PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=833526}

Król

2020
7,5 20 tys. ocen
7,5 10 1 19645
6,5 26 krytyków
Król
powrót do forum serialu Król

Dziś obejrzałem dwa pierwsze odcinki, jeden miał 70 minut. Jest dobrze, podobało mi się. Jak się dobrze przyjmie to kto wie, może Królestwo sfilmują.

ocenił(a) serial na 7
AdrianBartoszewski

jak mogłeś oglądać jak jeszcze nie ma premiery ?

michalkuc1993

Był pokaz dla dziennikarzy.

ocenił(a) serial na 7
AdrianBartoszewski

Pierwsze dwa odcinki jak byś ocenił w skali od 1 do 10 ?

ocenił(a) serial na 8
michalkuc1993

Odcinek 1 jest już dostępny na Canal+VOD

AdrianBartoszewski

Byłeś na jakimś pokazie? :) Wiesz może kiedy puszczą na vod/tv?
Co do Królestwa, to pomysł super, ale chyba scenograficznie trudniej i drożej do ogarnięcia (ruiny Warszawy czy getto). Po zwiastunie widać, że Król to będzie sztos. Ciekawy jestem tylko czy będzie lepszy od Ślepnąc od świateł (wiem, to różne filmy :))

ocenił(a) serial na 7
Fiat_1000

Wywiadzie autor książki powiedział , że canal plus wykupił prawa do "królestwa" Więc całkiem możliwe , że będzie kontynuacja . Ja też się nie mogę doczekać . Mam nadzieje , że nie będzie spierdzielone słyszalność dialogów .... Czekam   do  6 istopada , może w się w końcu  na książke  skuszę :?? 

michalkuc1993

Polecam "bliźniacze tytuły" do Króla i Królestwa - Czarny charakter i Kto chce jeść mięso, musi umieć zabić autor Łukasz Stachniak. Może też kiedyś doczekamy się ekranizacji

ocenił(a) serial na 7
cuma67

Czytałem jakiś czas temu " Śmierć frajerom " . Byłą ona taka sobie jednak .

michalkuc1993

W książkach przez mnie wymienionych głównymi bohaterami też są m.in. Żydzi "kawalerowie trzech liter" czyli złodzieje łac. FUR (złodziej)i podobna brać

AdrianBartoszewski

Wydaje się spoko, jak na renomowany produkt Canal+, tylko oby nie skończył jak tvnowski Belle Epoque lub tvpowski Młody Piłsudski, bo obecne polskie seriale kostiumowo-historyczne sucks

black_hussar

w tvpis leci naprawdę fajny serial w realiach okupacyjnych - Ludzie i Bogowie. Polecam, pozytywnie zaskoczony że można zrobić za państwowe pieniądze coś więcej niż produkcyjniaka dla zrealizowania budżetu.

Rafael3D

słyszałem o nim, lecz w sarkastycznej konotacji jako konkurent "Króla", który dziś ma premierę na Canal+, czy ktoś już widział, jakie wrażenia?