Król
powrót do forum 1 sezonu

Tego się nie da oglądać.

użytkownik usunięty

Nie wiem skąd te porównania do Peaky Blinders. Przecież Król to nawet nie jest serial gangsterski, tylko skupia się na polskim antysemityzmie i robi to oczywiście nieporadnie a reszta to pretekst. Obraz II RP przerysowany, sztuczny i niemający wiele wspólnego z realiami, ale nie to jest najgorsze. Serial jest po prostu nudny, jak cholera i nawet nie ma startu do Peaky Blinders. Brytyjski serial chciało się oglądać, główny bohater, mimo że skurczybyk wzbudzał jakąś sympatię. W polskim serialu jak zwykle nikt nie ma charyzmy, wszyscy są nijacy albo zachowują się, jak jacyś popaprańcy np. taki Kum Kaplica jest szefem gangu a zachowuje się cały czas, jak jakiś pajac. Jakub Szapiro to jakiś mruk chodzący... W ogóle aktorstwo mnie w tym serialu kompletnie odrzuciło i nie przekonało. Rola Szyca była tak irytująca, że miałem ochotę przewijać sceny z jego udziałem. Na koniec jak na polski film/serial przystało nie słychać wielu dialogów, bo połowa aktorów coś mamrocze pod nosem... To tylko moja opinia, co podkreślam, ale tego badziewia nie da się oglądać, choć próbowałem.

ocenił(a) serial na 6

W rolę podwładnego, oficera Radziwiłka (Borysa Szyca) wcielił się typ, którego pomysł na rolę to odzwierciedlenie jednej z hien z Króla Lwa.
https://www.youtube.com/watch?v=QxBU1VsvG4g
Z odcinka na odcinek coraz żałośniejszy.
Jest też trochę jak piszesz przynajmniej do odcinka czwartego przy którym jestem. Z nikim z serialu się nie utożsamiam i za nikim nie stoję jak ma to w przypadku serialu Peaky Blinders. Trochę męczące. Prócz samej przyjemności z oglądania kilku aktorów i ich interesujących wcieleń tak dalej nic. Taki rysiek z klanu świetna scena w restauracji a Szapiro mruk płytki jak sadzawka zgaszony jak pet. Zobaczymy dalej.