PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10023379}

Krucjata

2022 -
7,0 15 tys. ocen
7,0 10 1 14983
4,8 5 krytyków
Krucjata
powrót do forum serialu Krucjata

Nie spodziewałem się, że TVP a dokładniej TVP PIS wyprodukowało tak dobry serial kryminalny. Tak wiem, że są tam pewne głupotki ale w jakim serialu ich nie ma! Nie pamietam już polskiego serialu, który mnie tak wciągnął. Brawa dla twórców. 1 sezon obejrzałem w 2 wieczory. Drugi sezon też trzyma poziom.

ocenił(a) serial na 8
rdj_filmaniak

To pierwszy serial kryminalny od bardzo dawna można napisać że od 2008 roku który trzyma w napięciu i na prawdę nadrabia mocno brudnym klimatem którego brakowało w Polskiej telewizji, przypominam że TVP wydało 3 sezony Pitbulla Patryka Vegii gdzie serial bił dużą oglądalność w latach (2006-2008) można też napisać że Krucjata jest nie co podobnym serialem tylko wiadomo już w innej wersji, w innym klimacie bo inne mamy czasy, jednakże w tym serialu jest dalej ukazany brudny świat w Policji przekręty, łapówki itd. może nie piją wódy na komendzie ale serial przedstawia ciemną stronę Polskiej Policji, Prokuratury, Wojska czy Polityków (postać Kaliny który był posłem) W drugim sezonie autorzy bardzo wzorują się na postaci Despera z Pitbulla chodzi tu Bronka głównego bohatera który nawet nosi podobne ciuchy jak Desperski w drugim sezonie Pitbulla.