Dziś obejrzałem dwa pierwsze odcinki, jeden miał 70 minut. Jest dobrze, podobało mi się. Jak się dobrze przyjmie to kto wie, może Królestwo sfilmują.
Byłeś na jakimś pokazie? :) Wiesz może kiedy puszczą na vod/tv?
Co do Królestwa, to pomysł super, ale chyba scenograficznie trudniej i drożej do ogarnięcia (ruiny Warszawy czy getto). Po zwiastunie widać, że Król to będzie sztos. Ciekawy jestem tylko czy będzie lepszy od Ślepnąc od świateł (wiem, to różne filmy :))
Wywiadzie autor książki powiedział , że canal plus wykupił prawa do "królestwa" Więc całkiem możliwe , że będzie kontynuacja . Ja też się nie mogę doczekać . Mam nadzieje , że nie będzie spierdzielone słyszalność dialogów .... Czekam do 6 istopada , może w się w końcu na książke skuszę :??
Polecam "bliźniacze tytuły" do Króla i Królestwa - Czarny charakter i Kto chce jeść mięso, musi umieć zabić autor Łukasz Stachniak. Może też kiedyś doczekamy się ekranizacji
W książkach przez mnie wymienionych głównymi bohaterami też są m.in. Żydzi "kawalerowie trzech liter" czyli złodzieje łac. FUR (złodziej)i podobna brać
Wydaje się spoko, jak na renomowany produkt Canal+, tylko oby nie skończył jak tvnowski Belle Epoque lub tvpowski Młody Piłsudski, bo obecne polskie seriale kostiumowo-historyczne sucks
w tvpis leci naprawdę fajny serial w realiach okupacyjnych - Ludzie i Bogowie. Polecam, pozytywnie zaskoczony że można zrobić za państwowe pieniądze coś więcej niż produkcyjniaka dla zrealizowania budżetu.