Krucjata
powrót do forum 1 sezonu

Obejrzałem w życiu ponad trzy tysiące filmów i seriali. Przerobiłem całą klasykę. Oglądam ten serial, ale od pierwszego odcinka, twierdzę, że jest on do bólu przeciętny - tak od strony aktorskiej, jak o reżyserki. Nie ma w nim niczego urzekającego. Po 7 odcinku maksymalnie daje od siebie 6 gwiazdek.

Pytam skąd tak wysoką średnia? Czyżby widzowie na przestrzeni lat obniżyli standardy?

ocenił(a) serial na 7
Swir

Bardzo możliwe że widzowie byli zmęczeni filmami typu Vega, no ostatni serial który był dość dobry to było Ślepnąc od Świateł Krzysztofa Skoniecznego gdzie klimat oddawał niesamowicie, rola Dario była mistrzowska i do tej pory jest wspominana... A co do Krucjaty to jest łagodny serial kryminalistyczny bez zbędnej mocnej przemocy typu łamanie rąk, obcinanie kończyn itd. Nie ma dużo bluzg i wgl, dobrze się to ogląda, moim zdaniem serial dla każdego aby sobie odpalić po pracy i na spokojnie obejrzeć przy piwku a reżyser rozpisał tak odcinki że zostawia nas w nie pewności co odcinek :) Ja dałem 8 mocne, a to dlatego że to coś innego niż te seriale co wychodził na przełomie 12 lat.