PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=258728}

Król szamanów

Shaman Kingu
2001 - 2002
8,1 15 tys. ocen
8,1 10 1 15095
7,3 3 krytyków
Król szamanów
powrót do forum serialu Król szamanów

Co do samego Shamana to mam sentyment,bo oglądałam to z mlodszym rodzeństwem przed 3 laty.Uwielbiałam to anime(wtedy nawet nie wiedziałam że to jest anime)
Moim ulubionym bohaterem była Anna,ale gdy obejrzałam odcinek z Faustem VIII to zmieniłam zdanie.
Tak więc moimi ulubionymi bohaterami są Faust,Ryo(boski koleś xdd) no i jakoś tak lubie Layserga(wcześniej go nienawidziłam ale teraz jak obejrzałam wersje japońską polubiłam go nie tylko dlatego że jest słodki ale też dlatego że w wersjii bodaj amerykańskiej jego imię oznacza narkotyk(tak samo Cloe w oryginale nazywa się Morphine(morfina),ale polubiłam go też za jego charakterek który na początku był krótko mówiąc paskudny(na tle dobrych bohaterów wydał mi się atrakcyjny ^^)
A no i jeszcze co najdziwniejsze lubie Elize(cz. Elajze),bo pomimo tego że nic prawie nie gadała i w ogóle taka jak lalka,ale właśnie dlatego...tajemniczość xdd
A jacy są wasi ulubieńcy?????

ocenił(a) serial na 9
Miyuki-chan

Co do Shaman Kinga, również odczuwam sentyment, było to obok Dragon Balla jedyne anime które oglądałem nie po japońsku, zarazem jedno z moich pierwszych, oglądałem 3 lata temu ;)
Jedyną postacią, która sprawia, że o tym anime nigdy nie zapomnę jest Ryo, brakuje mi takiego wyluzowanego przypominającego trochę alfonsa, zabawnego typa w innych anime, sądze,że postać taka jak Ryo delikatnie zmodyfikowana nadawałaby się świetnie również do bardziej poważnych anime, w którym przykładowo mógłby być jakimś wyżej wspomnianym alfonsem i wnosić humor do takowej produkcji albo jako stereotypowy pogromca lolitek w jakimś stereotypowo zboczonym ecchi, jak to było z Tamarą, tyle, że bardziej hardkorowy ;D

Van Hohenheim

Wow,człowieku Ty to masz wyobraźnie;D Najlepsze to to z pogromcą lolitek.
No musze Ci przyznać racje z tym Ryo,super bohater z świetnymi tekstami,a teraz mi się właśnie przypomniało że miał dziwne skłonności do brania za dziewczynki chłopców(patrz,jak poznali Lyserga to Ryo myślał że to dziewczyna i w pewien sposób się zauroczył,a potem już do końca serii się nim tak jakby opiekował.Tak,stary dobry Ryo.Też się jeszcze nie spotkałam z takim bohaterem w innym anime,a szkoda <33