PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=258728}

Król szamanów

Shaman Kingu
2001 - 2002
8,1 15 tys. ocen
8,1 10 1 15095
7,3 3 krytyków
Król szamanów
powrót do forum serialu Król szamanów

Ciąg dalszy ?

ocenił(a) serial na 10

Chodziło tyle plotek o ciągu dalszym tego anime, i nagle cisza. Bardzo lubię to anime i jestem ciekawa, czy będą je kontynuować. Wie ktoś coś na ten temat ?

Iza94

Kontynuacji nie będzie. A szkoda, bo dalsza część z pewnością byłaby ciekawa. Jak na razie są jeszcze trzy odcinki specjalne, ale nie po polsku.

ocenił(a) serial na 10
Rosa13

Rzeczywiście, szkoda... Bardzo lubię to anime ;/
A wiesz może, lub ktoś inny, dlaczego nie będzie kontynuacji ?

Iza94

Stwierdzono, że kontynuacja nie byłaby już tak interesująca, a akcja zaczęłaby nudzić widzów... Ja osobiście nie zgadzam się z tą opinią, ale cóż... Twórcy powiedzieli, że następne odcinki ciągnęłyby się jak flaki w oleju, a kończyłoby się zawsze tak samo (dobro zwycięża itp.) Szkoda ;/

ocenił(a) serial na 10
Rosa13

Co za głupota... Zakończyli w najlepszym momencie i myśleli, że dalszy ciąg będzie nas nudził ? Powinniśmy jakąś petycje zrobić, albo coś... ;/

ocenił(a) serial na 10
Rosa13

Rosa aleś ty naiwna.. Jak nie masz pewności to się nie wypowiadaj.. proszę..
Ogłoszono niedawno że własnie 3 seria mangi jest robiona a zaraz po niej zostanie zrobione anime!! :D
Możemy się cieszyć i czekać aż wypuszczą po polsku lub angielsku :D

AlkiereK

Nie jestem naiwna --_--" I miałam pewność, wypowiadając się.
Skoro twórcy już dość dawno temu oficjalnie ogłosili, że kontynuacji nie będzie, to w tamtym momencie wszelkie moje płonne nadzieje na dalsze odcinki się rozwiały. Jeśli niedawno, z naciskiem na niedawno, ogłoszono, że po 3 serii mangi zrobią kolejną część anime, to można śmiało uaktualnić tą informację, a nie określać mnie mianem naiwnej, bo to jest raczej nie na miejscu.

ocenił(a) serial na 10
Rosa13

http://shamanking-nation.com/
poczytaj sobie tam jeśli umiesz.. ameryka ma racje..

AlkiereK

I jak tam znawco z dupy? Gdzie ta kontynuacja anime? :)))

ocenił(a) serial na 9
Rosa13

wie ktoś coś na temat odcinków specjalnych???

ocenił(a) serial na 10
Iza94

Ta, teraz mówicie, że by się Wam podobało, a gdyby powstał, to wszyscy chórem krzyknęli by, że to już nie to, nie ten klimat, że nudne, że odgrzewany kotlet itp.
Twórcy postąpili bardzo mądrze nie robiąc kontynuacji i zostawiając świetne, otwarte zakończenie.

killus_13

Nie zgadzam sie z tobą na pewno pojawiły by sie nowe postacie nowy czarny charakter i byli by także starsi osobiscie uwazam ze nie znudzilo by to wiernych fanow :)

ocenił(a) serial na 10
Dr4kOn3K

Racja. No i dokończenie turnieju. Chciałam zobaczyć np. starcie Yoh z Lenem, albo Treya z Faustem.. Bo w końcu musieliby ze sobą walczyć. No i kim byłby czarny charakter. A może powróciłby Zik? Raczej się już niestety o tym nie przekonamy ;/
A zakończyli tak jakby ciąg dalszy miał powstać ^^

ocenił(a) serial na 10
Dr4kOn3K

Wiernych nie. Ale tych z doskoku pewnie tak. "Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść"

Iza94

Nie jęczcie tylko przeczytajcie mange ;) macie tam zakończenie historii

ocenił(a) serial na 9
sesseseri

Czy wiesz gdzie mogę dostać mangę? Bo jakoś nie mogę znaleźć. Z góry dziękuję.

