na marszu obronilismy sie przed policja, kilka razy nawet uceiekla ;D Jestesmy sila, lewacy to zero.
Odgrzewam licząc na odpowiedź bo internety nie są w stanie mi odpowiedzieć, z czego wnioskuję że to musi być jakaś środowiskowa beka. Dlaczego właściwie Danka przezywa się Kunta Kinte?
Jakbyś jeszcze chciałbyś mi pokrótce objaśnić różnice pomiędzy ONR a Falangą i jakim cudem z założenia monarchistyczno-wolnorynkowa organizacja to siedlisko lewaków byłbym bardzo wdzięczny :)