PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=258728}

Król szamanów

Shaman Kingu
2001 - 2002
8,1 15 tys. ocen
8,1 10 1 15095
7,3 3 krytyków
Król szamanów
powrót do forum serialu Król szamanów

Może mi ktoś powiedzieć o czym to mniej więcej jest ?? Zastanawiam się, czy obejrzeć czy nie, a wypowiedzi na forum nie przekonują w żadną stronę. Czy to anime jest przegadane, czy coś się w nim dzieje ?

Iwan090

Anime typu shounen, akcja, przygodowe. OPIS --> co 500 lat jest rozgrywany turniej szamanów. Szaman który wygra ten turniej posiądzie wielką moc i stanie się Królem Szamanów. Głównym bohaterem jest You Asakura i jak się można domyśleć zamierza on zostać Królem Szamanów. Jednak to nie będzie takie łatwe, gdyż musi on przejść bardzo ciężkie treningi przygotowujące. Z początku You ma tylko jednego przyjaciela- Mortiego( zwykłego człowieka), ale później, gdy akcja się bardziej rozwija bohater poznaję jeszcze kilku przyjaciół oraz swojego( i większości szamanów) wroga- niezwyciężonego Zeka :) Anime jest b. fajne. Ładna kreska, miły opening, ciekawa fabuła, dużo akcji i dubbing( nie wiem czy to się wszystkim podoba, ale dla mnie ok). POLECAM ;];];];];];]

Karloina

dzięki za szybką odpowiedź :) Jak skończę oglądać Helsinga to spróbuję i wtedy się wypowiem.