Iza94

naprawdę szkoda to było moje dzieciństwo

ocenił(a) serial na 8
SaoSin

http://www.mangareader.net/138/shaman-king.html

TU macie mangę tylko że po angielsku

ocenił(a) serial na 10
Darthchop

Dobre i to, ale jednak wolałabym po polsku, bo z moim angielskim najlepiej nie jest ;D

użytkownik usunięty
Iza94

http://hayate.pl/projects/shaman_king/1/1/view

bardzo proszę, 27 rozdziały przetłumaczone *__* i tłumaczenie nadal trwa :D

ocenił(a) serial na 10

Dziękuje :)

użytkownik usunięty
Iza94

oj, sorry, 74 rozdziały ! źle spojrzałam chyba ^^'''

ocenił(a) serial na 10

Hmm mi coś link nie działa...Czy witryna jest na pewno aktualna?

użytkownik usunięty
poter80

na pewno aktualna, mi działa ;) to może wejdź po prostu na hayate.pl i w dziale projekty poszukaj SK? ;)

Uhhhh.... nie przeżyje tego że nie będzie kontynuacji anime.... po prostu kocham to i cieszyłabym się na dalsze odcinki, do tego to anime skończyło się tak jakby miał być 3 sezon... i jeszcze mimo że nazywa się ,,król szamanów'' to żadnego króla szamanów nie wybrano, świat nadal może zostać zniszczony... nic tak właściwie się nie wyjaśniło oprócz tego że Zik został zniszczony... nie ciepię otwartego zakończeni opowieści...
JA CHCĘ KONTYNUACJE!!!!!!!!!!!!

użytkownik usunięty
DaGaaaa_1714

też marzę o kontynuacji *_* fakt, Hao (osobiście wolę japońską wersję jego imienia ^^) został zniszczony, ale przecież co 100 lat (dobrze pamiętam? ^^''') rodiz się jego reinkarnacja, więc mogłoby być coś dalej..

no prawie... dokładniej co 500 lat się odradza na turniej szamanów:) ale ani tu nikt turnieju nie wygrał ani nic, a poza turniejem to szaman żyją jak normalni ludzie? to nie miałoby sensu, po co wogóle potrzebni są im duchy stróże?? a tak poza tym Canarino, ile masz lat? bo ciekawi mnie jaki przedział wiekowy interesuje się tym anime;)

użytkownik usunięty
DaGaaaa_1714

haha. takie tam 400 lat pomyłki XD
no niby jak normalni ludzie.. dziwne to >.< nie wiem, jak manga sie skończyła, bo do końca jeszcze nie przetłumaczyli, a po angielsku nie chce mi sie czytac XD
17 w tym roku ^^ a ty? ja pamiętam, jak na tv4 leciało (albo tvn7? XD) ^^

Ufff... ja mam 18 i wiesz.... tak się zastanawiałam czy to nie dziwne że w tym wieku aż tak mi się to anime podoba:D ale ok, skoro tobie też się podoba to przynajmniej nie jestem sama;):D

yhm... ja to nie dawno oglądałam. Jak byłam mała (7-8lat) widziałam kilka końcowych odcinków na Jetix i zrobiło na mnie duże wrażenie, razem z koleżanką miałyśmy fioła na punkcie Yo i Rena... hahahaha :D ostatnio sobie przypomniałam o tej bajce i miałam ochotę zobaczyć ją jeszcze raz, bo byłam ciekawa co mi się w niej takiego podobało, ale nie pamiętałam ani tytułu ani imion bohaterów ani za bardzo tej historii szamanów. Wiedziałam tylko że kiedyś jakaś bajka zrobiła na mnie wrażenie w której jeden chłopak posługiwał się mieczem:D:D:D masakra... a potem ni z tego ni z owego zobaczyłam nazwę bajki na jednej stronie z serialami i pomyślałam że to musi być to, zaczęłam oglądać i proszę....muszę zobaczyć co było dalej;)

Iza94

Pewnie Cię to już nie interesuje, ale właśnie od niedawna jest tworzona kontynuacja shaman kinga. Jak na razie w formie mangi, a nie anime, ale bardzo możliwe, że kiedyś zdecydują się na ekranizację. Sequel nazywa się Shaman King: Flowers :)

Kwaziu

To będzie 3 seria czy nie ? Jak nie to ja się chyba załamie przecież nie mogą tak skończyc dzwonek Yoh zaczął dzwonić a gwiazda dała im znak .... Ma ktoś jakieś info ?

