PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=726196}

Królowe krzyku

Scream Queens
2015 - 2016
6,7 16 tys. ocen
6,7 10 1 16156
6,2 10 krytyków
Królowe krzyku
powrót do forum serialu Królowe krzyku

Wreszcie była premiera 1 odcinka 2 sezonu i naprawdę mi się spodobał, jest to co innego, otoczenie inne, inne klimaty, nowe ciekawe postacie razem ze starymi, taka lekka przemiana Chanelek oraz innych postaci, choć nie wiele się działo w tym odcinku bo służył wprowadzeniu bardziej nowych postaci itp. to już wczułem się w ten nowy sezon i go pokochałem, historia z przeszłości wygląda również na ciekawą i jestem pewien że zostanie jeszcze rozwinięta, jedynie mam wrażenie że kostium nowego mordercy jest trochę słabszy od Red Devila jeśli chodzi o wygląd i prezentację. Jakie są wasze opinie?

ocenił(a) serial na 8
Rrouge

Jak dla mnie ten pierwszy odcinek drugiego sezonu to miazga totalna, już się posmialem i troche przestraszylem. Gra Emmy jak zwykle zachwycająca, w tym serialu ją po prostu uwielbiam :D Inni nie są wcale gorsi ale ona? Wyższy poziom :D

ocenił(a) serial na 8
Rrouge

Hester świetna, ciekawe jak się potoczy jej historia, zdecydowanie chcę jej więcej!
chanelki jak zwykle genialne, chociaż pierwszeństwo oddaję Dean Munch i "dostałam tytuł Billa Cosbyego" albo "wyleczymy to szybciej niż Zika" i mam nadzieję, że Chanelka#5 zginie, bo jest wyjątkowo denerwującym charakterem, granym przez równie denerwująca aktorkę - według mnie, oczywiście ;) o! i pozbyliśmy się Grace - w końcu! :)

ocenił(a) serial na 5
Rrouge

A ja jestem mocno zawiedziony.... Po pierwsze nie podobały mi się te wydarzenia z przeszłości wrzucili faceta do bagna bo co bo nie chciało im się operacji zrobić ? Absurd nawet jak na horror komediowy. Główna zagadka była jakoś tam w miarę realna chęć zatuszowania skandalu na kampusie wyrzuty sumienia iitp itd. Po drugie Hester z pierwszego sezonu to niemal geniusz zbrodni oczywiście geniusz z przymrużeniem oka ale jednak a tutaj ni z tego ni z owego Hes przyznaje się tej idiotce do zbrodni... kupy się to nie trzyma ale brak spójności między sezonami to znak firmowy RM kto oglądał Glee ten wie. Po trzecie gdzie jest Grace ?

ocenił(a) serial na 8
marekwyszosiat

Grace nie ma w tym sezonie i nie będzie, aktorka chciała skończyć jakieś studia czy coś takiego a niedawno powiedziała że nie wróci już do serialu wcale :) mi to akurat pasuje, naprawdę jej nie lubiłem.

ocenił(a) serial na 8
marekwyszosiat

Co do Hester....nie uznałbym jej za geniusza zbrodni w jej planie było tyle dziur że szok, gdyby nie Denise to kto inny by i tak poznał prawdę, fałszywi rodzice Hester których przedstawiła w finale, kłamstwa niczym niepotwierdzone oraz sam fakt zebrania zeznań od pewnych osób by wystarczył, bo właściwie nic w tym planie nie było w pełni wiarygodne albo udowodnione, więc jakoś mnie nie dziwi że i tak wyszło. Poza tym to jest HORROR KOMEDIOWY i to taki gdzie osoba która dostaje w łeb nożem, nagle ożywa żeby wysłać wiadomość po czym znowu umiera (sezon 1) więc to naprawdę nie jest dziwne. Ten serial jest absurdalny, samo wbicie noża w głowę osobie która zaraz ożywa jest bardziej absurdalne niż początek tego sezonu, więc właściwie nie jest to bardziej absurdalne niż sezon 1. Plan Hester był bardziej absurdalny niż to teraz i dziwne że wcześniej nikt nie wpadl na to że to ściema, no ale to jednak absurdalny horror komediowy i to naprawdę absurdalny więc tu wszystko raczej trzeba traktować z przymrużeniem oka.