Mam zamiar to obejrzeć ale nie wiem, którą wersję wybrać. Na razie obejrzałam pierwszy
odcinek po polsku i japońsku (z polskimi napisami) i zaskoczyła mnie różnica jaka
występuje w tłumaczeniu. Niby polskie głosy bardziej mi pasują (przede wszystkim Yoh i
Rio) i czytałam tu, że to jedno z lepiej dubbingowanych anime. Jednak do tej pory oglądałam
anime wyłącznie z polskimi napisami. Która wersja według was jest lepsza?
Zgadzam się. Też nie oglądałam wersji japońskiej, ale polska wersja jest znakomita ;D świetnie dobrany dubbing.
wersja japońska jest pozbawiona cenzury, polska była dziecinna troszkę. przynajmniej tak słyszałem.
generalnie mi to nie przeszkadzało, obejrzałem po polsku, było dziecinnie ale mi się podobało.
ale to tak na prawdę jedyny wyjątek, dla mnie anime = po japońsku.
Oglądałam w obu wersjach i rzeczywiście japońska jest nieco mniej... Hmm... Dziecinna, że tak powiem. Teksty z pewnością przeznaczone dla starszej grupy odbiorców ;] Co do tego: która lepsza ? Jak dla mnie obie są dobre ( w japońskiej irytował mnie dziewczęcy głos Yoh xD )
Dziewczęcy głos Yoh i Tao Ren nie jest wart japońskiej wersji :D Są różnice, wiadomo, ale można śmiało oglądać po polsku :)