ToMojeZycie

Kontynuacja jest, już o tym wspomniałem. Na anime niestety pewnie będzie trzeba jeszcze długo poczekać zanim zdecydują się je zrobić. To zależy czy manga będzie na tyle popularna, że stanie się to dla nich opłacalne. Do tego czasu polecam zapoznać się z formą czytaną nowej serii.

Kwaziu

Ale czy sa gdzieś jakies informacje na temat tego czy będzie 3 seria anime ?? Twoim zdaniem będzie czy nie ?

ToMojeZycie

Na chwilę obecną nie ma, ale sądzę, że kiedyś będzie. Po prostu daj tej mandze trochę czasu na rozwinięcie się. Dopiero niedawno zadebiutowała w Japonii, a jeden rozdział, na który składa się około 60 stron, wychodzi co miesiąc, a nie tak jak w przypadku 1. serii co tydzień. Dlatego na anime trzeba czekać, nie mówiąc już o polskiej wersji z dubbingiem, o ile w ogóle się ukaże. Osobiście wolałbym obejrzeć wersję z napisami, ale słyszałem, że ver. japońska pozostawiała wiele do życzenia.

Kwaziu

Ma ktoś jakieś informacje?

ocenił(a) serial na 9
ToMojeZycie

heh, widzę, że jesteś niecierpliwy/a tak samo jak ja ^^
Wiadomo, że coś się zaczyna dziać, tzn wydawany stosunkowo niedawno Shaman King Zero
A teraz dochodzi jeszcze Shaman King: Flowers, który ma być oficjalną kontynuacją, opisującą akcje bodajże 14 lat po dobrze znanym nam Turnieju Szamanów, w którym uczestniczyli Yoh i spółka, fabuła ma się skupiać na losach syna Yoh - Hany, hmm szczerze mówiąc wolałbym ciąg dalszy fabuły, która skupiała by się na Yoh, Renie, Annie, Horo Horo, Ryu, Mancie itd, ale jestem pewien, że stara ekipa pojawi, się chociaż nie będzie pewnie odgrywać tak dużej roli jak nowe pokolenie ;D ciekawi mnie też fakt, że skoro manga skupia się na Turnieju szamanów, który już się przecież odbył, to co do roboty będzie miał Hana i reszta młodzieży ;P Jak myślicie ?, Ja stawiam, że będą musieli się przeciwstawić Hao, (albo pojawi się kompletnie nowe zagrożenie ;o) powstrzymają go/ unicestwią i bd nowy Turniej ;) w którym być może stara ekipa też weźmie udział ;D

Van Hohenheim

To przecież nie ma sensu jak w ostatnim odcinku , turniej się zaczyna a przynajmniej widać tą gwiazdę , więc powinni zrobić kontynuacje tego przecież nie mogą tak nagle pokazać losów syna Yoh i Anny ... bo to będzie bez sensu i to już nie będzie to samo anime :(

ocenił(a) serial na 9
ToMojeZycie

ehhh, widzę, że muszę Ci to dokładnie wytłumaczyć ;P
Widzisz, anime kończy się po pokonaniu Hao i pozniej jest pokazane w epilogu, ze turniej ma zostac wznowiony bo dzwonki zaczynają sygnalizować i jak wspomniałeś widać było gwiazde i wszystko by na to wskazywało, gdyby nie to, ze w rzeczywistosci w pierwowzorze (mandze) turniej wcale nie zakończył się na tej walce, tylko trwał jeszcze dość długo, pozniej się przeniósł (mozna powiedziec w inne miejsce) ale nie che spoilerować, i ogolnie wydarzylo się o wieeeeele więcej rzeczy niz w anime, Hao wcale nie przegrał z Yoh i zginęło kilku dobrych, ba nawet kilkukrotnie ;D poza tym jeszcze motyw z ojcem Manty, wojskiem, 10straznikami itp, proponuję najpierw przeczytać mangę, zeby wiedzieć jak to było na prawdę ;D

Van Hohenheim

To pewnie jak zrobią anime ( o ile zrobią ) to dadzą dalszy ciąg tego bo przeciez oni i tak robią co inne niż jest w mandze . Masz moze jakąś stronę na której jest ta manga ?

ToMojeZycie

żeby panowie z Tv Tokyo wyemitowali 3 sezon Shaman Kinga to bym był happy :/

użytkownik usunięty
evon

nie wiem czy trzecia seria powstanie, ale jeśli nawet to nie wiem czy ma po co.
bo zgadzam się, że to zakończenie jest spoko...
a w nowych odcinkach? ktoś napisał że pojawi się nowy czarny charakter. kto mógłby być w tym względzie lepszy od Zicka/Hao? nagle się okaże, że cały czas było gdzieś jeszcze większe zło tylko od 1000 lat mu się na turniej fatygować nie chciało? choć dodać trzeba, że w wersji japońskiej choć pokazane jest, że hao ginie nie jest to jasno powiedziane (manta w epilogu mówi, że nie wie co się z hao stało) co może sugerować, że jakoś przeżył a jak zginął, to jakoś uda mu się na świat wrócić. ale nawet to byłoby troszkę wyssane z palca a i on sam już nie taki straszny odkąd mu d... sklepali...

w sumie nie wiem czy zamiast mącić w fabule o walce dobra ze złem nie powinni zrobić po prostu turnieju szamanów z rozbudowanym jakimś pokazaniem relacji między postaciami (choćby kto się z kim pochajta bo tam trójkąty miłosne jak ze zmierzchu - tamara w yoh, anna w yoh, yoh w niewiadomo kim ale Ren chyba w annie^^) i na koniec walka finałowa o tytuł króla szamanów (jak znam życie między yoh a renem i wiadomo kto wygra^^)
co nie zmienia faktu, że nową serię obejrzę jak skońćzą ją robić...

VanHohenheim - dobrze że rzuciłem okie na Twój post nim dodaem komentarz.
no to tym bardziej nie robić nowego sezonu. można zrobić coś lepszego. a mianowicie to co zrobiono z anime z którego nick zajumałeś;) skoro Król Szamanów olał troszkę fabułę mangi zrobić z niego taką nieoficjalną próbę przeniesienia mangi na ekran (jak fullmetalalchemist kiedys) a teraz nakręcić bazujący całkowicie na mandze serial. jak FMA Brotherhood!
albo naprawdę tą mangę poczytam żeby obadać co tam się zadziało jak im się przenieść tego na ekrany nie chce dziadom^^

ocenił(a) serial na 9

zgadzam się z Tobą, 1 seria FMA została stworzona na podstawie tylko kilku pierwszych tomów mangi, akcje w nich zawartą rozciągnęli do granic możliwości, dodając trochę fillerów i trochę wymuszone, pozostawiające spory niedosyt zakończenie (dla mnie nie do końca jasne) podobnie było w przypadku anime Shaman King, zostało ono stworzone również na podstawie kilku/kilkunastu pierwszych tomów + trochę fillerów (np grupa Sharony) których to w mandze nie było i poprowadzili akcję do końca również trochę na siłę (chociaż mi się bardzo podobało) i również zostawili niedosyt w postaci jak już pisałem pojawiającej sięz nów gwiazdy i dzwoniących dzwonków, jak też w przypadku FMA:B. odcinki by się tak nie dłużyły i np motyw z dynastią Tao nie byłby w odcinkach 22,23,24 tylko już np w 11,12. (mniej wiecej do czasu walki z dynastią, 1 spotkania Hao manga jest bardzo podobna do anime, gdy kończy się już pobyt w Tokio, zaczyna poszukiwanie.. itd wtedy akcja zaczyna mieć coraz mniej wspolnego z mangą ;D

użytkownik usunięty
Van Hohenheim

uuuuuu szczerze to ja uwielbiam grupę szarony;P jak w mandze ich nie ma to stypa;P
zakończenie pierwszego fma dziwne troszkę ale jakoś też pasowało, drugie bardziej mnie rozczarowało. może nie tyle zakończenie co ostatnie odcinki bo cały serial prawie 60 odcinków oglądało się z zapartym tchem a napięcie rosło i rosło. no - prawie cały serial. pod koniec z balonu uszło powietrze... te ostatnie powinny być najważniejsze ale już takiego wrażenia nie robią jakoś, robi się dziwnie trochę...
tak czy inaczej nadal jestem za ekranizacją mangi, ale za grupą sharony będę tęsknił, bez kitu nie wierzę, że taki sympatyczny i spory wątek poboczno/komiczny z tylu postaci fajniutkich (bo poza moze sharoną nie ma tam nikogo kogo choć troszkę bym nie lubił) postaci to filler^^